Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
02 Ιούλ 2022
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Φαινόμενα ευτελών συμπεριφορών δεν ανήκουν στην παράταξη

Η σημερινή επέτειος είναι μια ωραία ευκαιρία συσπείρωσης των δυνάμεων της παράταξης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την παρουσία του και τον ουσιαστικό χαιρετισμό, που, όπως είπε, απηύθυνε, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας όμως βέβαιος πως «είναι ψυχικά εδώ σήμερα μαζί μας».

Απαντώντας στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε κατά την εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ τη Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε:

«Προχθές τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη … Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινομενα αυτά … δεν ανήκουν στην παράταξη».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «δεν με αφορούν προσωπικά, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης. Επιτελώ το καθήκον εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής».

Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως «τα παιχνίδια με τους θεσμούς απαγορεύονται και όταν γίνονται τιμωρούνται» και τόνισε πως ο τόπος μπορεί να πορευτεί μέσα από την αποκατάσταση της εθνικής ενότητας.

Πρότασή μας, πρόσθεσε, είναι η συνεργασία των προοδευτικών, υπεύθυνων δυνάμεων, ενώ επανέλαβε πως «η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συμπλήρωμα κανενός, είναι ο τρίτος πόλος, είναι η λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου».

«Προχωράμε όλοι μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου» ανέφερε ως όρο ο κ. Βενιζέλος, διαμηνύοντας ότι «δεν κάνω καριέρα, επιτελώ καθήκον» προσθέτοντας ότι το επιτελεί «για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

 

Κ. Σημίτης: Κάποιοι παραμένουν προσηλωμένοι στο παρελθόν

Στη δική του ομιλία, ο κ. Σημίτης αποδοκίμασε τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση της Δευτέρας εις βάρος του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν νοοτροπίες που δεν είναι πια δυνατές στη σύγχρονη Ελλάδα» είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι ψεύτικες υποσχέσεις κοστίζουν, «ας μην ξεχνάμε τι κόστισε στη χώρα μας το πρόσφατο ‘λεφτά υπάρχουν’».

Συνεχίζοντας ο κ. Σημίτης ανέφερε ως υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ, «να λέμε την αλήθεια». «Διαφορετικά» πρόσθεσε «θα συνεχίσουμε να έχουμε πολίτες χειροκροτητές, οπαδούς των υποσχέσεων και των ρουσφετιών, ψηφοφόρους που θα μετρούν κάθε αλλαγή με μέτρο το προσωπικό τους και μόνο συμφέρον».

«Χρειάζεται ελεύθερη συζήτηση, χωρίς ιμάμηδες και διαγραφές για να περιορίζεται η σκέψη. Χρειάζεται αντί για τους κλακαδόρους και τις κλάκες του αρχηγισμού αναζήτηση σε διάφορες κατευθύνσεις, με κρίση, σχέδια, με ιδέες. Χρειάζονται ανοιχτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια όπου όσοι έχουν εγκατασταθεί αποκλείουν τους άλλους. Χρειάζεται μια φάση χωρίς σκονισμένα παράσημα, επετηρίδες, ιεραρχίες» υπογράμμισε.

Πηγή: naftemporiki

Related posts