Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Φεβ 2023
Αεροπορικά νέα

Ευτύχιος Βασιλάκης: Με τα Airbus A320 neo επενδύουμε και θωρακίζουμε την εταιρία μας

Ευτύχιος Βασιλάκης:Το κύριο συστατικό της επιτυχίας μας είναι οι άνθρωποί μας, η δημιουργικότητα και ο δυναμισμός τους

Κάθε 1 επιπλέον αεροσκάφος, παράγει ετησίως €6,5 εκ. ευρώ έσοδα για το Ελληνικό κράτος και δημιουργεί 90 επιπλέον άμεσες θέσεις εργασίας (στην εταιρεία & επίγεια)

Το «ταξίδι»  της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας στην Ελλάδα , της Aegean (μέλος της Star Alliance) έκανε στη χθεσινή του ομιλία κατά της διάρκεια της υπογραφής  συμφωνίας της Aegean με την Airbus . Πρόκειται για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo,έγινε (χθές)  το μεσημέρι στην Τεχνική Βάση της εταιρίας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Την συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Σχετικό άρθρο: https://now24.gr/i-aegean-ependyei-sto-mellon-ypegrapse-me-tin-airbus-paraggelia-42-neon-a320neo/

 Η ομιλία του κ. Ευτύχιου Βασιλάκη είχε τρείς ενότητες. Η μία ήταν η ιστορία της αεροπορικής εταιρίας και οι αγώνες που έκανε ο πατέρας του Θόδωρος Βασιλάκης για να αναπτύξει σωστά το μεγαλόπνοο σχέδιο του. Η δεύτερη ήταν η υπογραφή συμφωνίας και η τρίτη η συνεισφορά της εταιρίας στην οποία τώρα ηγείται, προς το ελληνικό κράτος. Τόσο σε

Το ξεκίνημα της Aegean πριν απο 19 χρόνια

πληρωμή φόρων όσο και σε απασχόληση προσωπικού.

Είπε σχετικά:

« Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την AEGEAN. Επιτρέψτε μου όμως πρώτα μια σύντομη αναφορά στον άνθρωπο που οραματίστηκε την AEGEAN. Τον άνθρωπο που όρισε τις αξίες και τις αρχές της.Τον ιδρυτή μας, τον Πρόεδρό μας, τον Θεόδωρο Βασιλάκη.

Το Ταξίδι της Aegean ξεκίνησε με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού ελληνικού αερομεταφορέα που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα.

Σήμερα η Aegean πετάει με A320 και αύριο θα προσθέσει τα Α320neo

Σήμερα, 19 χρόνια μετά, προχωράμε στην υπογραφή της τελικής συμφωνίας με την Airbus για την παραγγελία 30.. έως ..42 νέων αεροσκαφών Α320neo, μια επένδυση αξίας 5 δις. δολαρίων σε τιμές τιμοκαταλόγου.

Τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα.Μια επένδυση που ανοίγει νέες προοπτικές για την Aegean, τους ανθρώπους μας και τους επιβάτες μας.Έχουμε φτάσει μακριά. Είμαστε η  πρώτη ελληνική εταιρία που ταξιδεύει ένα τόσο διευρυμένο δίκτυο 153 προορισμών.

Είμαστε όμως και η μόνη Ελληνική εταιρία που, από την πρώτη της πτήση, χτίστηκε, στηρίχθηκε  από μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα επιχειρηματιών, που ήταν πάντα μαζί μας. Και είναι μαζί μας και σήμερα, σε αυτό το μεγάλο βήμα.

Κυρίως όμως χτίστηκε χάρη στην προσπάθεια, την προσήλωση και την αφοσίωση των ανθρώπων της. Μιας αρχικά μικρής ομάδας που κατάφερε μεγαλώνοντας όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να ενισχύσει την κουλτούρα της εξυπηρέτησης του επιβάτη ακόμα και σήμερα που είμαστε 3.100 άνθρωποι.

Χτίστηκε όμως και με σημαντικές επενδύσεις. Είναι η τρίτη φορά σε 19 χρόνια που επενδύουμε σε νέα αεροσκάφη ανανεώνοντας και επεκτείνοντας το στόλο μας…(.όμως πλέον σε αλλά μεγέθη)…

Υλοποιούμε μια αναγκαία επένδυση που ενισχύει την ανταγωνιστικότητά μας, θωρακίζει την εταιρία μας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ακόμα πιο φιλόδοξο μέλλον.

Σήμερα, επενδύουμε στην πιο επιτυχημένη οικογένεια αεροσκαφών παγκοσμίως. Την οικογένεια του Airbus A320 neo. Επενδύουμε σε αεροσκάφη, που θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες, να ταξιδέψουμε ακόμα πιο μακριά σε νέους προορισμούς και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την πρώτη εντύπωση για τη χώρα μας.

Το κύριο όμως συστατικό της επιτυχίας μας εξακολουθούν να είναι οι άνθρωποί μας, η δημιουργικότητα και ο δυναμισμός τους.

Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί τόσα χρόνια.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας η εκπαίδευση βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να υλοποιήσουμε μια τόσο μεγάλη επένδυση για το  στόλο μας, χωρίς μια ανάλογη για την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Προχωράμε άμεσα, σε μια επένδυση 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου εκπαιδευτικού κέντρου εδώ στον ΔΑΑ. Το κέντρο θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητές μας σε χώρους αλλά και θα διαθέτει ιδιόκτητους νέους προσομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του πτητικού προσωπικού μας, των πιλότων, αλλά και των πληρωμάτων καμπίνας.

Σε αυτό το εκπαιδευτικό κέντρο θα έχουμε και την αρωγή της Airbus, τόσο σε πόρους όσο και σε τεχνογνωσία.

Ταυτόχρονα, για να δώσουμε ευκαιρίες άμεσα, από φέτος, σε νέους που επιθυμούν να γίνουν πιλότοι, αλλά οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το σημαντικό κόστος φοίτησης, ξεκινάμε ένα πρόγραμμα υποτροφιών/στήριξης σπουδών για 100 υποψήφιους πιλότους το 2018-2019.

Από την πρώτη στιγμή της AEGEAN τολμήσαμε και δώσαμε το δικό μας ποιοτικό στίγμα στο χώρο.

Σήμερα ανοίγουμε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης και δημιουργίας.

Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στη φροντίδα των επιβατών μας, στις προοπτικές των ανθρώπων μας, στους μετόχους μας, στη στήριξη της χώρας.

Η AEGEAN χτίστηκε με πίστη στην Ελλάδα. Την Ελλάδα που υποστηρίζουμε έμπρακτα. Κυρίως με την συμβολή μας στην εικόνα της, στην εμπειρία των επισκεπτών της, την προβολή των  προϊόντων της, των περιοχών της.

Έχουμε φτάσει πλέον να συνεισφέρουμε στο (ευρύτερο) κράτος 350 εκατ. Ευρώ ετησίως σε τέλη, φόρους και εισφορές. Για κάθε 1 ευρώ που λαμβάνουν αθροιστικά οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοί μας, το κράτος εισπράττει 3 ευρώ.

Κάθε 1 επιπλέον αεροσκάφος, παράγει ετησίως €6,5 εκ. ευρώ έσοδα για το Ελληνικό κράτος και δημιουργεί 90 επιπλέον άμεσες θέσεις εργασίας (στην εταιρεία & επίγεια)

Η Δέσμευσή μας λοιπόν στη χώρα παραμένει σταθερή.

Η Συμβολή μας όμως εξελίσσεται, αυξάνεται σημαντικά….

Επιχειρούμε σε ένα παγκοσμιοποιημένο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλαίσιο. Έχουμε καταφέρει να κοιτάμε στα μάτια τις ισχυρότερες και μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες, χάρη στην εκπαίδευση, την κουλτούρα, το μεράκι των ανθρώπων μας.

Αυτή είναι και θα συνεχίσει να είναι η δική μας ευθύνη.

Χρειάζεται όμως και το κατάλληλο πλαίσιο, σε επίπεδο λειτουργικότητας υποδομών, ανταγωνιστικότητας τελών, ύψους ΦΠΑ, αλλά κυρίως στη φορολογία και τις επιβαρύνσεις  της εργασίας.

Ένα πλαίσιο, που θα μπορεί να υποστηρίξει δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες όπως είναι η AEGEAN, αλλά και πολλές άλλες σε διάφορους κλάδους στη χώρα μας.

Γιατί ο βαθμός και ο ρυθμός, η σταθερότητα της ανάπτυξής μας, εξαρτώνται και συναρτώνται και από αυτό. Άλλωστε βλέπουμε γείτονες χώρες και αντίστοιχα τους αερομεταφορείς τους που με τις κατάλληλες πολιτικές έχουν γιγαντωθεί με σημαντικά  οφέλη για τη χώρα τους.

Η δική μας λοιπόν ευθύνη θα συνεχίσει και θα μεγαλώνει.

Ευθύνη προς τους ανθρώπους μας, να συνεχίσουμε να αποτελούμε τον εργοδότη που θα τους εμπνέει. Που θα τους διασφαλίζει ένα εργασιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα μπορούν να δημιουργούν και να εξελίσσονται.

Ευθύνη προς τους επιβάτες μας, που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά.

Ευθύνη προς τους μετόχους μας που μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια, στο κάθε βήμα, όπως η νέα μας επένδυση στην Airbus.

Ευθύνη προς τη χώρα, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δυναμικότερο σήμερα, μοχλό ανάπτυξής της, τον τουρισμό αλλά και να στηρίζουμε την απασχόληση και τα έσοδα του κράτους.

Εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το Ταξίδι με την ίδια προσήλωση, την ίδια εστίαση στην ποιότητα.

Τώρα συνεχίζουμε όμως και με νέα εργαλεία, περισσότερη τεχνολογία και πάντα με δημιουργικότητα και αφοσίωση στη λεπτομέρεια όπως την πρώτη μέρα. Με στόχο να κάνουμε κάθε επιβάτη μας να νιώθει μοναδικός.

Σημασία για μας έχει πάντα το ταξίδι – Στόχος μας πάντα η εξέλιξη.»

Related posts