Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 18 Ιουν 2018
 
 

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Τι αποζημίωση θα δικαιούνται επιβάτες καθυστερημένων πτήσεων

Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 - 15:21

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σήμερα (7/9), η αποζημίωση η οποία οφείλεται στους επιβάτες σε περίπτωση ματαίωσης ή μεγάλης καθυστέρησης μιας πτήσης με ανταπόκριση, πρέπει να υπολογίζεται με βάση την απόσταση σε ευθεία γραμμή μεταξύ των αεροδρομίων αναχωρήσεως και αφίξεως.

Εν προκειμένω, σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, σε περίπτωση που μια πτήση αργοπορήσει κατά 3 ή περισσότερες ώρες, ο επιβάτης θα δικαιούται αποζημίωση 250 ευρώ για τις πτήσεις έως και 1 500 χιλιομέτρων και 400 ευρώ για τις πτήσεις άνω των 1 500 χιλιομέτρων που πραγματοποιούνται μεταξύ δύο κρατών μελών της Ε.Ε.

Αφορμή γι’ αυτήν την απόφαση, ήταν η προσφυγή ατόμων σε δικαστήριο της Γερμανίας για να καθαρίσουν εκ νέου την αποζημίωση τους από αεροπορική εταιρεία.

Ουσιαστικά πάντως το Δικαστήριο δεν έκανε διάκριση στο αν η πτήση είναι απευθείας ή με ανταπόκριση, και δεν έχει αντίκτυπο στο βαθμό της ταλαιπωρίας την οποία υφίστανται οι επιβάτες. Συνεπώς, η αποζημίωση θα καθορίζεται εφεξής μονάχα από την απόσταση σε ευθεία γραμμή, την οποία θα διέγραφε μια απευθείας πτήση μεταξύ του αεροδρομίου αναχωρήσεως και του αεροδρομίου αφίξεως.

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: