Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 22 Νοε 2017
 
 

Ευρωπαϊκή αστυνομία: 66 συλλήψεις για εμπόριο κρέατος αλόγου!

Κυριακή, 16 Ιούλιος 2017 - 16:59

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία), ανακοίνωσε σήμερα (16/7) ότι προχώρησε σε συλλήψεις 66 ατόμων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για εξαγωγές κρέατος αλόγου. Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής επιχείρισης της Υπηρεσίας, κατασχέθηκαν ακίνητα, τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς και πολυτελή οχήματα.

Πρόκειται για το διατροφικό σκάνδαλο που είχε συγκλονίσει την Ευρώπη, πριν από 4 χρόνια, όταν σε έλεγχους που είχαν πραγματοποιηθεί στην Ιρλανδία το 2013, είχε διαπιστωθεί ότι κρέας που πωλούνταν ως βόειο, ήταν στην πραγματικότητα 100% αλογίσιο.

Ένα δίκτυο που σφαγίαζε άλογα σε Ισπανία και Πορτογαλία τα οποία ήταν υπέργηρα ή σε πολύ κακή κατάσταση για ανθρώπινη κατανάλωση, βρισκόταν στο στόχαστρο των ισπανικών αρχών. Όπως έπεσε στην αντίληψη τους, το κύκλωμα πλαστογραφούσε τα σχετικά έγγραφα και εξήγαγε το κρέας στο Βέλγιο – έναν μεγάλο εξαγωγέα κρέατος αλόγου στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την Europol, 65 άτομα συνελήφθησαν στην Ισπανία, με τον κεντρικό ύποπτο, έναν Ολλανδό υπήκοο, να συλλαμβάνεται στο Βέλγιο.

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε: «Στην Ισπανία 65 άνθρωποι συνελήφθησαν και εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκλήματα όπως κακοποίηση ζώου, πλαστογράφηση εγγράφων, παρακώλυση της δικαιοσύνης, εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της Ε.Ε, αποκάλυψε ότι λιγότερο από το 5% όλων των βόειων προϊόντων που ελέγχθηκαν βρέθηκαν θετικά σε DNA αλόγου.

ΑΠΕ-ΜΠΕΜοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: