Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 13 Δεκ 2017
 
 

Eurogroup : Ελληνική λύση με γαλλικό άρωμα- Έρχονται στη χώρα 8,5 δις

Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 - 10:21

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο χθεσινό Eurogroup, που χαρακτηρίζεται και οδηγός για το ζήτημα του χρέους, η δέσμευση Ευρωπαίων και ΔΝΤ για στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια να βγει στις αγορές, οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών, καθώς και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των πρωινών και απογευματινών εφημερίδων του Αθηναϊκού Τύπου. Άλλα θέματα που επίσης προβάλλονται είναι η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και η συμφωνία για επιτάχυνση της κατασκευής του αγωγού East Med, η ανησυχία των ΗΠΑ για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, οι εξελίξεις μετά τον φονικό σεισμό στη Λέσβο, η κατάσταση στο Μενίδι, τα σχέδια για έναρξη των εργασιών το 2018 στην επένδυση του Ελληνικού, η αύξηση των ασφαλιστικών  εισφορών σε εργαζόμενους με παράλληλη απασχόληση, η τροπολογία για την επίσπευση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, το σχέδιο για την τακτοποίηση 50.000 συμβασιούχων, το αίτημα των συμβολαιογράφων για πλειστηριασμούς  χωρίς όριο οφειλής, το βούλευμα και η παραπομπή σε δίκη στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, η απόφαση για εξόφληση σε 100 δόσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δήμους, στα στοιχεία του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για την ανεργία και την απασχόληση στη χώρα μας, καθώς και τα στοιχεία της UNICEF για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα.

Αληθινές ΕΙΔΗΣΕΙΣ  : Πράσινο φως στις αγορές για την Ελλάδα – Το Eurogroup άνοιξε τον δρόμο  για χρέος και QE – Ελληνική λύση με γαλλικό άρωμα – Έγινε δεκτή η πρόταση Μακρόν για ρήτρα ανάπτυξης στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Συμφωνία για 8,5 δις (με φούμαρα για το χρέος) – Απεφεύχθη το ναυάγιο στο Eurogroup. Επιστροφή στην κανονικότητα της… λιτότητας – Ενέκριναν τη δόση που μας χρωστούσαν εδώ και μήνες (και την οποία θα πάρουν πίσω με… τόκο) – Όλοι εναντίον Σόιμπλε! Καταιγισμός επικρίσεων από Ευρωπαίους.

ΕΘΝΟΣ- Απεργία

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου : Δόση ημίν σήμερον – Eurogroup: 8,5 δις έρχονται στη χώρα! Πανωλεθρία στα άλλα ζητήματα – Από το καλοκαίρι του 2018 (και αν…) η συζήτηση για το χρέος. Πέταξε το πουλάκι της ποσοτικής χαλάρωσης – Για 2 δις που θα βάλει το ΔΝΤ (όταν και εφόσον)  έχουν ψηφιστεί ήδη μέτρα 5,5 δις  – Ο Σόιμπλε ξεγυμνώνει την τακτική του Μαξίμου .

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ :  Διπλές εισφορές και για 1€ έξτρα εισόδημα! – Νέα βόμβα ΕΦΚΑ για μισθωτούς, συνταξιούχους με επαγγελματική ή αγροτική δραστηριότητα – Νέα τορπίλη ΕΤΕΑ: Στον πάγο οι επικουρικές με αίτηση μετά την 01.01.2015

Η ΑΥΓΗ : Αρχή του τέλους στο ελληνικό δράμα – Συμφωνία – οδηγός στο Eurogroup και για το χρέος – Δέσμευση Ευρωπαίων και ΔΝΤ για στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια να βγει στις αγορές – Κλειδί του συμβιβασμού η γαλλική πρόταση για σύνδεση των μέτρων για το χρέος με τον ρυθμό ανάπτυξης  – Στο κενό η νέα προβοκάτσια του Σόιμπλε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ :  Έδωσαν δόση και δεσμεύσεις – Χαμόγελα στην κυβέρνηση μετά το Eurogroup από τα 8,5 δις και την περίοδο χάριτος – Τσακαλώτος: Κοιτάμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση – Ο Σόιμπλε αναγκάστηκε να αποδεχτεί τη γαλλική πρόταση για ανάπτυξη και χρέος  – Ευρωπαίκή Κεντρική Τράπεζα: Βήμα για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους – Κρ. Λαγκάρντ: Εγκρίνουμε. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Δόση 8,5 δις και πολλές υποσχέσεις – Συμφωνία στο Eurogroup, που παραπέμπει το χρέος στο 2018 και δεν οδηγεί άμεσα στο QE.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Συμφωνία – οδηγός για κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό – Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ – Στη βάση των ψηφισμένων αντιλαϊκών μέτρων, το χτεσινό Γιούρογκρουπ επικύρωσε την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης» και έβαλε τις βάσεις για τον επόμενο γύρο της επίθεσης, στο όνομα της διευθέτησης του χρέους.

ΤΑ ΝΕΑ: Πολλά ψέματα για μια δόση – Eurogroup  – Παρασκήνιο – Πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και τουλάχιστον 2% έως το 2060 – Στο ψυγείο το QE – Μένει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα χωρίς λεφτά – Ευχολόγια για ρύθμιση του χρέους μετά το 2018 – Εκταμίευση 6,9 δις για να πληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ, 800 εκατ. για οφειλές προς ιδιώτες και τα υπόλοιπα 800 εκατ. από Σεπτέμβριο και βλέπουμε – Πανηγυρίζουν για τη συμφωνία που απέρριψαν στις 22 Μαΐου.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Απεργία

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πράσινο φως για δόση 8,5 δις – (Eurogroup) Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος-Εμπλουτισμένη υπόσχεση για το χρέος – Πρώτο βήμα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους χαρακτήρισε τη συμφωνία η ΕΚΤ.

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: