Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 23 Νοε 2017
 
 

Εθελοντική αιμοδοσία από ΕΔΟΕΑΠ-ΠΣΑΤ

Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016 - 22:09

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

aimodosia

Ο ΕΔΟΕΑΠ με την υποστήριξη της Διοίκησης του ΠΣΑΤ , οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον 1ο όροφο του Οργανισμού στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 από τις 10.00 – 14.00 *. Η κινητή μονάδα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς»,με το ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποστηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες καθ΄ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας.

Επισημαίνεται πως είναι απαραίτητο να υπάρχουν αποθέματα με ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη καθώς όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στο θεσμό και ευαισθητοποιεί τους ασφαλισμένους για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας που είναι μια πράξη ανθρωπισμού και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας . Συμμετέχοντας, χαρίζουμε ζωή .

Η αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία και διαρκεί μόνο 8 -10 λεπτά ( Διαβάστε στο link που ακολουθεί, Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αιμοδότης ). Επισημαίνεται ότι ο εθελοντής αιμοδότης δικαιούται  αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης .

* ΣΗΜ : Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος αιμοδότης δεν  μπορεί να δώσει αίμα κατά την ημέρα που έχει οριστεί η αιμοδοσία, έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται το  ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ του Γ.Ν.Ν.Α. ΕΛΠΙΣ( Δημητσάνης 7, Αμπελόκηποι ) από Δευτέρα –Παρασκευή 08.30-15.30  για να προσφέρει αίμα υπέρ της Τράπεζας Αίματος του ΕΔΟΕΑΠ .Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: