Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 19 Ιουν 2018
 
 

Έσκασε η «βόμβα»: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από την UNESCO

Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 - 17:26

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ανακοίνωση προήλθε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και όπως εξαγγέλθηκε, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρονται από την UNESCO – σημαντικό εξειδικευμένο διεθνή Οργανισμό του ΟΗΕ – με την αποχώρηση να τίθεται σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Βάσει της ανακοίνωσης από την Ουάσινγκτον, η παύση των ΗΠΑ από μέλος πραγματοποιείται για τη «συνεχιζόμενη προκατάληψη που δείχνει εναντίον του Ισραήλ».

«Αφού λάβαμε την επίσημη ειδοποίηση από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ρεξ Τίλερσον, θέλω να εκφράσω την βαθιά μου λύπη για την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την Unesco» ανέφερε σε συνοπτική της δήλωση στην κοινοποίηση της είδησης η Irina Bokova, γενική διευθύντρια του διεθνή οργανισμού που έχει ως αντικείμενο την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και την παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης.

Σημειώνεται ότι η UNESCO ιδρύθηκε λίγα χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1947.

Ο σύγχρονος ρόλος του Οργανισμού αυτού κρίνεται πολύ σημαντικός ιδιαίτερα στην αναζήτηση παγκόσμιων οραμάτων για τον αμοιβαίο σεβασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη των λαών που υπαγορεύουν σχετικές συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με απώτερο στόχο την εξάλειψη της φτώχειας ή τουλάχιστον τον περιορισμό της.

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: