Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 16 Ιουλ 2018
 
 

Έρχονται μεγάλες εξελίξεις στο χώρο του τύπου

Σάββατο, 12 Αύγουστος 2017 - 10:01

-a Μέγεθος κειμένου +A

Από τη στιγμή που Μαρινάκης και Σαββίδης άρχισαν να ενδιαφέρονται – για δικούς τους λόγους ο καθένας- για το χώρο του τύπου, δεν χρειαζόταν να ήταν κάποιος μάγος για να καταλάβει ότι έρχονται ραγδαίες αλλαγές.

Σ αυτό βοήθησε και η  κατάρρευση του συγκροτήματος του «Πήγασου» ιδιοκτησίας της οικογενείας Μπόμπολα. Με τους πρώτους κλυδωνισμούς κατέρρευσε και  το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη».

Φαντασθείτε τι αλλαγές θα γίνουν στο χώρο διανομής του Τύπου στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που κάποιος ελέγχει το παιχνίδι της εκτύπωσης και διανομής των εφημερίδων και περιοδικών, μπορεί να καθορίζει και τις τιμές που θέλει.

Τι σημαίνει αυτό; Αν κάποιος είναι ιδιοκτήτης κάποιων εντύπων και θέλει να βγάλει από τη μέση έναν σοβαρό αντίπαλο δεν έχει παρά να αυξήσει την τιμή της εκτύπωσης.

Είναι λογικό για να τα βγάλει ο άλλος πέρα να αρχίσει μειώσεις στις σελίδες. Δηλαδή λιγότερες ειδήσεις, λιγότερα άρθρα λιγότερα ¨δωράκια» στα κυριακάτικα φύλλα.

Θα μου πείτε ότι υπάρχει και το «Αργος» το άλλο πρακτορείο διανομής. Βεβαίως υπάρχει αλλά και 24 ώρες το 24ωρο να δουλεύει δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει όλους και μάλιστα τις ίδιες ώρες. Γιατί τα απογευματινά φύλλα δεν μπορούν να μοιράζονται στα περίπτερα μαζί με τα πρωινά.

Ο  Ε.Μαρινάκης φρόντισε και αγόρασε το 30% του «Άργους»  πριν αγοράσει τον ΔΟΛ και ελέγξει το 75% των μετοχών της εταιρείας διανομής, είχε να κάνει με τον άλλο άσπονδο εχθρό, τον όμιλο Αλαφούζου («Καθημερινή»).

Για να καταλάβετε τι ελέγχει πλέον ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαβάστε παρακάτω.

* To 22,11% των μετοχών του Mega

* Τις εφημερίδες «Βήμα» και «Τα Νέα».

* Τις ιστοσελίδες in.gr, vima.gr, και tanea.gr

* Τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM

* To 50% των μετοχών της εκτυπωτικής «Ιρις»

* Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «Αργος»..

Το «Αργος» ελέγχεται πλέον ολοκληρωτικά και απόλυτα από τον όμιλο του εφοπλιστή Ε.Μαρινάκη που κατόπιν των διαδοχικών εξαγορών ποσοστών απ’ ευθείας του «Αργους» και του ΔΟΛ, ελέγχει αυτή τη στιγμή περί το 75% του πρακτορείου διανομής!

Με την κυριαρχία στο «Αργος» ο Ε.Μαρινάκης γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος στην διανομή των εφημερίδων και των περιοδικών.

Το θέμα τώρα είναι τι θα κάνει ο Σαββίδης με το άλλο πρακτορείο «Ευρώπη». Τι θα κάνει; Κανένας δεν ξέρει .  Το πιθανότερο είναι να γεννηθεί κάποιο καινούριο πρακτορείο διανομής Τύπου. Πάντως κανένας δεν έχει διάθεση να μπλέξει με το ποσοστό του Μπόμπολα στην «Ευρώπη» αντί 156.000 ευρώ.  Και δεν έχει όρεξη γιατί είναι τεράστια όλα τα χρέη του Μπόμπολα στο πρακτορείο.

Όλες οι εφημερίδες και τα έντυπα που βρίσκονται σε εμπόλεμο κατάσταση με τον Ε.Μαρινάκη, όπως το συγκρότημα του «Δημοκρατικού Τύπου» («Δημοκρατία, «Εspresso», «Εστία», «Ορθόδοξη Αλήθεια» κλπ.) αναγκαστικά διανέμονται από τον… Ε.Μαρινάκη και εξαρτάται η ομαλή κυκλοφορία τους από αυτόν.

Το  «Εθνος», το «Εθνος της Κυριακής» και η «Ημερησία» που αγοράστηκαν από τον Ι.Σαββίδη, αναγκαστικά θα κυκλοφορήσουν (όταν επανεκδοθούν) και αυτά από το «Αργος»! Oπως βέβαια και ο «Ελεύθερος Τύπος», ο οποίος είχε αποχωρήσει το 2012 από το «Αργος» και τώρα αναγκαστικά επιστρέφει σε αυτό.

Η  διοίκηση του «Αργους» έχει εγγυηθεί ανεξαρτησία και ομαλή διανομή του Τύπου, ανεξάρτητα του «χρώματος» των εφημερίδων και των εντύπων που διανέμει.

Το ερώτημα είναι αν μπροστά στα συμφέροντα των δύο αντιπάλων θα υπάρχει κάποια ανακωχή.

Ο Σαββίδης έκλεισε και τη συμφωνία και σε λίγο θα είναι και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Εψιλον. Ακόμη  επίσημη ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί από πλευράς Σαββίδη αλλά αυτό θα γίνει άμεσα. Με το που αναλαμβάνει τα ηνία στην τηλεόραση θα μπουν  επαγγελματίες στο Εψιλον και λογικό είναι να φύγουν όλους όσους έχει μαζέψει με μισθούς πείνας ο Βρυώνης και ο Μένιος Φουρθιώτης.

Αναμένουμε ακόμη τις κινήσεις του Δ.Μελισσανίδη . Θα ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις.Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: