Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 21 Ιουν 2018
 
 

Ερντογάν: Κράτος «τρομοκράτης» το Ισραήλ

Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2017 - 09:14

-a Μέγεθος κειμένου +A

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει από την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος και από την  Κωνσταντινούπολη εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του κράτους του Ισραήλ. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ ως κράτος κατοχικό που καταφεύγει σε πρακτικές τρόμου, για να καταστείλει το κύμα διαδηλώσεων των Παλαιστινίων. Ταυτόχρονα με μια άλλη δήλωσή του πυροδότησε τις αντιδράσεις της Αμερικής. Είπε ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την απόφαση του Λευκού Οίκου για την Ιερουσαλήμ. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ,  είναι «άκυρη και μη γενόμενη» για την Άγκυρα.

«Το Ισραήλ είναι ένα κατοχικό κράτος. Αυτή τη στιγμή, με την αστυνομία τους, καταφεύγουν στον τρόμο και χτυπούν Παλαιστίνιους νέους και παιδιά.» είπε ο Ερντογάν.

Στο μεταξύ στα Άδανα της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε μεγάλη αντι-ισραηλινή διαδήλωση και διαδήλωση κατά του ΝΑΤΟ για την απομάκρυνση των αμερικανικών δυνάμεων από την βάση του Ιντσιρλίκ..

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι το να είσαι ισχυρός δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο. Είπε ακόμη ότι οι ηγέτες των μεγάλων χωρών έχουν ως αποστολή να προωθούν την ειρήνη, όχι να προκαλούν συρράξεις. Ξέχασε όμως ότι στέλνει καθημερινά αεροπλάνα πάνω από Αιγαίο γιατί πιστεύει ότι η Τουρκία είναι ισχυρότερη από την Ελλάδα.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: