Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 14 Δεκ 2017
 
 

Ερντογάν: H Ευρώπη έχει στα όπα-όπα την Ελλάδα και ας έχει 400 δισ. χρέος

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 - 13:25

-a Μέγεθος κειμένου +A

Ο πρόεδρος της Τουρκία  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε εκδήλωση της Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TÜSİAD), εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφερόμενος και στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος είπε για ακόμη μία φορά πως θεωρεί άδικο το γεγονός ότι η ΕΕ ταλαιπωρεί την Τουρκία εδώ και 54 χρόνια και δεν την αφήνει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ την ίδια στιγμή δέχεται χώρες με κατώτερες υποδομές και περισσότερα προβλήματα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «ποια είναι επιτέλους η αμαρτία της Τουρκίας και δεν γίνεται δεκτή στην ΕΕ; Καμία από τις χώρες που έγιναν δεκτές δεν ήταν καλύτερή μας. Δείτε την Ελλάδα, τη Βουλγαρία… Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει χρέος 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όμως η ΕΕ τη στηρίζει με κάθε μέσο, έχοντάς την στα όπα όπα και προσπαθεί να την κρατήσει όρθια».

Ο «Σουλτάνος» συνέχισε λέγοντας «Αυτές είναι πραγματικότητες που πρέπει να τις δούμε. Είδατε τι έκαναν στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα με το δημοψήφισμα. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα μικρή. Δεν είμαστε χωριό. Έχουμε αξιοπρέπεια, περηφάνια. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με την περηφάνια μας» ενώ συμπλήρωσε πως «αν θέλουν να μας εντάξουν, καλώς να μας εντάξουν».

Επιπλέον ανέφερε την φράση που του είχε πει ένας Γάλλος ΥΠΕΞ που θέλει να παραμείνει ανώνυμος. Η φράση του Γάλλου ήταν «άδικα προσπαθείτε, δεν θα σας εντάξουν» εξηγώντας τους λόγους στον Ερντογάν.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: