Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
03 Απρ 2020
Πολιτική

Eργασιακή εφεδρεία: Ποιοί φεύγουν ,τα κρυφά σημεία .

  • 18.000-2000 μόνιμοι και αορίστου χρόνου που χρειάζονται 12-24 μέχρι να συνταξιοδοτηθούν
  • 6.000-7.000 από ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, αλλά και υπηρεσίες του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται
  • 3.000-4.000 άτομα που συνεχίζουν να εργάζονται ενώ έχουν συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης
  • 1.000 υπάλληλοι Υ.Ε. Και Δ.Ε. Υπάλληλοι των φορέων που καταργούνται

Άμεση αποχώρηση, δια της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδότησης, για περίπου 30.000 δημοσίους υπαλλήλους του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα αποφάσισε χτες το υπουργικό συμβούλιο .Σε μία ιστορική συνεδρίαση για την μεταπολεμική Ελλάδα αποφάσιστηκαν στην ουσία απολύσεις στο δημόσιο για όσους έχουν συμπληρώσει συντάξιμα έτη εργασίας ή θα τα συμπλήρωναν σε ένα-δύο χρόνια.

 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις τίθενται σε εφεδρεία τους επόμενους 2,5 μήνες 28.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. ‘Ομως και πάλι, υπάρχουν κενά σημεία και λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει γνωστές, με αποτέλεσμα πολλοί από τους ενδιαφερόμενους να μην γνωρίζουν τι τους ξημερώνει αύριο…

Από τους 30.000 υπαλλήλους που αποχωρούν, οι 18.000 είναι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του δημόσιου τομέα, οι οποίοι αποκτούν δικαίωμα σύνταξης στους επόμενους 12-24 μήνες.

Από αυτούς τους 18.000, όσοι έχουν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου βγαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα που έχουν σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου «τίθενται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, αφού προηγουμένως τερματιστεί η υπαλληλική σχέση τους με κατάργηση των οργανικών θέσεων που κατέχουν». Δηλαδή, η κυβέρνηση βάζει χέρι για πρώτη φορά και στον στενό πυρήνα του δημοσίου καταργώντας οργανικές θέσεις, και βγάζοντας σε πρόωρη σύνταξη τους υπαλλήλους για να αποφύγει τα συνταγματικά κωλύματα.

Το πρώτο κρυφό σημείο εδώ είναι το ακριβές όριο για την εφεδρεία το οποίο θα διευκρινιστεί τους επόμενους μήνες μετά από μελέτη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αν η μελέτη δεν «βγάλει» τον ζητούμενο αριθμό των 18.000 έως 20.000 υπαλλήλων, με όσους θεμελιώνουν δικαίωμα στους επόμενους 12 μήνες, τότε είναι πολύ πιθανό το όριο να διευρυνθεί μέχρι και τους 24 μήνες.

Στο διάστημα των 12 μηνών που οι υπό αποχώρηση δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται σε εφεδρεία θα πληρώνονται το 60% του μισθού τους και, όπως ξεκαθαρίζει η κυβερνητική απόφαση, θα μπορούν να συμπληρώνουν το εισόδημά τους εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αν φυσικά βρεθεί εργοδότης να προσλάβει έναν εργαζόμενο 55 ή 60 ετών με ανεργία 17%… Το καλό για όσους βγαίνουν στην εργασιακή εφεδρεία ή σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» είναι ότι μετά τους 12 μήνες θα παίρνουν πλήρη σύνταξη, το επίπεδο της οποίας δεν θίγεται από τη περίοδο του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος ή της εφεδρείας.

Μειωμένη αποζημίωση θα πάρουν μόνο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απολυθούν στο μέλλον, δηλαδή μετά την εφαρμογή του τωρινού σχεδίου «αποχώρησης» των 30.000 εργαζομένων. Αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προκύψουν από την 3η και την 5η δράση που προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων και οργανισμών αλλά και υπηρεσιακών μονάδων της κεντρικής κυβέρνησης. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως αναφέρει η χτεσινή απόφαση, η διαδικασία θα τελεί υπό την παρακολούθηση του ΑΣΕΠ και εδώ το κριτήριο δεν θα είναι η ηλικία αλλά οι σπουδές και η εμπειρία. Γι’ αυτό το λόγο, πρώτοι που θα βγουν στηνε εφεδρεία θα είναι Δημοτικής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Πάντως, στην κυβέρνηση κρατάνε μικρό καλάθι για τις δυνατότητες συμπίεσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα και σημειώνουν ότι η μείωση στο μέλλον (150.000 υπάλληλοι μέχρι το 2015) θα γίνει κυρίως στο στενό δημόσιο τομέα. Κι αυτή η μείωση, επισημαίνεται, θα γίνει ήπια, δηλαδή με φυσιολογικές συνταξιοδοτήσεις, εφαρμογή του κανόνα προσλήψεων 1 προς 10, και αναδιάρθρωση του κράτους.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε σήμερα την πρόταση για το νέο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που διαμορφώθηκε από την διυπουργική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό και μετά από διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Η παρούσα πρόταση για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας είναι αποτέλεσμα πολύωρων συνεδριάσεων της Διυπουργικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι, επίσης, το αποτέλεσμα μακρών και δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, η οποία επέμενε στην άποψη ότι η εργασιακή εφεδρεία έπρεπε να είναι προθάλαμος απολύσεων και όχι προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Κατά τις συζητήσεις με τη Τρόικα παρουσιάστηκαν διάφορες πιθανές λύσεις μεταξύ των οποίων και η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, πρόταση που η Κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη να αποδεχθεί σε περίπτωση συμφωνίας της Τρόικα.

Η πρόταση που τελικά διαμορφώσαμε, είναι η ηπιότερη δυνατή εκδοχή ως προς τις κοινωνικές επιπτώσεις, ενώ παράλληλα τηρεί τις δεσμεύσεις του Μνημονίου: α) για ένταξη 30.000 εργαζομένων του δημόσιου τομέα, β) εξοικονόμηση, εντός του 2012, 300 εκ. Ευρώ, και γ) ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τα τέλη του 2011. Ειδικότερα, η πρόταση διαρθρώνεται σε δύο φάσεις και επτά διαφορετικές αλλά συμπληρωματικές δράσεις:

ΦΑΣΗ Α΄ (2011): Δράση 1η: Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, και σε ΝΠΔΔ και σε ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι κατά τους επόμενους 12-24 μήνες αποκτούν δικαίωμα εξόδου με πλήρη σύνταξη, τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας. Μετά το τέλος της περιόδου εφεδρείας οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται με πλήρη σύνταξη, το επίπεδο της οποίας δε θίγεται από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Δράση 2η: Οι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ με σχέση δημοσίου δικαίου, οι οποίοι κατά τους επόμενους 12-24 μήνες αποκτούν δικαίωμα εξόδου με πλήρη σύνταξη, τίθενται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, αφού προηγουμένως τερματιστεί η υπαλληλική σχέση τους με κατάργηση των οργανικών θέσεων που κατέχουν. Μετά την ολοκλήρωση της προσυνταξιοδοτικής περιόδου, οι παραπάνω υπάλληλοι λαμβάνουν πλήρη σύνταξη, το επίπεδο της οποίας δεν θίγεται από τη περίοδο του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος. Από τις ανωτέρω δύο δράσεις εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθεί αριθμός 18-20.000 εργαζομένων. Δράση 3η: Οι εργαζόμενοι στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καταργούνται, και μέρος των εργαζομένων των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ των φορέων που απορροφώνται, συγχωνεύονται ή περιορίζονται, τίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Η διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι που διαθέτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, επαναπροσλαμβάνονται το ταχύτερο δυνατόν με βάση τα όσα προβλέπονται στο σχετικό ΠΔ. Θα δημιουργηθούν ειδικά προγράμματα επανακατάρτισης, στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ, για όσους εργαζόμενους παραμείνουν στο καθεστώς εφεδρείας. Από τη δράση αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθεί αριθμός περίπου 1.000 εργαζομένων. Δράση 4η: Τερματισμός του προνομιακού καθεστώτος που έχει δοθεί σε δημοσίους υπαλλήλους και λοιπούς εργαζομένους που έχουν ήδη δικαίωμα πλήρους σύνταξης να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία, παρατείνοντας το ηλικιακό όριο υποχρεωτικής αποχώρησης (δε θα ενταχθούν σε εφεδρεία αλλά σε άμεση συνταξιοδότηση). Δράση 5η: Προβλέπεται ταχεία διαδικασία εντοπισμού υπηρεσιακών μονάδων φορέων της κεντρικής κυβέρνησης που δεν έχουν λόγο ύπαρξης ή διαθέτουν πολύ μεγάλο ποσοστό πλεονάζοντος προσωπικού. Η αξιολόγηση θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με νομοθετημένα αντικειμενικά κριτήρια που εφαρμόζονται αυτόματα. Από το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές τις υπηρεσιακές μονάδες, θα ζητηθεί να αποδεχθεί μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες ή, αλλιώς, να ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας λόγω κατάργησης της οργανικής θέσης του. Δράση 6η: Συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η αναδιάρθρωση ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Για τους εργαζόμενους στους φορείς αυτούς θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα στη δράση 3. Από τις δράσεις 5 και 6 εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθεί αριθμός περίπου 6-7.000 εργαζομένων.

ΦΑΣΗ Β’ (2012-13): Δράση 7η : Οργανώνεται διαδικασία αξιολόγησης της διάρθρωσης, των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, στο πλαίσιο των ευρημάτων της πρόσφατης μελέτης του ΟΟΣΑ για την ελληνική δημόσια διοίκηση, με στόχο τη μείωση των υφιστάμενων υπηρεσιακών μονάδων (όχι των θέσεων του υπηρετούντος προσωπικού) κατά περίπου 30%.

Η αξιολόγηση θα γίνει με αξιοποίηση της Τεχνικής Βοήθειας της Ε.Ε., με τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων και του ΟΟΣΑ. Ειδικά ως προς την αξιολόγηση του προσωπικού, η διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει και δεν θα είναι δυνατόν να απορροφηθεί παραγωγικά σε άλλες θέσεις στο δημόσιο τομέα, θα ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας και σε προγράμματα επανακατάρτισης και εναλλακτικής κοινωνικής απασχόλησης.

Related posts