Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου 2013.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας το 93% των καταναλωτών έχει περιορίσει το φαγητό από έξω (π.χ. εστιατόρια, ταβέρνες) όπως προκύπτει από έρευνα με θέμα: “Διατροφή και Οικονομική κρίση” που διεξήγαγαν σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΙΖΩ οι φοιτήτριες του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Α. Παναγοπούλου και Β. Σκάκκου.
Αναλυτικότερα!
– To 55,1% του δείγματος είχε υποστεί μείωση των εισοδημάτων του.
– Το 44% απάντησε ότι το εισόδημά του δεν επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινών διατροφικών του αναγκών.
– Βασικό κριτήριο για την επιλογή τροφίμου αλλά και για την επιλογή του καθημερινού γεύματος είναι το κόστος.
– Τα τρόφιμα που έχουν περιοριστεί λόγω διατροφικών συνηθειών αλλά και λόγω κόστους είναι το κρέας (63,7%), τα ψάρια (60,5%), τα γλυκά (51,2%) και το αλκοόλ (48,8%).
– Τα τρόφιμα που επιλέγονται για συχνότερη κατανάλωση, σε σχέση με το παρελθόν, είναι τα ρύζι/πατάτες (70,8%), τα όσπρια (70,8%), το ψωμί (50,2%) και τα λαχανικά (46,9%).
Related posts
Η προσφορά των « γιατρών του κόσμου»
Ηλεκτρονικό πάσο για τους φοιτητές
Βόλος: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε περιπολικό
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Η «κολοτούμπα» του Ερντογάν και η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Όταν έγινε το αίτημα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ η Σουηδία και η Φινλανδία η Τουρκία άσκησε βέτο. Ο Ερντογάν είπε…