Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Νοέ 2021
Ελλάδα

Επιχείρηση σωτηρίας από « Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να σωθεί ένα μωράκι

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” σε μια γιγαντιαία επιχείρηση ένωσε τις δυνάμεις του για να μη χαθεί καμία ευκαιρία και το ανέφικτο να γίνει εφικτό!

«Έχετε μόνο τρεις μέρες διορία για το μέλλον του παιδιού» ήταν το μήνυμα και το χρονικό περιθώριο που έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου από το νομικό γραφείο οργανισμού για τους πρόσφυγες, προκειμένου να μεσολαβήσει σε επιχείρηση αεροδιακομιδής 10μηνου βρέφους με σοβαρό  ιατρικό ιστορικό και της μητέρας του. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος -καθώς σήμερα  Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ήταν  η καταληκτική ημερομηνία της απόφασης οικογενειακής επανένωσης- κινητοποιήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά το σύνολο του μηχανισμού και των υποδομών του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε έναν ταυτόχρονο μαραθώνιο αγώνα επικοινωνιών με το αρμόδιο Τμήμα των Υπηρεσιών Ασύλου,  την Πρεσβεία της Γερμανίας,  με κρατικές υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς, ώστε η μικρή Khawadi από το Αφγανιστάν και η μητέρα της να μεταφερθούν με ασφάλεια στη Γερμανία όπου ζουν τα άλλα μέλη της οικογένειας. Και αυτό που φάνταζε ανέφικτο κατέστη εφικτό!

Η επιχείρηση μεταφοράς της μικρής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, με αφετηρία το Σπίτι του Οργανισμού στον  Καρέα,  από όπου ξεκίνησε η Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών του Οργανισμού (Ασθενοφόρο), με τη συνοδεία παιδοαναισθησιολόγου κου Γκλιάτη Εμμανουήλ και παιδίατρου του Οργανισμού για να παραλάβουν το βρέφος από το σπίτι που φιλοξενούταν και να συνεχίσουν στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Εκεί περίμενε ιδιωτικό air ambulance (αεροασθενοφόρο) με τελικό προορισμό τη Γερμανία, όπου βρισκόταν παιδίατρος του Οργανισμού με την ευθύνη να ενημερώσει για την κατάσταση και την πορεία της υγείας του παιδιού.

Άλλη μια επιχείρηση αεροδιακομιδής με «επικίνδυνη» αρχή είχε αίσια έκβαση. Μια ιστορία όμως, που ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν, όταν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα από δομή φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών για την παροχή παιδιατρικής κατ΄οίκον νοσηλείας. Από την πρώτη κιόλας στιγμή δίπλα στο παιδί βρέθηκε η εξειδικευμένη πολυεπιστημονική ομάδα του Οργανισμού αποτελούμενη από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδίατρους, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές και διερμηνείς παρέχοντας συστηματικά και πάντα σε συνεργασία με τους θεράποντες γιατρούς, την απαραίτητη ολιστική ιατρική υποστήριξη.

Το παιδί λόγω πολλαπλών λοιμώξεων χρειάστηκε να νοσηλευτεί για παρατεταμένο διάστημα στο νοσοκομείο Παίδων.  Καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν στο πλευρό του πραγματοποιώντας τις απαραίτητες διακομιδές με εξειδικευμένες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών (Ασθενοφόρα), ενώ παράλληλα κοινωνικοί λειτουργοί  παρείχαν ψυχο – κοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική στη μητέρα.  Επιτακτική δε, ήταν η ανάγκη συνεργασίας με το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό, την κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου και άλλους οργανισμούς και υπηρεσίες για την ολιστική και πολύπλευρη αντιμετώπιση των αναγκών του παιδιού και της μητέρας.

Μια γέφυρα αγάπης και ανθρωπιάς στήθηκε με επιτυχία χάρη στις γιγάντιες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων αλλά κυρίως χάρη στην πολύτιμη συμβολή και την άμεση ανταπόκριση της κας Κλέλιας Χατζηιωάννου, να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, την ευαισθησία και την έμπρακτη συνεισφορά της στο έργο του Οργανισμού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχει υποστηρίξει δεκάδες παιδιά και βρέφη με αυξημένες ιατρικές ανάγκες, παρέχοντας ιατρικές και ψυχοκοινωνικές ενέργειες στο πλαίσιο του προγράμματος «Άμεση και Ολιστική Ψυχοκοινωνική και Ιατρική Παρέμβαση για Παιδιά Πρόσφυγες και Μετανάστες σε Κίνδυνο στην Ελλάδα».

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τις κρατικές αρχές, τους φορείς που υποστηρίζουν τις οικογένειες αυτές καθώς και με τα παιδιατρικά νοσοκομεία, που έχουν υπό την ευθύνη τους την ιατρική περίθαλψη των παιδιών αυτών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει:

« Υποσχόμαστε να είμαστε δίπλα τους, να ευχηθούμε στη μικρή μας ασθενή να ξεπεράσει σύντομα τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και στην οικογένειά της καλή προσαρμογή στη νέα χώρα υποδοχής».

Related posts