Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 23 Ιουλ 2018
 
 

Επίσχεση εργασίας για τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή – Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 - 17:56

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Την στιγμή που οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, περιμένουν ακόμα την καταβολή της πληρωμής τους για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, οι οφειλές αυτές – όπως καταγγέλλουν και σε ανακοίνωση τους – έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε η ερχόμενη Παρασκευή (20 Οκτωβρίου) να είναι μέρα επίσχεσης εργασίας. Έτσι, κατά τη διάρκεια της επίσχεσης, οι γιατροί θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ και όσοι ασφαλισμένοι χρειαστούν ιατρική πράξη θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα χρήματα από τον Οργανισμό.

Παράλληλα διαμαρτύρονται και για το γεγονός πως παρόλο που παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους, δεν προχωρεί.

«Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους γιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις» σημειώνει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

«Ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης/εξέτασης στα 15 λεπτά με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια και ουρανοκατέβατους κανόνες «ορθής ιατρικής πρακτικής» που εμπνεύστηκε ένας στατιστικολόγος, είναι το ελάχιστο παράδειγμα του παραλογισμού των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: