Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του τραμ στο Σύνταγμα, καθώς το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν οι δοκιμές, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια έγιναν στο τμήμα Κασομούλη – Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο των ελέγχων για την επανέναρξη των δρομολογίων έως το Σύνταγμα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η ΣΤΑΣΥ έχει εγκαταστήσει από τον Αύγουστο σύστημα μέτρησης παραμορφώσεων της πλάκας οροφής της κοίτης του Ιλισού. Το σύστημα μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις σε σταθμό συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων, όπου με ειδικά προγράμματα γίνεται η στατιστική επεξεργασία και αξιολόγηση των μετρήσεων.
Οι πρώτες μετρήσεις, χωρίς τραμ, από τους ειδικούς αυτούς σένσορες κατά μήκος του Ιλισού, έδειξαν καταρχάς θετικά αποτελέσματα. Όμως η ακριβής κατάσταση του αγωγού πάνω από τον οποίο διέρχονται οι συρμοί, θα εξακριβωθεί με τα load tests (μετρήσεις και με Τραμ πάνω στον Ιλισό).
Εκτιμούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την ασφαλή κίνηση των συρμών πάνω από την κοίτη του Ιλισού. Ο έλεγχος για την ασφαλή επαναλειτουργία του Τραμ στο Σύνταγμα, θα είναι σχολαστικός. 1/3 pic.twitter.com/QrEaB4NMH9
— Κώστας Καραμανλής (@karamanlis_k) September 23, 2020
Καραμανλής: Σχολαστικοί έλεγχοι για την επαναλειτουργία του τραμ
Από σήμερα λοιπόν και για το επόμενο διάστημα θα γίνονται δοκιμαστικές φορτίσεις της πλάκας του Ιλισού με διάφορα σενάρια κίνησης συρμών Τραμ (συρμοί που κινούνται αντίθετα, σε διαφορετικές ώρες, σε στάση, σε πέδηση, σε επιτάχυνση κ.λπ.).
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε:
«Εκτιμούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την ασφαλή κίνηση των συρμών πάνω από την κοίτη του Ιλισού. Ο έλεγχος για την ασφαλή επαναλειτουργία του Τραμ στο Σύνταγμα, θα είναι σχολαστικός. Ιδίως αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνησης.
«Αποτελεί άλλωστε στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και στο Τραμ. Στον υπάρχοντα στόλο προστίθενται 25 νέα οχήματα, αναβαθμίζοντας το δίκτυο. Παράλληλα, προχωράμε το σχεδιασμό μας για τη συνολική αναβάθμιση του τραμ στην πρωτεύουσα, με την επέκτασή του προς Πειραιά, η οποία αναμένεται να επιφέρει μείωση κυκλοφορίας μετακινήσεων με οχήματα κατά 15.000 ημερησίως, καθώς και με την επέκταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό».
Related posts
Αύξηση 10% των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος
Οι νέες τιμές των διοδίων στην Ιόνια Οδο
Τρεις συλλήψεις για λαθραία καπνικά προϊόντα
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό “Σύνταγμα” και “Πανεπιστήμιο”
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε πριν από λίγη ώρα και ο σταθμός του μετρό “Σύνταγμα”. Από τις 11.30 είναι…