Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 21 Ιουν 2018
 
 

Επ’ αυτοφόρω σύλληψη δυτών για αρχαιοκαπηλία στην ανατολική Μάνη

Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 - 16:50

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη σύλληψη αρχαιοκάπηλων, οι οποίοι αναζητούσαν για αντικείμενα με προέλευση από την αρχαιότητα στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Γυθείου, προχώρησαν άνδρες του Λιμενικού σώματος.

Πρόκειται για 6 Έλληνες ηλικίας 50, 49, 47, 45, 42 και 34 ετών. Ο εντοπισμός τους σημειώθηκε έπειτα από αξιοποίηση των πληροφοριών που έφτασαν στ’ αυτιά των στελεχών του Λιμενικού για άτομα που έψαχναν γι’ αρχαία στο ενάλιο ρωμαϊκό ναυάγιο στο Λιμένι της Ανατολικής Μάνης, χθες (21/8) το απόγευμα.

Οι φερόμενοι ως αρχαιοκάπηλοι βρέθηκαν μέσα σε Ι.Χ. Από τον έλεγχο που ακολούθησε στα οχήματα διαπιστώθηκε η ύπαρξη καταδυτικού εξοπλισμού, όπως μπουκάλες οξυγόνου, οι οποίες και χρησιμοποιούνταν για τις υποβρύχιες ανασκαφές που έκαναν οι 6 κατηγορούμενοι, αλλά και άλλα αντικείμενα.

Τα υπόλοιπα ευρήματα είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία και θα αποσταλούν για αξιολόγηση στην Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Ένα από τα ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελικά, οι 6 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για παράβαση διατάξεων του νόμου περί «προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», ενώ κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: