Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Ιούν 2020
Πολιτισμός

Εντυπωσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων στο θέατρο Παλλάς

 
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων συναντήθηκε με το κοινό την Κυριακή που κατέκλισε το θέατρο Παλλάς, εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τα Αθηναϊκά Θέατρα.
Η επιβλητική σκηνή του Παλλάς υποδέχτηκε  τη Συμφωνική Ορχήστρα με ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζονταν από ανάλαφρη διάθεση και ζωντάνια με έργα των J. Brahms, A. Dvořák, E. Grieg, J. Massenet και G. Rossini, υπό τη διεύθυνση της Κάτιας Μολφέση και σολίστες τους Χαράλαμπο Σούκα (βιολί) και Γραμμένο Χαλκιά (κλαρινέτο).
 Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Το να κρατάμε το κέντρο ζωντανό, ελκυστικό για τους επισκέπτες, τους τουρίστες, τους κατοίκους δεν είναι απλά ένα θέμα εξωραϊσμού και εντυπώσεων. Είναι ένα θέμα πολύ ζωτικό για το ηθικό των κατοίκων της πόλης και κατ’ επέκταση όλης της χώρας. Γι’ αυτό έχουμε ξεκινήσει να ρίχνουμε μεγάλο βάρος στο κέντρο της πόλης και παράλληλα να κρατάμε ζωντανές τις γειτονιές. Γι’ αυτό κι εγώ με μεγάλη συγκίνηση καλωσορίζω τα μουσικά σύνολα σε αυτό τον τόσο συμβολικό για τον πολιτισμό στην πόλη μας, χώρο.»

O Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ Χρήστος Τεντόμας

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Χρήστος Τεντόμας τόνισε τη σημαντικότητα της μόνιμης στέγης των Μουσικών Συνόλων στην καρδιά της Αθήνας σημειώνοντας ότι «Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος που μπορεί να παρακολουθεί σταθερά και προγραμματισμένα τις συναυλίες των Μουσικών μας Συνόλων. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην ποιοτική μουσική και να του δώσουμε τη δυνατότητα με καθόλου ή πολύ χαμηλό εισιτήριο σε κάποιες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, να απολαύσει μουσικά αριστουργήματα από καταξιωμένους καλλιτέχνες που συμπράττουν με τους μουσικούς μας.»
Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Big Band, η Μικτή Χορωδία και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής  καλύπτουν ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κλασική, χορωδιακή και φωνητική μουσική, έντεχνο ελληνικό τραγούδι και τζαζ. Η σύμπραξή τους με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα  στην ιστορική σκηνή του Παλλάς, για 14 συναυλίες από το Νοέμβριο 2015 έως τον Ιανουάριο 2016, θα προσφέρει στους Αθηναίους την απόλαυση μουσικών αριστουργημάτων.
Δείτε το πρόγραμμα στο www.opanda.gr –(Κρατήσεις δελτίων εισόδου – αγορά εισιτηρίων: Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr)
 
 
Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων
Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης, σοβαρής και υπεύθυνης δουλειάς που θέλει τον πολιτισμό και ιδιαίτερα την υψηλή τέχνη της μουσικής στις πρώτες προτεραιότητες της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε τα Μουσικά του Σύνολα το 1996, θέλοντας να δώσει στην πόλη μας τη δική της μουσική έκφραση. 
Οι συναυλίες τους πραγματοποιούνται σε θέατρα και αίθουσες συναυλιών, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους σε κάθε γωνιά της πόλης, σε σχολεία, σε εκπαιδευτικά και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες απαιτήσεις, αλλά και στα φιλόμουσα αισθήματα του κοινού, έχουν καθιερώσει μια σειρά από τακτικές δημόσιες εμφανίσεις με μεγάλη επιτυχία, προβάλλοντας έτσι καθημερινά την πολιτιστική τους προσφορά στο αθηναϊκό κοινό. Επίσης, συνεργάζονται συχνά µε σημαντικούς πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και δημόσιους φορείς στο πλαίσιο ελληνικών και διεθνών φεστιβάλ, καθώς και σε περιοδείες εκτός Αθηνών.

Related posts