Επιστροφή στην κορυφή
Κυριακή, 22 Ιουλ 2018
 
 

Ένοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Τάσος Μαντέλης

Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 - 17:33

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα ένοχο τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Κατά συνέπεια, επέβαλλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 8 ετών, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι οι 450.000 γερμανικά μάρκα ήταν η δωροδοκία του υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το έτος 1997.

Παρ’ όλα αυτά, η δικαστική αρχή αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ για την αναστολή έως την έφεση όρισε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της διατήρησης της ήδη καταβληθείσας εγγυοδοσίας μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ.

Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε επιπλέον και ο Ηλίας Γεωργίου – πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρίας Siemens – εξίσου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος όπως και για ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Ένοχος κρίθηκε  και ο Αριστείδης Μαντάς – συνεργάτης του κ. Μαντέλη –  για απλή συνδρομή στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με ποινή φυλάκισης 40 μηνών.

Αντίθετα, η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου κρίθηκε αθώα ελλείψει δόλου.

Τέλος, όπως και στην περίπτωση του Τάσου Μαντέλη, για τον κατηγορούμενο Ηλία Γεωργίου, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Παράλληλα, η εκτέλεση της ποινής του ανεστάλη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης του ποσού των 50.000 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: