Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Ιούν 2022
SLIDER

Ενισχύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις στο Ριάντ! Πληροφορίες για πραξικόπημα στη Σ.Αραβία

 

O Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν μετά τις πληροφορίες που του έδωσαν οι μυστικές  υπηρεσίες  για επικείμενο πραξικόπημα στη Σαουδική Αραβία έδωσε εντολή να ενισχύσουν  τις στρατιωτικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα Ριάντ.  Αμέσως στρατιωτικό προσωπικό και οπλικά συστήματα μεταφέρθηκαν από την ανατολική και δυτική Σαουδική Αραβία στο Ριάντ, καθώς ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έφυγε από τη χώρα για να παρευρεθεί στη διάσκεψη κορυφής των G-20 στην Αργεντινή.

Ο Πρίγκιπας Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, γνωστότερος διεθνώς ως MBS, δεν έδωσε όμως καμιά εξήγηση γιατί αποφάσισε να κάνει αναδιάταξη στις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην πρωτεύουσα Ριάντ. Ωστόσο οι  πληθαίνουν οι φήμες ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας σκοπεύουν να τον ανατρέψουν με πραξικόπημα, γράφει η Βρετανική Daily Mail επικαλούμενη δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής.

Οι ισχυρισμοί που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης συνέπεσαν με μια συνέντευξη ενός εξόριστου Σαουδάραβα πρίγκιπα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ετοιμάζεται ένα πραξικόπημα, καθώς η αντιπολίτευση κινητοποιείται εναντίον του πρίγκιπα Διαδόχου.

Ο πρίγκηπας Khalid bin Farhan al-Saud, ο οποίος ζει εξόριστος στη Γερμανία, δήλωσε ότι στη Σαουδική Αραβία έχει σχηματιστεί μια ομάδα αντιπολίτευσης με έναν στόχο:

Να εκδιώξει τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν!

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον al-Khaleej Online, ο Πρίγκιπας Χαλίντ δήλωσε ότι το στυλ κυβέρνησης του πρίγκιπα χαρακτηρίζεται από «άγνοια και παραφροσύνη».

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν ένα « βελούδινο»  πραξικόπημα  προκειμένου να ανατρέψουν  τον Πρίγκιπα Διάδοχο και τον βασιλιά.  Φαίνεται  ότι υπάρχει μια συνωμοσία μεταξύ των μελών του Οίκου των Σαούντ για να εξασφαλιστεί ότι ο ευνοούμενος γιος δεν θα γίνει βασιλιάς, όταν ο 82χρονος βασιλιάς Σάλμαν πεθαίνει.

Σύμφωνα με άρθρο στο Pronews.gr   , ο οίκος των Σάουντ, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές μοναρχίες , έχει εκατοντάδες πρίγκιπες, με την διαδοχή του θρόνου να ορίζεται από φυλετικές γραμμές διαδοχής, αντί να πηγαίνει αυτόματα στον μεγαλύτερο γιο.

Κάθε τμήμα της δυναστείας συμβουλεύεται πριν να επιλεχθεί ένας νέος βασιλιάς, αλλά καθώς ο Πρίγκιπας είναι πλέον ο de-facto κυβερνήτης, μια προσπάθεια να τον απομακρυνουν από την εξίσωση της διαδοχής, θα είχε πιθανώς βίαιες συνέπειες.

Ο προτιμώμενος υποψήφιος της αντιπολίτευσης είναι ο πρίγκηπας Ahmed bin Abdulaziz, 76 ετών, νεότερος αδελφός του βασιλιά Σαλμάν και ο θείος του Πρίγκιπα Διαδόχου.

Ο Πρίγκιπας Αχμέτ ήταν ο μοναδικός από τα πρεσβύτερα μέλη του οίκου των Σαούντ που αντιτάχθηκε στην επιλογή του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο αξιώμα του πρίγκιπα διαδόχου το 2017, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν δηλώσει σε μέλη της Δυναστείας των Σαουντ τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα υποστηρίξουν τον πρίγκιπα Αχμέτ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών για σχεδόν 40 χρόνια, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές εντός της Σαουδικής Αραβίας με άμεση γνώση των διαβουλεύσεων.

Αυτές οι πηγές εντός της Σαουδικής Αραβίας δήλωσαν ότι είναι πεπεισμένοι ότι ο Πρίγκιπας Αχμέτ δεν θα αλλάξει ούτε θα αντιστρέψει καμία από τις κοινωνικές ή οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θέσπισε ο MBS, θα τιμήσει τις υφιστάμενες στρατιωτικές εξοπλιστικές συμβάσεις και θα αποκαταστήσει την ενότητα στον οίκο των Σαούντ.

Περισσότερα: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/731383_plirofories-gia-epikeimeno-praxikopima-sti-saoydiki-aravia

Related posts