Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Ιούν 2021
Αεροπορικά νέα

Ένας μήνας γεμάτος «αφίξεις» αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Ο Ιούλιος  ήταν ένας  μήνας γεμάτος συμφωνίες, γεμάτος  «αφίξεις» αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, το αεροδρόμιο γιόρτασε με τη Norwegian την έναρξη της απευθείας πτήσης Αθήνας – Νέας Υόρκης (JFK), της πρώτης πτήσης μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα για την αεροπορική εταιρεία! Η πτήση πραγματοποιείται με 4 εβδομαδιαίες συχνότητες για την καλοκαιρινή περίοδο με αεροσκάφος B787-900 χωρητικότητας 344 ατόμων. Η νέα αυτή πτήση θα προσθέσει περισσότερες από 44.000 θέσεις (μετ’ επιστροφής) μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης για το καλοκαίρι του 2019. Με αυτή την τελευταία εξέλιξη, η Νέα Υόρκη συνδέεται με την Αθήνα με συνολικά 32 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις, υποστηρίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση ταξιδιών μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Όσον αφορά τον τουρισμό (αφίξεις κατοίκων εξωτερικού), οι ΗΠΑ είναι η ισχυρότερη αγορά για την Αθήνα, με 680.000 αφίξεις για το 2018 (αύξηση 11% έναντι του 2017). Η κίνηση της απευθείας σύνδεσης Αθήνας – Νέας Υόρκης είναι 392.400 (μετ’ επιστροφής) για το 2018 με αύξηση 18.2% έναντι του 2017, σημειώνοντας την καλύτερη ιστορικά επίδοση στην Αθήνα! Ομοίως, το πρώτο πεντάμηνο του 2019 η επιβατική κίνηση αυξήθηκε 5% σε αυτό το δρομολόγιο.

Δύο χρόνια πτήσεων στο δρομολόγιο Αθήνα – Σιγκαπούρη γιόρτασε η Scoot, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στον ανακαινισμένο δορυφορικό αεροσταθμό του αεροδρομίου. Η Scoot είναι η μοναδική εταιρεία που συνδέει απευθείας τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα, η οποία αποτέλεσε τον πρώτο ευρωπαϊκό προορισμό της, αλλά και την πρώτη πτήση μεγάλης απόστασης της εταιρείας. Από την έναρξη των πτήσεων της Scoot στις 20 Ιουνίου 2017 έως σήμερα, η εταιρεία έχει μεταφέρει στο δρομολόγιο 150.000 επιβάτες. Οι περισσότεροι επισκέπτες της Αθήνας με τη Scoot προέρχονται από τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, την Αυστραλία και την Ινδονησία. Δημοφιλείς προορισμοί των Ελλήνων ταξιδιωτών με τη Scoot είναι το Μπαλί, το Πουκέ και το Σίδνεϊ. Κοιτάζοντας τα στοιχεία του 2018, 79.055 επιβάτες είναι η καλύτερη ιστορικά επίδοση στη γραμμή Αθήνα – Σιγκαπούρη (προηγούμενο ρεκόρ – 66.000 το 2004). Κατά την κορύφωση της  θερινής περιόδου του 2019 (Ιούνιος – Σεπτέμβριος), η Scoot θα πραγματοποιεί πέντε εβδομαδιαίες συχνότητες στο δρομολόγιο.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας καλωσόρισε στις 20 Ιουνίου ένα νέο συνεργάτη, την εταιρεία Air Europa, που εγκαινίασε τις πτήσεις της από τη Μαδρίτη στην Αθήνα για τη θερινή περίοδο με δυο εβδομαδιαίες συχνότητες. Η έναρξη λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάστηκε σε τελετή στην οποία συμμετείχαν ο τοπικός αντιπρόσωπος της εταιρείας, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αναχωρούντες επιβάτες, ενώ το αεροσκάφος έλαβε το καθιερωμένο χαιρετισμό με την υδάτινη αψίδα.

Air Baltic και ευχάριστα νέα για την αγορά της Αθήνας από τη “μαγνητική Λετονία”, με τις πτήσεις προς / από τη Ρίγα να συνεχίζονται και κατά τη χειμερινή περίοδο. Την παράταση της περιόδου λειτουργίας των πτήσεων μεταξύ Ρίγας και Αθήνας για δύο επιπλέον μήνες ανακοίνωσε η Air Baltic σε συνέντευξη τύπου στις 3 Ιουλίου. Οι πτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2019 και θα ξεκινήσουν ξανά στις 4 Μαρτίου 2020. Το Δεκέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020 η Air Baltic θα πετάει από τη Ρίγα στην Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με αεροσκάφος Airbus A220-300 και η διάρκεια της πτήσης θα είναι 3 ώρες και 10 λεπτά.

 

Μια ξεχωριστή άφιξη στην Αθήνα από την Qatar Airways ήταν και πάλι το Α350-1000 της εταιρείας, η οποία ήταν η πρώτη που έφερε το ολοκαίνουριο αεροσκάφος A350-1000 πέρυσι για πρώτη φορά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στη γραμμή Αθήνα – Ντόχα, έναν από τους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς της. Το αεροδρόμιο καλωσόρισε στις 22 Ιουνίου το εντυπωσιακό αεροσκάφος, εξοπλισμένο αυτή τη φορά με τη νέα Qsuite business class. Οι προσκεκλημένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να δουν το νέο αυτό προϊόν από κοντά. Για την καλοκαιρινή περίοδο, η Qatar Airways πραγματοποιεί τρεις καθημερινές πτήσεις Ντόχα – Αθήνα.

 

 

Related posts