Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Φεβ 2024
SLIDER

Ένας “φίλος” από τα παλιά επιστρέφει στην Αθήνα-Welcome Ethiopian Airlines

Σήμερα ο μεγαλύτερος Αεροπορικός Όμιλος στην Αφρική, με πιστοποίηση από το SKYTRAX ως Four Star Global Airline, είναι η Ethiopian Airlines.

Πριν από 18 χρόνια, η Ethiopian Airlines, μια μικρή τότε αεροπορική εταιρία, σταμάτησε τις πτήσεις προς την Αθήνα. Ήταν  Οκτώβριος του 2001. Δεν άντεξε στον ανταγωνισμό των κολοσσών.

Το 2010 εκπρόσωποι του Δ.Α.Α έκαναν κάποιες συναντήσεις με τις Αιθιοπικές αερογραμμές αλλά τότε ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και οι συζητήσεις έπεσαν στο κενό.

Στο κέντρο, ο πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία, κ. Νικόλαος Πατακιάς. Αριστερά του ο κ. Esayas Woldemariam Hailu, A/Chief Commercial Officer, Ethiopian Airlines και ο κ. Tadele Barega, AM-Athens, Greece, Ethiopian Airlines. Στα δεξιά, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και ο κ. Μιχάλης Φλεριανός, General Manager Greece, Gold Star Aviation. Στη φωτό επίσης διακρίνονται οι κύριοι Λεωνίδας Ραυτόπουλος και Γιάννης Νόβας, από την ομάδα αεροπορικού μάρκετινγκ του ΔΑΑ.

Η αεροπορική εταιρία Ethiopian Airlines μεγάλωσε. Έγινε κολοσσός και είναι μέλος της Star Alliance. Tώρα που μπορεί να ανταγωνισθεί τις μεγάλες  αεροπορικές εταιρίες αποφάσισε –από τις 13 Δεκεμβρίου- να επιστρέψει στην Ελλάδα με απευθείας πτήσεις από την Αντίς Αμπέμπα στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα η Ελλάδα είχε σύνδεση με την Βόρειο και Δυτική Αφρική. Τώρα αρχίζει η σύνδεση και με την Νότια Αφρική. Και αυτό που αναμένεται να έχουμε  είναι νεαρό πληθυσμό σε αφίξεις.

Ο Πέτρος Κούρτης, ο τυμπανιστής των Ολυμπιακών Αγώνων

Με την έναρξη του δρομολογίου, η Αθήνα έγινε ο 20ος προορισμός της Ethiopian στην Ευρώπη. Ένας προορισμός γεμάτος εκπληκτικά ιστορικά μνημεία, μια από τις πιο αρχαίες πόλεις στον κόσμο και ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ως κοιτίδα της Δημοκρατίας.

 

 

 

 

 

Οι τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς/από την Αθήνα θα πραγματοποιούνται με το υπερσύγχρονο B787 Dreamliner.

Το δρομολόγιο προς/από την Αθήνα θα εκτελείται ακολούθως:

 

Κωδικός πτήσης Από: Έως: Συχνότητα Αεροδρόμιο Αναχώρησης Ώρα Αναχώρησης Αεροδρόμιο Άφιξης Ώρα Άφιξης Τύπος α/φους
                 
ET  0760 13-Dec-19 27-Mar-20 Δε – Τε – Πα ADD 23:00 ATH 3:00 ET  788
……. ATH 4:05 DME 8:20 ET  788
ET  0761 14-Dec-19 28-Mar-20 Τρ – Πε – Σα DME 21:50 ATH 0:05 ET  788
……. ATH 1:05 ADD 7:15 ET  788

 

Esayas Woldemariam Hailu, A/chief Commerciale Officer

Ο  κ. Tewolde GebreMariam, Group CEO της Ethiopian Airlines, δεν πρόλαβε να έρθει στην Ελλάδα για την παρουσίαση της νέας συνεργασίας με την Ελλάδα. Αντί αυτού μίλησε -και μάλιστα τα περισσότερα τα είπε στα ελληνικά-  ο  κ. Esayas Woldemariam Hailu, A/chief Commerciale Officer, της Ethiopian Airlines.

Στο μήνυμα που έστειλε ο Ο  κ. Tewolde GebreMariam αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα και στην Ελλάδα, με απευθείας πτήσεις. Μέσω της απευθείας σύνδεσης, η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά από ποτέ στο παρελθόν με την Αφρική και ενώνεται με το υπόλοιπο παγκόσμιο δίκτυό μας. Η Αθήνα θα αποτελέσει ένα κύριο προορισμό στο διαρκώς επεκτεινόμενο ευρωπαϊκό δίκτυό μας, προσφέροντας στους διεθνείς τουρίστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια μαγευτική χώρα. Ως μία από τις αρχαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στον κόσμο, η Αθήνα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ως εκ τούτου, η επανεκκίνηση των πτήσεων προς την Αθήνα θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση της ολοένα και αυξανόμενης διεθνούς τουριστικής κίνησης, προσφέροντας παράλληλα περισσότερες επιλογές διασύνδεσης μέσα από το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό μας.»

Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ Ιωάννα Παπαδοπούλου

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε με αφορμή τη νέα πτήση: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ιστορική επιστροφή της Ethiopian Airlines στην αγορά της Αθήνας μετά από 18 χρόνια Από τη 13η Δεκεμβρίου, η Αθήνα συνδέεται απευθείας με την Αντίς Αμπέμπα και βέβαια, με το σύνολο της αφρικανικής ηπείρου μέσω του ευρύτατου δικτύου της Ethiopian, γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση της διασυνδεσιμότητας της πόλης και της χώρας μας με την Αφρικανική ήπειρο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με την Ethiopian για την υποστήριξη των αναπτυξιακών της σχεδίων στην αγορά της Αθήνας κα της ευχόμαστε επιτυχία και συνεχή ανάπτυξη.»

Με την προσθήκη της Αθήνας, το διεθνές δίκτυο της Ethiopian Airlines εξυπηρετεί 127 προορισμούς.

Στην κεντρική φωτογραφία : O κ. Tadele Barega, AM-Athens, Greece, Ethiopian Airlines, ο κ. Esayas Woldemariam Hailu, A/Chief Commercial Officer, Ethiopian Airlines, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και ο κ. Μιχάλης Φλεριανός, General Manager Greece, Gold Star Aviation.

 

Related posts