Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Απρ 2024
SLIDER

Ένας ακόμη χειμώνας σε συνθήκες πανδημίας–Με ποιο τρόπο μπορούμε να μείνουμε ασφαλείς

Η επιστημονική κοινότητα επισημαίνει σε όλους τους τόνους, ότι η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού είναι μία διαρκής προσπάθεια που μεταβάλλεται στη βάση εξέλιξης του ίδιου του ιού, αλλά και των δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς από νέες μελέτες.

Οι αρνητικοί δείκτες της πορείας της πανδημίας που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας, επιβεβαιώνει ότι το τέλος του Κορονοϊού δεν έχει έρθει και μάλλον απέχουμε ακόμη από αυτό. Η έντονη ανησυχία των επιστημόνων για την κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες έρχεται ενόψει του χειμώνα, να εντείνει τον προβληματισμό κυβερνήσεων και κρατών για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του.

Η εικόνα σήμερα φαντάζει πιο περίπλοκη από ότι ένα χρόνο πριν, αφού οι «κόκκινοι» αριθμοί των κρουσμάτων και των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μ.Ε.Θ., φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν σημαντικά τους συμπολίτες μας που έχουν επιλέξει να μην εμβολιασθούν, αφού εξακολουθούν να αντιστέκονται κλείνοντας τα μάτια τους στην σκληρή πραγματικότητα.

Η ανεξέλεγκτη και φρενήρης μετάδοση πληροφοριών χωρίς καμία επιστημονική υπόσταση, δημιουργεί μία πιο καταστροφική πανδημία, αυτή της αμφισβήτησης και της ανυπακοής που έχει οδηγήσει σε διαχωρισμούς και διατάραξη της κοινωνικής συνοχής.

Η εμβολιαστική εκστρατεία βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου ανάμεσα στην ανοσοποίηση του πληθυσμού και την εμφάνιση μεταλλάξεων, που ενδέχεται στο μέλλον να αποδειχθούν ανθεκτικές στα εμβόλια.

 

Έτσι από τη μία πλευρά υπάρχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες για τους οποίους έχει παρέλθει το εξάμηνο και  πρέπει να σπεύσουν – λόγω εξασθένησης της ανοσολογικής απόκρισης-  να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση που θα τους ανανεώσει την προστασία απέναντι στον ιό, ενώ από την άλλη πλευρά, υπάρχουν όλοι εκείνοι οι ανεμβολίαστοι που φαίνεται να «οδηγούν» την πανδημία και θα πρέπει με κάθε μέσο να πεισθούν για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Στο επίκεντρο αυτής της δύσκολης υγειονομικής κατάστασης βρίσκεται το σύστημα Υγείας που πιέζεται ολοένα και περισσότερο αγγίζοντας συνεχώς τα όρια του, ενώ από την άλλη υπάρχει η οικονομία που «φρενάρει» αναστέλλοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης.

Η συντήρηση της πανδημίας αναπόφευκτα δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία. Όμως υπάρχει τρόπος να μειώσουμε το άγχος και αυτός δεν είναι άλλος από τα προγράμματα  Full [Health] ΔΙΑΓΝΩΣΗ, που προσφέρει κάλυψη της εξέτασης μοριακής ανίχνευσης του κορωνοϊού, με μια μικρή συμμετοχή του ασφαλισμένου στο κόστος, που ανέρχεται στα 12 ευρώ.

Ειδικότερα, μέσω του Προγράμματος Διαγνωστικών – Εξωνοσοκομειακών Εξετάσεων Full [Health]) ΔΙΑΓΝΩΣΗ, οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν στο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, στο δίκτυο των συνεργαζόμενων διαγνωστικών κέντρων της Affidea.

Όσοι λοιπόν είναι ασφαλισμένοι με το Πρόγραμμα Διαγνωστικών – Εξωνοσοκομειακών Εξετάσεων Full [Health]) ΔΙΑΓΝΩΣΗ, μπορούν να απευθυνθούν σε γιατρό ειδικότητας πνευμονολόγου ή παθολόγου ή καρδιολόγου, ή ΩΡΛ του εν λόγω δικτύου και εφόσον κριθεί απαραίτητο, να υποβληθούν στην εξέταση Μοριακής Ανίχνευσης (PCR). Ειδικά για τα ασφαλισμένα ανήλικα παιδιά, αρκεί γνωμάτευση του παιδιάτρου, που να κρίνει ως απαραίτητη τη διενέργεια της εξέτασης .

Η Εθνική Ασφαλιστική εδώ και 130 χρόνια έχοντας ως βασικό στόχο, οι άνθρωποι που την εμπιστεύονται να αισθάνονται σιγουριά, με οδηγό τις πραγματικές ανάγκες του σημερινού ανθρώπου, έχει σχεδιάσει και προσφέρει ένα καινοτόμο προϊόν στην ασφάλιση Υγείας, Πλήρες Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας Full [Health].

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από την ευελιξία των επιλογών που προσφέρει, αφού ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει το ιδανικό για εκείνον επίπεδο κάλυψης έτσι ώστε να απολαμβάνει υπηρεσίες νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας αλλά και διαγνωστικές εξετάσεις στα Σύγχρονα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα Το πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής Full [Health] , εξασφαλίζει υψηλό ετήσιο όριο κάλυψης σε περίπτωση νοσηλείας, μέχρι του ποσού των 1.500.000€. Ο ασφαλισμένος επιλέγει ελεύθερα, το νοσοκομείο που θα τον περιθάλψει, τη θέση νοσηλείας του καθώς και τον ιατρό που θα τον φροντίσει. Επίσης, επιλέγει το ποσό συμμετοχής του στα έξοδα νοσηλείας, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες, έχοντας στη διάθεσή του 6 διαφορετικές επιλογές ποσού συμμετοχής του στα έξοδα, ανά νοσηλεία (0€, 500€, 1.500€, 3.000€, 6.000€ ή 10.000€ ετησίως, εφόσον συνυπάρχει ομαδική ασφάλιση η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση αυτής της επιλογής).

Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά την κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει το ετήσιο ποσό κάλυψης που επιθυμεί, με δυνατότητα επιλογής του ποσοστού συμμετοχής του στα έξοδα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Αναλυτικότερα, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει απεριόριστη κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων, ή μέχρι του ποσού των 700€ ή των 2.000€ (με συμμετοχή ποσοστού 0% ή 10% γι’ αυτές τις 2 επιλογές). Επιπλέον, έχει στη διάθεσή του έναν δωρεάν ετήσιο προληπτικό έλεγχο για τη φροντίδα της υγείας του, ενώ απολαμβάνει προνομιακές παροχές και δωρεάν υπηρεσίες μέσω Συμβεβλημένου Ομίλου, όπως επισκέψεις σε ιατρούς, οδοντιατρική φροντίδα, φυσιοθεραπευτική φροντίδα, δεύτερη γνώμη ιατρού κ.λπ.

Το πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας Full [Health] απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 1 μηνός μέχρι 18 ετών και σε ενήλικες μέχρι ηλικίας 70 ετών.

Μεριμνώντας ειδικά για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει συνδυασμούς νοσοκομειακής κάλυψης Full [Health], που εξασφαλίζουν δυνατότητα εισόδου στο πρόγραμμα μέχρι και την ηλικία των 70 ετών, επιλέγοντας ο ασφαλισμένος το ποσό συμμετοχής του στα έξοδα ανά νοσηλεία (1.500€ ή 3.000€ ή 6.000€). Επίσης, διαθέτει συγκεκριμένους συνδυασμούς κάλυψης διαγνωστικών εξετάσεων Full [Health], που διασφαλίζουν την είσοδο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι και την ηλικία των 75 ετών (με ανώτατο ετήσιο όριο κάλυψης εξόδων διαγνωστικών εξετάσεων μέχρι του ποσού των 2.000,00€ και ποσοστό 10% συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα).

Σημαντικές Οικογενειακές Εκπτώσεις για τα εξαρτώμενα μέλη

Για τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας, η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει σημαντικές οικογενειακές εκπτώσεις στα ετήσια ασφάλιστρα προγραμμάτων υγείας (ποσοστό έκπτωσης 20% για τον/την σύζυγο, ποσοστό έκπτωσης 30%, 40% & 50% στα τρία πρώτα παιδιά, αντίστοιχα και δωρεάν ασφάλιση υγείας από το τέταρτο παιδί και μετά), ελαφρύνοντας σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Επιπλέον, με το Πλήρες Πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας Full [Health]:

  • Το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας, μηδενίζεται ή μειώνεται κατά ποσοστό 50%, ανάλογα με την επιλογή του Νοσοκομείου.
  • Σε περίπτωση επέμβασης χωρίς νοσηλεία ή βραχεία νοσηλεία σε Συμβεβλημένα με την Εθνική Ασφαλιστική Νοσηλευτικά Ιδρύματα, μειώνεται το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου κατά ποσοστό 50%.
  • Δίνεται Ημερήσιο Επίδομα Νοσηλείας ή Χειρουργικό Επίδομα, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος αποφασίσει να μην ενεργοποιήσει για τα έξοδα νοσηλείας του το πρόγραμμα Full [Health].
  • Παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας μίας σειράς από ιατρικές πράξεις χωρίς νοσηλεία, μέχρι το ποσό των 1.000€ ετησίως, στα Συμβεβλημένα με την Εθνική Ασφαλιστική Νοσοκομεία χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου εφόσον γίνει χρήση του κύριου ασφαλιστικού φορέα.
  • Μειώνεται η απαλλαγή στα έξοδα νοσηλείας, εφόσον γίνει χρήση του κύριου φορέα ασφάλισης.
  • Καλύπτονται έξοδα που μπορεί να προκύψουν πριν ή μετά τη νοσηλεία.

Ασφάλιση για όλους

Το Πλήρες Πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας Full [Health] προσφέρει μοναδικές λύσεις ασφάλισης υγείας, ιδίως στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους. Το Full [Health] Ειδικό 4U και το Full Μέριμνα 4U αποτελούν ιδανικές λύσεις, για άτομα με σοβαρό ιατρικό ιστορικό, που επιθυμούν να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας και τις διαγνωστικές εξετάσεις τους μέσω της ασφάλισής τους στην Εθνική Ασφαλιστική.

Ακούγοντας προσεκτικά τις ανάγκες των ασφαλισμένων της, η Εθνική Ασφαλιστική, εξελίσσει συνεχώς τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της, ώστε να καλύπτουν κάθε σύγχρονη ανάγκη για τη φροντίδα της υγείας, διαφυλάσσοντας την αξία της ασφάλισης διαχρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης Υγείας Full [Health] της Εθνικής Ασφαλιστικής, μπορείτε να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης με αριθμό +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό) και 18189 (Ελλάδα) ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εταιρίας: www.ethniki–asfalistiki.gr

Related posts