Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Ιούν 2024
Auto-Moto

Ένας 18χρονος στο τιμόνι της αγωνιστικής Ducati στην Ελλάδα

 

« Δεν σε πιέζουμε καθόλου. Θέλουμε να κάνεις αυτό που ξέρεις , χωρίς να έχεις κανένα άγχος. Θα είμαστε δίπλα σου και θα σε στηρίζουμε» .

Τι πιο σημαντικό για έναν αγωνιζόμενο που ουσιαστικά ξεκινάει τώρα την καριέρα του, να ακούει αυτά τα λόγια από το Νο 1 της Kosmocar , της εταιρίας  δηλαδή που ανέλαβε τα ηνία της ιστορικής φίρμας.

Ο Στήβ Σίρτης , ο άνθρωπος που ηγείται της Kosmocar , δηλαδή των αυτοκινήτων VW  ,  Audi  και Bentley  στην Ελλάδα , ανέλαβε και έναν άλλο χώρο που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστος γι αυτόν. Αυτόν της Ducati.

Η Ducati που τα τελευταία χρόνια είχε κάπως χαθεί στην ελληνική αγορά , ξαφνικά κάνει ένα δυναμικό come back μέσω της Kosmocar που ανέλαβε την εκπροσώπησή της για την Ελλάδα και την Κύπρο .

Το εντυπωσιακό είναι ότι θα κάνει και δυναμική εμφάνιση στους αγώνες μοτοσυκλέτας και γι αυτό το λόγο η Kosmocar αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της ομάδα, η οποία θα την εκπροσωπήσει στις κύριες αγωνιστικές εκδηλώσεις  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από την μια έκπληξη πάμε στην άλλη. Μετά την επανατοποθέτηση της φίρμας στην Ελλάδα έχουμε και την ανάθεση του δύσκολου έργου στους αγώνες σε έναν σεμνό αλλά ταχύτατο αναβάτη , πού όμως είναι μόλις 18 ετών. Ο νεαρός λέγεται Γιώργος Παπασταύρου και το όπλο του θα είναι η Panigale στην αγωνιστική έκδοση 1199SSTK που πέρυσι την είδαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK στην κατηγορία Superstock.

Η ελληνική εταιρία θα έχει άμεση συνεργασία με το Αγωνιστικό Τμήμα Ducati Corse του εργοστασίου της εταιρίας που βρίσκεται στο Borgo Panigale στην Μπολώνια. Η  κορυφαία Superbike , η αγωνιστική Panigale  πέρυσι  αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK στην κατηγορία Superstock, όπου πέτυχε μία νίκη και τρία βάθρα στους δέκα αγώνες του θεσμού. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και επί Ιταλικού εδάφους, με τη συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας σε έναν Αγώνα εκεί. Φυσικά θα υπάρχει συμμετοχή της ομάδας σε όλους τους Αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών στην κατηγορία Stocksport, καθώς και σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπως track days για τους Έλληνες Ducatisti και διάφορες παρουσιάσεις.

Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σχέδιο χρειάστηκε η συμβολή των χορηγών και ως “Χρυσός” χορηγός ανταποκρίθηκε η ΕΚΟ, που εμφανίζεται και στην ονομασία της ομάδας, η οποία λέγεται “KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM”. Η ανταπόκριση ήταν θετική και από άλλες μεγάλες εταιρίες και έτσι με τις: CASTROL, hellas online, MAPFRE, SAP (αλφαβητικά η αναφορά), μορφοποιήθηκε μια δυνατή ομάδα, με επιπλέον τεχνικούς υποστηρικτές τα ελαστικά Pirelli, τις αλυσίδες Regina και τα αυτοκίνητα της Audi, που φροντίζουν για τις μετακινήσεις.

Ο Στήβ Σίρτης που πάντα δίνει ευκαιρίες στους νέους αλλά αξιόλογους ανθρώπους, φέτος ανοίγει τον δρόμο της επιτυχίας στον 18χρονο Γιώργο Παπασταύρου. Μετά από δύο δοκιμές κορυφαίων Ελλήνων αναβατών, επιλέχθηκε ο νεοφερμένος (Rookie) στην κορυφαία κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Παπασταύρου, το 2012 έκανε θαυμάσιες εμφανίσεις στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ΟΡΕΝ. Επίσης ο Team Manager Γιάννης Μυτιληνάκης και ο Τεχνικός Διευθυντής Μάκης Παπαδόπουλος, επέλεξαν τη συνεργασία με μια από τις καλύτερες ομάδες αγωνιστικής υποστήριξης, την ZenOne Racing.

Για να δούμε τώρα πως συγκροτήθηκε όλο το αγωνιστικό τήμ.  Ο οδηγος-αναβάτης της αγωνιστικής Ducati είναι ο Γιώργος Παπασταύρου,Team Manager, ο Γιάννης Μυτιληνάκης, τεχνικός διευθυντής ο Μάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος Marketing ο                Γιώργος Παγιατάκης ,αγωνιστικός διευθυντής ο              Σωκράτης Κιούρκος, αρχιμηχανικός/τεχνικός αναρτήσεων ο Αντώνης Μερεμέτης, μηχανικός ηλεκτρονικών-τηλεμετρίας ο Δημήτρης Παπανικολάου, μηχανικός ο Σπύρος Χριστόπουλος, χρονομέτρης ο Χριστόφορος Ζουλινάκης, γραφείο Τύπου ο Θανάσης Αγγελής και η Βίκυ Καραδήμου από την Kosmocar και ειδικός σύμβουλος σε αγωνιστικά θέματα ο συνάδελφος δημοσιογράφος Δημήτρης Διατσίδης . Χορηγοί της προσπάθειας είναι η  ΕΚΟ, η CASTROL, η hellas online, η MAPFRE WARRANTY η  SAP  και τεχνικοί υποστηρικτές θα είναι η  PIRELLI, η REGINA και η AUDI.

Όπως καταλαβαίνετε η ελληνική αγωνιστική ομάδα δεν υστερεί σε τίποτα από μια ευρωπαϊκού επιπέδου  αγωνιστική ομάδα.

Βιογραφικό Οδηγού: Ο Γιώργος Παπασταύρου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1994 και οδήγησε μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά σε ηλικία 4 χρονών. Ασχολήθηκε αρχικά με το Μοτοκρός και ο πρώτος του επίσημος αγώνας ήταν στην Κοζάνη το 2008, όπου τερμάτισε 5ος. Το 2010 δοκιμάζει μια Supersport μοτοσυκλέτα 600cc στη διάρκεια ενός track day και από τότε η Ταχύτητα τον συναρπάζει. Το 2012 συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην κατηγορία ΟΡΕΝ 600cc και το τέλος της χρονιάς τον βρίσκει στην 1η θέση της κατάταξης.

OI ΧΟΡΗΓΟΙ:

KOSMOCAR

Η KOSMOCAR Α.Ε. είναι ο επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων VW, AUDI και Bentley στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2008 ανακηρύχθηκε Επίσημος Επισκευαστής της Lamborghini και τον Απρίλιο του 2008 επελέγη να εκπροσωπεί και την Bugatti Automobiles S.A.S.

Είναι  η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα στο χώρο του αυτοκινήτου που ανέπτυξε από το 1970 ένα πλήρες δίκτυο ολοκληρωμένων συγκροτημάτων 3 σημείων (πωλήσεις, service, ανταλλακτικά) ενώ σήμερα διαθέτει δίκτυα εξουσιοδοτημένων εμπόρων ξεχωριστά για τα αυτοκίνητα VOLKSWAGEN, AUDI και VOLKSWAGEN Επαγγελματικά Οχήματα  με κάλυψη σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό τόσο σε υπηρεσίες κατά την πώληση όσο και σε δραστηριότητες μετά την πώληση.

EKO

Η ΕΚΟ ΑΒΕΕ, μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με μία ηγετική παρουσία για περισσότερα από 40 χρόνια στην αγορά, δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας προϊόντων καυσίμων και λιπαντικών.

Στόχος και αποστολή της ΕΚΟ είναι ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς με προϊόντα υψηλής ποιότητας, τόσο στα πρατήριά της όσο στους κλάδους βιομηχανικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών καυσίμων καθώς επίσης λιπαντικών και υγραερίου.

Η ΕΚΟ διαθέτει ένα οργανωμένο και πλήρες δίκτυο πρατηρίων που καλύπτει όλη την Ελληνική επικράτεια με περίπου 1.000 πρατήρια στο δυναμικό του. Εφοδιάζει με καύσιμα και λιπαντικά ένα μεγάλο αριθμό βιομηχανιών και τεχνικών εταιριών, έχοντας δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις μετά πώλησης (after sales service).

Όραμα της ΕΚΟ είναι να αποτελεί την πρώτη επιλογή του πελάτη στην αγορά πετρελαιοειδών, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στην απόδοση προς τους μετόχους, στο περιβάλλον και στην κοινωνική ευαισθησία.

BP Ελληνική Α.Ε. Πετρελαιοειδών

Η BP Ελληνική Α.Ε. Πετρελαιοειδών αποτελεί θυγατρική εταιρία της ΒΡ p.l.c. στην Ελλάδα και  δραστηριοποιείται στην εμπορία Λιπαντικών Οχημάτων, Βιομηχανίας και Ναυτιλίας (με τα εμπορικά σήματα BP, Castrol, Aral, Tribol, Optimol μεταξύ άλλων) καθώς και στα Καύσιμα Αεροπορίας.

 

Η BP Ελληνική Α.Ε. Πετρελαιοειδών κατέχει την κορυφαία θέση στις εγχώριες πωλήσεις λιπαντικών οχημάτων, με σημαντικό μερίδιο αγοράς, συνεργαζόμενη με εκτεταμένο δίκτυο εμπορικών συνεργατών, μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου και κορυφαίους εισαγωγείς επιβατηγών και επαγγελματικών οχημάτων και δίκυκλων. Διαθέτει έντονη και διαρκή χορηγική παρουσία σε αγώνες Formula 1, πρωταθλήματα αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, φορτηγών και σκαφών θαλάσσης, καθώς και στις κορυφαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις του πλανήτη (UEFA EURO και FIFA World Cup).

hellas online

Η hellas online είναι ένας από τους ισχυρότερους παρόχους ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων υπηρεσιών για οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, όπως επαγγελματίες, επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους καθώς και μεγάλους οργανισμούς. Μέσα από τη στρατηγική της συνεργασία με τη Vodafone προσφέρει υπηρεσίες οι οποίες καλύπτουν όλες τις ανάγκες επικοινωνίας. Διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα (5.000+ χλμ.) που φτάνει σε 50 νομούς και 141 πόλεις. Η hellas online είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

MAPFRE WARRANTY

Η MAPFRE WARRANTY, ο κλάδος εγγύησης της MAPFRE ASISTENCIA, έχει πολυετή εμπειρία σε προγράμματα εγγύησης αυτοκινήτου που απολαμβάνουν χιλιάδες οδηγοί σε όλη την Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα αναπτύσσει εξειδικευμένα προγράμματα για επίσημες αντιπροσωπείες και εισαγωγείς.

Η MAPFRE ASISTENCIA αποτελεί μέλος ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς & χρηματοοικονομικούς ομίλους στον κόσμο, με άμεση παρουσία σε 43 χώρες, 198.000.000 δικαιούχους και 200.000 σημεία εξυπηρέτησης παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1994 με την ίδρυση της EUROSOS ASSISTANCE. Σήμερα παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης και βοηθείας σε περισσότερους από 2.000.000 δικαιούχους και αναπτύσσει συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες.

SAP

Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Η αποστολή της SAP είναι να βοηθάει επιχειρήσεις όλων των μεγεθών σε οποιαδήποτε κλάδο να λειτουργήσουν καλύτερα. Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, επιτρέποντας τους να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 183.000 πελάτες σε περισσότερες από 130 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 55.000 ανθρώπους.

Related posts