Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 16 Ιουλ 2018
 
 

Ελβετικό χωριό που δίνει 21.500 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί, κρύβει ένα μελανό σημείο…

Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 - 20:22

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν είστε από εκείνη την κατηγορία που σε συζητήσεις μεταξύ φίλων και γνωστών, δεν μπορούν να σταματήσουν να εξηγούν λεπτομερώς τον λόγο που πιστεύουν ότι προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής από τα αστικά κέντρο, τότε μάλλον κάνατε την τύχη σας!

Το μικρό χωριό Albinen που βρίσκεται σε πλαγιά των ελβετικών Άλπεων, κοντά στο Καντόνι του Βαλαί ψάχνει απεγνωσμένα για μόνιμους κάτοικους και βέβαια με το αζημίωτο, προσφέροντας για το κάθε άτομο που θα φτιάξει εκεί το σπιτικό του, 21.500 ευρώ! Αν μάλιστα αποφασίσετε να πάρετε μαζί και την οικογένεια σας, ακόμα καλύτερα, καθώς το κάθε παιδί κοστολογείται γύρω στα 8.500 ευρώ.

Ο πρόεδρος της μικρής κοινωνίας, Beat Jost, εξήγησε ότι αποτελεί μια «κραυγή» απελπισίας για να μη νεκρώσει εντελώς η ζωή στην παραδεισένια τοποθεσία, αφού οι οικογένειες και οι νέοι άνθρωποι την εγκαταλείπουν. Ο πληθυσμός του Albinen με τις τελευταίες αποδημητικές τάσεις έχει συρρικνωθεί στους 240 κατοίκους και λόγω έλλειψης παιδιών, έκλεισε και το σχολείο του αναγκάζοντας τους εναπομείναντες 7 μαθητές να πηγαίνουν σ’ αυτό διπλανής πόλης.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι όροι για να γίνει κάποιος δεκτός και φυσικά να πάρει και τα λεφτά. Πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και να θέλει να αγοράσει ή να χτίσει ένα σπίτι στην περιοχή. Εδώ όμως έρχεται και ο όρος που έχει κάνει τους περισσότερους να αλλάξουν γνώμη, καθώς το εν λόγω σπίτι πρέπει να κοστίζει το λιγότερο 172.000 ευρώ και βεβαίως να είναι η κύρια οικία.

Τελικά η ζωή στο χωριό δεν είναι τόσο ειδυλλιακή, ε;Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: