Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Ιούν 2024
SLIDER

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για τα ομόφυλα ζευγάρια- Συνάντηση Ιερώνυμου – Μητσοτάκη

Την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου μετά από πιέσεις της πλειοψηφίας των μητροπολιτών θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος. Το μοναδικό θέμα που θα είναι προς συζήτηση είναι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο μεταξύ να φέρει πιο κοντά την Εκκλησία στις θέσεις της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια επιχειρεί ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης.’Οπως μετέδωσε η τηλεόραση του STAR ο πρωθυπουργός συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αρχιεπισκοπή με τον κ. Ιερώνυμο ,χωρίς η συνάντηση να ανακοινωθεί,  όπου συζήτησαν το θέμα.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες , εξήγησε στον αρχιεπίσκοπο τι προβλέπει το νομοσχέδιο. Στάθηκε ιδιαίτερα στην προστασία των παιδιών , τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται το νομοσχέδιο να επεκταθεί στην τεκνοθεσία .Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος επανέλαβε τη θέση του ότι η “Εκκλησία δεν νομοθετεί”, ζήτησε ωστόσο να προστατευθεί ο θεσμός της οικογένειας. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, του μετέφερε και τις ανησυχίες του συνόλου των μητροπολιτών.

Την Τρίτη στη συνεδρίαση, θα προκύψουν, σύμφωνα με τα μέλη της Ιεραρχίας, σοβαρά νομικά  και πνευματικά προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς αποκλείει τη βάπτιση στη νηπιακή ηλικία .Με τους μητροπολίτες Λαρίσης και Μεσσηνίας να υπεραμύνονται του δικαιώματος των παιδιών στη βάπτιση.

Εκτός των μητροπολιτών και οι ιερείς σε όλη τη χώρα οργανώνουν συνάξεις για το θέμα και με ψηφισματά τους καλούν την κυβέρνηση να μην νομοθετήσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ήδη, ψηφίσματα εξέδωσαν οι ιερείς των μητροπόλεων Τρίκης και Ναυπάκτου οι οποίοι επιχειρούν να αναδείξουν τις αξίες της οικογένειας και το δημογραφικό: “Αναμένουμε από την Πολιτεία να ενδιαφερθή κυρίως για την προστασία της παραδοσιακής οικογένειας, η οποία είναι το θεμέλιο της κοινωνίας και του Έθνους και η οποία συνδέεται με την γέννηση παιδιών και την καλή ανατροφή τους, που είναι σήμερα το κατ’ εξοχήν εθνικό θέμα.Αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει πρωτίστως να ενδιαφερθή για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, την υπογεννητικότητα, καθώς, επίσης, να λάβη τα κατάλληλα μέτρα για την βοήθεια των πολυτέκνων οικογενειών”,αναφέρουν,μεταξύ των άλλων οι ιερείς.

Η Εκκλησία της Κρήτης και οι Έλληνες καθολικοί

Σαφείς αποστάσεις από το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εκφράζει σε ψηφισμά της και η ιερά Σύνοδος της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης. “Ο οποιοσδήποτε ουδέτερος προσδιορισμός των σχέσεων α καταλύει τον φυσικό θεσμό της οικογένειας, αναδεικνύοντας στο όνομα ενός μονομερούς και μειοψηφικού «δικαιωματισμού» καινοφανείς κοινωνικούς θεσμούς.Η επίκληση περί ισότητας στον γάμο ετερόφυλων και ομόφυλων και κατ᾽ επέκταση του ίδιου δικαιώματος τεκνοθεσίας, παραγνωρίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών να ανατρέφονται και να διαμορφώνονται σ᾽ ένα οικογενειακό περιβάλλον, που δεν προκαλεί σύγχυση ως προς την γονεϊκή ταυτότητα”,αναφέρετα σε σχετική ανακοίνωση. Ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση  εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, αναφορικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά τον γάμο για ομόφυλα ζευγάρια: «Η πρόταση της κυβέρνησης αλλάζει τον ορισμό του γάμου και της οικογένειας, γεγονός που αγγίζει όλη την ελληνική κοινωνία, όλες τις οικογένειες, όλους τους πολίτες, όλους τους γονείς, όλα τα παιδιά, και εν γένει τα κοινωνικά ήθη. Η υπό συζήτηση νομοθετική πρόταση αρνείται στα παιδιά το δικαίωμα να ζουν με πατέρα και μητέρα, αρνείται το πρότυπο του πατέρα και της μητέρας, την ετερότητα που συγκροτεί τον ανθρώπινο ψυχισμό. Αρνείται στα παιδιά τη γνώση της καταγωγής τους και της ταυτότητάς τους. Εισάγει νέα νοοτροπία και φρόνημα στην παιδεία”.Μάλιστα , κατηγορούν για υποχωρητικότητα τον πολιτικό κόσμο της χώρας:”Μας προβληματίζει η υποχωρητικότητα του πολιτικού μας κόσμου στις επιθυμίες και τα κελεύσματα μιας συγκεκριμένης προωθούμενης διεθνώς ιδεολογικής τάσης”.

 

 

 

Related posts