Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Οκτ 2021
SLIDER

Ειρήνη Στ. Νταϊφά:”Τίποτα δεν είναι τυχαίο»!

Της Κατερίνας Πλουμιδάκη

Συστήστε μας τον εαυτό σας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια από τις ωραιότερες και πιο ιστορικές περιοχές της Αθήνας, το Θησείο, σε μια ναυτική οικογένεια, ζυμωμένη με την αλμύρα της θάλασσας. Σπούδασα  Ψυχολογία και Κοινωνιολογία στην Ελλάδα και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, αποκτώντας επαγγελματική εμπειρία ως Κοινωνική Λειτουργός στο «Ίδρυμα Αυτιστικών Παιδιών» της Αγίας Παρασκευής, στο «Αναμορφωτήριο Ανηλίκων Κορασίδων» και στο τμήμα «Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού». Παράλληλα με τις σπουδές μου, δραστηριοποιήθηκα από πολύ νωρίς  στον χώρο της Ναυτιλίας αναλαμβάνοντας, μετά την αποδημία του αείμνηστου πατέρα μου, την οικογενειακή επιχείρηση, στη οποία και συνεχίζω μέχρι σήμερα, ως Πρόεδρος/Διευθύνουσα Σύμβουλος της STAVROS DAIFAS MARITIME CORPORATION S.A..

Πείτε μας για την οικογένειά σας

Οι γονείς μου διαδραμάτισαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, γιατί ήταν και οι δύο γνήσια πρότυπα για μίμηση, καταφέρνοντας να διατηρεί ο καθένας αναλλοίωτη την προσωπικότητά του, μέσα στην εξαιρετικά δυνατή σχέση που είχαν, σε όλη τους την ζωή.

Η μητέρα μου, Ελένη Μονογιού ήταν νησιώτισσα, με καταγωγή από τη Μύκονο. Ο πατέρας μου, ο Σταύρος Νταϊφάς, γεννήθηκε μεν στη Καλαμάτα, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Γερολιμένα της Μάνης.

Ο πατέρας μου, ένας θετικός, έξυπνος, ευέλικτος επιχειρηματίας, με τεράστιο όραμα, ικανός να διαισθάνεται και να διαβλέπει τις καινούργιες τάσεις των πραγμάτων. Έντιμος, σκληρός στις συναλλαγές του, αλλά εξαιρετικά δίκαιος και αντικειμενικός, με ανοικτό μυαλό, ανοικτούς ορίζοντες και με αληθινή στόφα ηγέτη!

Η μητέρα μου, δασκάλα με λατρεία στα παιδιά και στις τέχνες, είχε ιδιαίτερα υψηλή αισθητική και ήταν μια πραγματική καλλιτέχνης. Πονόψυχη, βοηθούσε τους πάντες γύρω της και ενδιαφερόταν με πραγματική ειλικρίνεια, αυθορμητισμό και αυταπάρνηση, για όποιον την πλησίαζε. Ήταν πραγματικά η πανέξυπνη, τρυφερή, διαισθητική γυναίκα, πίσω από τον «μεγάλο άντρα», στον οποίο έδινε καθημερινή ώθηση με την αγάπη, την αφοσίωση, την τρυφερότητα και τον θαυμασμό που του έδειχνε!

Είμαι ένα εξαιρετικά τυχερό «μείγμα» δύο πολύ ξεχωριστών ανθρώπων και αυτή είναι η σπουδαιότερη παρακαταθήκη μου!!!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Ε. ΝΤΑΪΦΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣΑΚΟ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ INTERTANKO, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ BIMCO, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ECSA (European Citizen Science Association) ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΤΣΙΔΑΚΗ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ INTERCARGO.
Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. JEOFFREY PYATT ΜΕ ΤΗΝ κ. Ε. ΝΤΑΪΦΑ

Περιγράψτε μου το σημείο της εκκίνησης και πείτε μας για την εργασιακή σας διαδρομή

Ο αείμνηστος πατέρας μου, που ήταν  και ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Οικογενειακής μας Ναυτιλιακής Επιχείρησης, είχε μονάχα μία κόρη και ποτέ δεν έδειξε να τον ενοχλεί το γεγονός. Ίσα-ίσα, πάντα με θεωρούσε εξαιρετικά άξια και με μεγάλωνε πάντα με την σκέψη της συνέχειας του. Έτσι, από πολύ νεαρή ηλικία και παράλληλα με τις σπουδές μου, βρέθηκα στην Εταιρεία εκπαιδευόμενη σε όλες τις θέσεις και τις βαθμίδες γιατί, αν και με λάτρευε, στη δουλειά ήταν πολύ αυστηρός και δε με αντιμετώπισε ποτέ διαφορετικά από τους άλλους εργαζόμενους. Αυτή όμως ήταν και η δική μου επαγγελματική αντίληψη και εργάστηκα σκληρά, θέλοντας να αποδείξω ότι δεν είχα διαφορετική αντιμετώπιση ως κόρη του. Ας μη παραβλέπουμε δε, ότι η Ναυτιλία είναι μια «βαριά δουλειά» και ένας μέχρι πρότινος, απόλυτα  ανδροκρατούμενος επιχειρηματικός χώρος, οπότε χρειάστηκε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από εμένα και από όλες τις γυναίκες που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση, για να κερδίσουμε την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων.

Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. KATE SMITH ΜΕ ΤΗΝ κ. Ε. ΝΤΑΪΦΑ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ κ. Ε. ΝΤΑΪΦΑ

Στις μέρες μας, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, η Ελλάδα παραμένει κορυφαία ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, ελέγχοντας σχεδόν το 20% του συνολικού θαλάσσιου εμπορίου Διεθνώς και περιλαμβάνεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων ναυτιλιακών χωρών στον κόσμο. Έχει αποδείξει άλλωστε, ότι γνωρίζει πως να κινείται σε ένα απόλυτα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να ξεχωρίζει χάρη στην ποιοτική αλλά και την ποσοτική της υπεροχή.

Ο κλάδος της Ναυτιλίας σε Διεθνές επίπεδο, έχοντας εκ των πραγμάτων, παγκόσμια δραστηριότητα, βρέθηκε «στο μάτι του κυκλώνα» της πανδημίας και οι δραστηριότητες τόσο των Ναυτιλιακών Εταιρειών όσο και των συναφών επιχειρήσεων, επηρεάστηκαν σοβαρά.

Είμαι  όμως βέβαιη, ότι η Ελληνόκτητη Ναυτιλία, με τον ίδιο δυναμισμό που είχε επιδείξει παλαιότερα και σε άλλες κρίσεις, θα βγει ακόμα πιο ισχυρή και δυναμική και από αυτή την ανέλπιστη επιδημιολογική και οικονομική κρίση που βιώνουμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΝΙΑΜΗΣ, η κ. ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ «ΕΛΠΙΔΑ» κ. ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε ως σήμερα;

Πολλές και καθημερινές αλλά δεν «επιτρέπω» στις δυσκολίες να επηρεάζουν την ζωή μου, παρά στιγμιαία! Αναμφίβολα τις συναντάμε όλοι παντού και πάντα, το θέμα όμως είναι πώς τις αντιμετωπίζουμε και πόσο τους επιτρέπουμε να επηρεάζουν την ύπαρξή μας. Αν την οποιαδήποτε δυσκολία την εκλάβουμε ως πρόκληση, ως καινούργια εμπειρία, που πρέπει να βιώσουμε και ασχέτως έκβασης, να βγούμε  πιο δυνατοί, πιο ώριμοι και πιο σοφοί, μα πάνω απ’ όλα πιο ανθρώπινοι, τότε θα έχουμε κερδίσει το παιχνίδι που λέγεται «ζωή»! Βεβαίως όπως όλοι οι άνθρωποι, έχουν έρθει στιγμές που αισθάνθηκα αδύναμη και ευάλωτη μπροστά σε κάποιο αδιέξοδο, δεν έχω όμως διανοηθεί ποτέ  να σκεφτώ καν, την φράση:  «εγκαταλείπω»! Θέλω να πιστεύω ότι είμαι αγωνίστρια και αρκετά δυνατή, ώστε να ανταπεξέρχομαι στις δυσκολίες και να ξαναβρίσκω τον δρόμο μου!

Τι σας έκανε να ξεχωρίσετε στον τομέα σας;

Πιστεύω, ότι αυτό που με βοηθά να λειτουργώ θετικά και  αποτελεσματικά, είναι ο συνδυασμός γνώσης του αντικειμένου, προσήλωσης στους στόχους που θέτω και της βαθιάς αγάπης που τρέφω για ό,τι ασχολούμαι. Πρωτίστως αναφέρομαι  στη δραστηριοποίησή μου στην Οικογενειακή Επιχείρηση  στην οποία είμαι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος. Μέσω αυτής, έμαθα την δυναμική της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Διεθνές περιβάλλον και σε συναφείς ή παρεμφερείς τομείς, όπως για παράδειγμα την διαχείριση κτιριακού συγκροτήματος στο Manhattan στη Νέα Υόρκη που είχε για πολλά χρόνια η οικογένειά μου.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟ Α. ΝΤΑΪΦΑ ΩΣ ΝΟΝΑ, ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ SILVER CLOUD ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ.

Το 2014, λόγω της αγάπης μου για τον Πειραιά, αποδέχθηκα την πρόταση που μου έγινε να συμμετάσχω στις Δημοτικές Εκλογές όπου και εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά. Επανεκλέχθηκα το 2019 και εξ’ αρχής κατέχω την θέση της Αντιδημάρχου στον τομέα Πολιτισμού της Πόλης, ενώ παράλληλα, είμαι και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν. (Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νέων) του Δήμου Πειραιά.

Το 2016 εξελέγην Πρόεδρος της ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ- γεγονός που φέρνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Λέσχης, γυναίκα σε αυτή τη θέση και το 2019 επανεξελέγην στην ίδια θέση, για μια ακόμη 3ετία.

Λόγω του τρόπου που με μεγάλωσαν, της αγάπης μου και της επιθυμίας μου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, συμμετέχω ενεργά σε 40 περίπου σωματεία και ιδρύματα. Μεταξύ άλλων, είμαι τα τελευταία 15 χρόνια Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της “HELMEPA” (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος), Αντιπρόεδρος του μη-κερδοσκοπικού πολιτιστικού σωματείου «ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ», αρωγό μέλος, από την ίδρυσή του, του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Είμαι επίτιμο μέλος, υποστηρικτής και χορηγός της “MEDASSET” (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), επίτιμο μέλος της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων, ενώ στο παρελθόν έχω διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για μια τετραετία, όπως και έκανα τις Διεθνείς Σχέσεις της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για 3 χρόνια.

Όπως  στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα, έτσι και στο φιλανθρωπικό έργο και την κοινωνική μου προσφορά, έμαθα να μην περιορίζομαι στα πλαίσια συνόρων, εθνικοτήτων, φυλών και χρωμάτων. Με γνώμονα αυτή την στάση ζωής, υπήρξα από την δημιουργία της μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιτροπής Εκπαίδευσης Νέων Κενυατών «ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΜΒΡΟΣ», αναλαμβάνοντας την «υιοθεσία»/υποτροφία 4 παιδιών για όλη τους την εκπαίδευση. Για πολλά χρόνια επίσης, μέχρι που ολοκλήρωσε τον κύκλο προσφοράς της, υπήρξα μέλος και αρωγός του Greek Orthodox Charity Organisation. Μέλη του G.O.C.O. ήταν εθελόντριες Ελληνίδες που κατοικούσαν κυρίως στην Αγγλία και παρείχαν οικονομική και συναισθηματική υποστήριξη σε Έλληνες ασθενείς που ταξίδευαν στη Αγγλία για την ιατρική περίθαλψη τους και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Στην Αγγλία επίσης,  από το 1997, υπήρξα αρωγός  του Μαραθώνιου του Λονδίνου, ενισχύοντας τις ιδέες του αθλητισμού και της κοινωνικής προσφοράς υπέρ του Teenage Cancer Trust.

Ποιο θεωρείτε ως μεγάλο προσόν σε μια γυναίκα καριέρας και ποιο σημείο θεωρείτε ως αδυναμία;

Μια γυναίκα έχει την δυνατότητα και το δικαίωμα να συνδυάσει σπουδές, εργασία, επιχειρηματική ανέλιξη και οικογένεια, χωρίς αυτός ο συνδυασμός να φαντάζει ουτοπικός. Σήμερα, μια γυναίκα μπορεί να διακριθεί στην Επιστήμη της επιλογής της, στον Επιχειρηματικό τομέα, στις Τέχνες και τα Γράμματα, στον Αθλητισμό, στην Πολιτική, παντού! Το γεγονός δε, ότι διαπρέπει σε πεδία δράσης που μέχρι τώρα θεωρούνταν παραδοσιακά ανδρικά, ενισχύουν την πεποίθηση της «ίσης αντιμετώπισης». Βέβαια παρά το αισιόδοξο αυτό κλίμα, πιστεύω ότι υπάρχουν ενστάσεις που διατείνονται, ότι σε μια κοινωνία που συνεχίζει να είναι ανδροκρατούμενη, η θέση της γυναίκας παραμένει υπό κρίση και η ίση αντιμετώπιση γυναικών και ανδρών σε όλο το κοινωνικό φάσμα, απαιτεί ακόμη σοβαρή εργασία και μεγάλη επιμονή.

Κάθε πετυχημένη γυναίκα χαρακτηρίζεται από υπομονή και επιμονή, ρεαλισμό και σκληρή δουλειά για να πετύχει τους στόχους της. Όσο για αδυναμία το ότι την «βλέπουν σαν γυναίκα» ενώ αυτό, είναι το μεγαλύτερό της ατού και το σημείο υπεροχής της!

Παράγει πολιτισμό ο σημερινός Έλληνας;

Ασφαλώς και παράγει! Ζούμε σε μια χώρα που εμπνέει, με έναν αστείρευτο τρόπο και παράγει Πολιτισμό, μέσα στον χρόνο. Τα ίχνη του είναι χαραγμένα στην ύπαρξή μας, δημιουργώντας μια φυσική ροή από τον Κλασσικό, στον Βυζαντινό και από ‘κει  στον Σύγχρονο Πολιτισμό, με ένα μπόλιασμα από τη Λαϊκή μας Παράδοση και τη γλώσσα μας, που είναι από τις αρχαιότερες του Δυτικού πολιτισμού και ίσως η μοναδική που μιλιέται ακόμη. Παρά την οικονομική κρίση που γνώρισε την τελευταία δεκαετία  η χώρα μας και την «αδυναμία» μας να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε την σύγχρονη πολιτισμική δημιουργία, η Ελλάδα με έναν αξιοζήλευτο δημιουργικό οίστρο,  παράγει και σήμερα τέχνη και πολιτισμό αξιώσεων!

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Α. ΝΤΑΪΦΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ FORUM “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ»

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους στη χώρα μας;

Πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη της Γνώσης και της Παιδείας και θεωρώ ότι αυτά είναι τα ισχυρότερα όπλα για την επιτυχία κάθε ανθρώπου!

Έχοντας λοιπόν πίστη στις δυνατότητες που προσδίδουν οι σπουδές στους νέους ανθρώπους, θέσπισα δύο υποτροφίες στη μνήμη του πατέρα μου: Μία μέσω της «ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ» για Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Ναυτιλία και μία μέσω της «HELMEPA»  για Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Ναυπηγική-Θαλάσσια Μηχανική και Τεχνολογία.

Πέραν όμως αυτής της ουσιαστικής υποστήριξης και επειδή αγαπώ, εκτιμώ και έχω βαθιά εμπιστοσύνη στην κρίση των νέων ανθρώπων, αποφεύγω να τους δίνω συμβουλές, ακολουθώντας την άποψη του Βέλγου συγγραφέα Francis De Croisset: «Οι συμβουλές των μεγάλων προς τους νέους αποσκοπούν στο πως να τους κάνουν να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν νέοι…».

Εάν θα παρότρυνα σε κάτι τους νέους, είναι να πιστέψουν στο όνειρό τους, ακόμα και εάν αυτό φαίνεται ουτοπικό και ανέφικτο στους άλλους και να σχεδιάσουν ένα καλύτερο αύριο, για τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους!

Είστε πολίτης του κόσμου;

Με την έννοια ότι πολίτης του κόσμου θεωρείται αυτός που σκέφτεται τι συμβαίνει στον πλανήτη σε Παγκόσμιο επίπεδο και συμμετέχει σε δράσεις για την βελτίωση και την γενική πρόοδο, ασφαλώς και είμαι πολίτης του τόπου μου, αλλά και του κόσμου!

Σκιαγραφήστε μου την Ελληνική ανθρώπινη φύση

Είναι συνυφασμένο με την ανθρώπινη φύση, να προσπαθεί να αποφύγει τα δυσάρεστα ή όσα είναι προδιαγεγραμμένα, βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, να συμβούν. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και οι Έλληνες, προτιμούσαν να ασχολούνται με τα εφήμερα και κυρίως με τα ευχάριστα. Πιστεύω όμως ότι η τελευταία δύσκολη δεκαετία που βιώσαμε, λειτούργησε καταλυτικά για όλους μας. Δυστυχώς, την στιγμή που μια νότα αισιοδοξίας έμπαινε ξανά στις ζωές μας, εμφανίστηκε η πανδημία του Covid-19  με ολέθρια αποτελέσματα, Διεθνώς! Στην απολύτως επιβεβλημένη απομόνωση που βιώνουμε όλοι, αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν ψυχολογικές παρενέργειες, η ένταση των οποίων θα φανεί σε όλη τους την έκταση, αργότερα. Συνειδητοποιήσαμε, ότι όλα έχουν όρια που όταν τα υπερβούμε, προκαλούν «πόνο» και πως ο μόνος τρόπος για να τον «απαλύνεις» είναι με την εγκράτεια, την πειθαρχία, την σύνεση και την ενσυναίσθηση για τον πλησίον μας! Η πρακτική αυτών των παραμέτρων, μπορεί να μετασχηματιστεί σε ανθρωπιστικές και δημιουργικές διεξόδους, μέσα από τις οποίες θέλω να πιστεύω, ότι η Ελληνική ανθρώπινη φύση, ξαναβρίσκει τις προαιώνιες Αρχές της.

Τι θεωρείτε πολυτέλεια επιλογών;

Επειδή τα τελευταία χρόνια έχω αναλάβει πάρα πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις, η «Νταϊφά» έχει καταλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου τον χώρο και τον χρόνο της «Ειρήνης». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κάποιες στιγμές να ασφυκτιώ και να χρειάζομαι χρόνο για τον εαυτό μου.  Έχω  ανάγκη από ταξίδια για εμένα, από «χώρο» για πράγματα που με ευχαριστούν και κυρίως, για πραγματική επαφή με τους δικούς μου ανθρώπους. Όλα αυτά που λογίζονται απλά και φυσιολογικά, είναι αυτά που μου λείπουν, γιατί ο προσωπικός μου χρόνος είναι δυστυχώς ανύπαρκτος. Θα κατέληγα εντέλει, ότι στην περίπτωσή μου, όπως και στην περίπτωση των περισσοτέρων ανθρώπων παγκοσμίως,  η πολυτέλεια στις επιλογές, εστιάζεται αποκλειστικά στον προσωπικό , εξαιρετικά πολύτιμό μας «χρόνο»!

*** Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στον Εθνικό Κήρυκα της Αμερικής

*** Βασική φωτογραφία: Στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, χαιρετισμός κατά την εορταστική εκδήλωση για τον εορτασμό των  90 χρόνων της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Related posts