Για να μην υπάρχει σύγκρουση μέσα στους κόλπους της Ν.Δ η σωστότερη απόφαση ήταν η αποχώρηση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Πλήρωσε το χορό αρκετά ακριβά αλλά για την Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν μονόδρομος. Αφού καρατόμησε τον Μηταράκη έκανε το ίδιο στον περιφερειάρχη.
Αρχικά διέρρευσε ότι ο Πατούλης θα κατέβει κόντρα στον Χαρδαλιά. Τελικά επικράτησε η σωστή απόφαση. Να μην κατέλθει ως υποψήφιος για περιφερειάρχης Αττικής στις εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης.
Ο νυν περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, σεβόμενος την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει ως υποψήφιο για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας τον Νίκο Χαρδαλιά.
«Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.
Το ερώτημα είναι με ποια ανταλλάγματα αποχώρησε. Προς το παρόν προτείνω να περιμένουμε. Θα τα μάθουμε και αυτά.
«Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.
Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.
Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.
Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».