Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 11 Δεκ 2017
 
 

Έφυγε απο τη ζωή ο «Bar Bar»

Τρίτη, 16 Μάιος 2017 - 12:22

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι τον μάθαμε ως Κώστα Παναγιωτόπουλο. Αυτό ήταν το όνομά του. Όμως ο Κώστας συνήθιζε να υπογράφει με το ψευδώνυμο Bar Bar.

Ο κόσμος τον έμαθε ως  Bar Bar. Και έτσι τον αποκαλούσε.

Ο  γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Παναγιωτόπουλος , που γεννήθηκε στην Τήνο, έφυγε σήμερα από τη ζωή.

‘Ήταν πτυχιούχος της Νομικής. Πήρε βραβείο διηγήματος από τα 18 του χρόνια, έκανε τη στρατιωτική του θητεία σαν διερμηνεύς στη Σμύρνη, στο ΝΑΤΟ, μετά συνεργάστηκε με την εφημερίδα Ελευθερία, ενώ παράλληλα σταδιοδρόμησε στην «Ιζόλα», στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων – Διαφήμισης και στην οργάνωση συνεδρίων.

Το 1977, το βιβλίο Βαρβάρα, βίος και ξυπολιτεία (εκδ. Καστανιώτη) έγινε μπεστ σέλερ με τη βαρβαρική διάλεκτο που καθιέρωσε. Και ακολούθησαν: Αποφταίγματα, Κυρία Κυριακή, Παραμύθια παρά μία, Έξι κόκκινες ιστορίες με ουρά. Έχει γράψει πολλές επιθεωρήσεις για την τηλεόραση, ενώ έχει συνεργαστεί σε θεατρικές παραγωγές με το «Θεσσαλικό Θέατρο», «Πάρκ», «Ριάλτο» κ.λπ. Προτιμούσε το ραδιόφωνο, όπου έχει συνεργαστεί με τη Σαπφώ Νοταρά, τη Μαίρη Αρώνη και με πολλούς άλλους ηθοποιούς. Από το 1993 παρουσίασε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ την εκπομπή «Θα σ’ τα λέω κι ας οικτίρεις». Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Ταχυδρόμος, Ένα, Οικονομικός Ταχυδρόμος (με το ψευδώνυμο Συνπλήνιος), Και, Λοιπόν.

Υπήρξε σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα, συνεργάτης στο περιοδικό Εμείς. Παράλληλα συνεργάστηκε με την Τρία Έψιλον, Coca Cola, με το περιοδικό Ρεπορτάζ. Διατέλεσε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στη Νέα Εστία, στο Εντευκτήριο κ.λπ.Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: