Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 16 Ιουλ 2018
 
 

Η εφαρμογή που θα μας κάνει να κοιτάμε προς τον ουρανό!

Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 - 17:56

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Το μέλλον της διαφήμισης είναι στον ουρανό; Καταφατικά απαντούν οι δημιουργοί της νέας εφαρμογής Skrite, που θα επιτρέπει στο χρήστη να μοιραστεί τη δικιά του ή να δει αυτή άλλων, απλά στρέφοντας το κινητό προς το «γαλάζιο»!

Πρόκειται για μια ιδέα η οποία εκμεταλλευόμενη τα οφέλη της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR), καταφέρνει να δώσει βήμα ακόμα και σε όσους δεν έχουν γνώσεις τεχνολογίας και προγραμματισμού.

Ουσιαστικά, το Skrite, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να γράφουν εικονικά κείμενα ή να αναρτούν φωτογραφίες και σκίτσα στον ουρανό σε πραγματικό χρόνο. Αρκεί μόνο κάποιος να έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή στο «έξυπνο» τηλέφωνο του για να δει και να διασκεδάσει με όσα έχουν αφήσει οι άλλοι στον ουρανό, προς κοινή θέα!

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι να δει κανείς ποια ιδιωτικά μηνύματα έχουν «ανεβάσει» στον ουρανό άλλοι χρήστες ειδικά γι’ αυτούς, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μια ερωτική εξομολόγηση (π.χ. … σε αγαπώ μέχρι τον ουρανό) κ.α.

Όμως, οι δυνατότητες της δεν σταματούν εκεί. Ο καθένας θα μπορεί να κάνει «like» σε ένα skrite και να το μοιρασθεί σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Instagram.

«Ο ουρανός στην πραγματικότητα δεν είναι το όριο, αλλά ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπερασθεί», δήλωσε η αμερικανική εταιρεία και περηφανεύθηκε ότι επιτρέπει στους χρήστες «να κατέχουν τον ουρανό».

Με τον διευθύνων σύμβουλο και συνιδρυτή της Skrite Ρισάμπ Τζάιν, να τονίζει: «Θέλαμε να φέρουμε την επαυξημένη πραγματικότητα στο λαό. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι η AR είναι πέρα από τις δυνατότητές του, επειδή του φαίνεται πολύ πολύπλοκη ή απρόσιτη».

Όμως είναι ένα εργαλείο που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιούν και μεγάλες εταιρείες για να διαφημίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Ήδη, την αρχή έχουν κάνει κάποιες μικρές εταιρείες στο Ορλάντο της Φλόριντα και αναμένεται ότι το παράδειγμα τους θα ακολουθήσουν αρκετοί άλλοι.

Όπως σημειώνεται, κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να «ανεβάσει» έως 25 μηνύματα (skrites) σε μια ζώνη του ουρανού. Ο πρώτος που «ανεβάζει» μήνυμα σε κάποια ζώνη, παίρνει το δικαίωμα να δώσει σε αυτή τη ζώνη το όνομά του. Συνεπώς -κατά την εταιρεία- «κατέχει εικονικά ένα κομμάτι του ουρανού, είτε πρόκειται για τον εναέριο χώρο πάνω από το σπίτι του, την επιχείρησή του ή οποιονδήποτε άλλο χώρο που θέλει να χρησιμοποιήσει για διαφήμιση».

Αλλά δεν προμηνύεται να είναι όλα «ρόδινα», καθώς ο καθένας θα μπορεί να δυσφημήσει εύκολα τον καθένα – ιδίως αν είναι ανταγωνιστής του. Σύμφωνα με τη διεθνή νομική εταιρεία Reed Smith, οι δικηγόροι ήδη προετοιμάζουν τους πελάτες τους για την επερχόμενη νέα πραγματικότητα, που -προς μεγάλη χαρά των νομικών- «υπόσχεται» ατελείωτες δικαστικές διαμάχες.

Τελικά, ίσως δεν αργήσει η στιγμή που όλοι θα σταματήσουν να κοιτάνε πλέον «κάτω» όταν περπατάνε ή βρίσκονται με την παρέα τους, αλλά προς τα «ψηλά»!

ΑΠΕ-ΜΠΕΜοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: