Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 16 Ιουλ 2018
 
 

ΕΕΤΤ: Πρόστιμο 6,3 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 - 15:52

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Το «τσουχτερό» πρόστιμο των 6,3 εκατ. ευρώ – που επιβλήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) – καλείται να πληρώσει ο ΟΤΕ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, για το διάστημα 2012 – 2014.

Οι σχετικές καταγγελίες κατά της ΟΤΕ ΑΕ (νυν όμιλος εταιρειών «COSMOTE AE»), είχαν υποβληθεί από τις εταιρείες HELLAS ON LINE ΑΕ και WIND HELLAS ΑΕΒΕ, ενώ σε απλές αναφορές για την υπόθεση είχαν περιοριστεί οι CYTA ΑΕ και FORTHNET ΑΕ.

Επί του θέματος αναφέρθηκε η ΕΕΤΤ και σε ανακοίνωση της:  «η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ προέβη σε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της μέσω της πρακτικής της διακριτικής μεταχείρισης στην αγορά της αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο, σε βάρος των παραπάνω εταιρειών και υπέρ του λιανικού της άκρου, για χρονικό διάστημα 3 ετών (2012-2014)».

Από το σύνολο των 6,3 εκατ. ευρώ, τα 2,8 εκατ. αφορούν χρηματική ποινή για παράβαση των κανονιστικών υποχρεώσεών της εταιρείας περί μη διακριτικής μεταχείρισης, με τα υπόλοιπα 3,5 εκατ. να ανάγονται για παράβαση της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

Αναφορικά με την επιμέτρηση των δυο προστίμων, η ΕΕΤΤ συνεκτίμησε τη χρονική διάρκεια της παράβασης, τη φύση και τη σοβαρότητά της, το όφελος που αποκόμισε η ΟΤΕ ΑΕ, την οικονομική βλάβη που προκλήθηκε στους ανταγωνιστές της, την αρχή της αναλογικότητας, την ανάγκη αποτροπής παρόμοιων πρακτικών στο μέλλον και τις γενικότερες επιπτώσεις της διακριτικής μεταχείρισης στην αγορά και τους καταναλωτές.

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: