Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Σεπ 2021
Υγεία

Δροσιστική γρανίτα κόκκινου κρασιού με αρωματικά

Υλικά

  • 300ml κρασί κόκκινο
  • 200ml χυμό πορτοκάλι
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 σπόρους κάρδαμο

 

Διαδικασία

  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το χυμό πορτοκάλι, και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, βγάζετε τα μπαχαρικά, ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύετε.
  3. Αδειάζετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά η γρανίτα.
  4. Από τα πρώτα 30 λεπτά της ψύξης και κάθε μισή ώρα βγάζετε το σκεύος και ανακατεύετε το μίγμα, μέχρι να παγώσει εντελώς.

Tips

Το συνεχές ανακάτεμα γίνεται για να γίνει η γρανίτα πιο αφράτη και να μην δημιουργήσει κρυσταλλάκια.

Πηγή: olivemagazine.gr

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Related posts