Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Μαΐ 2022
Ελλάδα

Οι δράσεις του «Μαζί για το Παιδί» για την καταπολέμηση της φτώχειας

mazi_giatopaidi_logo_finalΤο «Μαζί για το Παιδί» υλοποιεί δύο προγράμματα εστιασμένα στην αντιμετώπιση της φτώχειας στηρίζοντας 44.539 παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα. Πρόκειται για το «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» και το «Είναι σημαντικό να προσφέρεις».
«Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»
Το «Μαζί για το Παιδί», ακολουθώντας τη φιλοσοφία λειτουργίας του «η ισχύς εν τη ενώσει», δημιούργησε από το 2012 την  υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», επεκτείνοντας τις δράσεις στήριξης πέρα των σωματείων που αποτελούν την Ένωση του. Κύριος σκοπός της υπηρεσίας είναι  η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ο εφοδιασμός ιδρυμάτων και σωματείων που εξυπηρετούν άπορες οικογένειες και παιδιά στην Αττική.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος από τον Νοέμβριο του 2015 έως και τον Σεπτέμβριο του 2016  έχουν καλυφθεί οι ανάγκες 217 φορέων παιδικής προστασίας στηρίζοντας συνολικά 26.425 παιδιά και 18.114 οικογένειες με οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα.
Μπορούν όλοι να συμμετέχουν σε αυτήν τη συνεχιζόμενη προσπάθεια συλλογής ειδών, προσφέροντας  είδη πρώτης ανάγκης στην αποθήκη του «Μαζί για το Παιδί» στην οδό Αγίου Θωμά 9 στους Αμπελόκηπους, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09.00 έως τις 17.00. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:
Τρόφιμα: Ζάχαρη, αλάτι, όσπρια, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, κονσέρβες διάφορες, λάδι, αλεύρι, μπισκότα, γάλα μακράς διαρκείας, σάλτσα ντομάτας, μέλι, ψωμί για τοστ, φρυγανιές, παιδικές τροφές, παιδικά γάλατα σε σκόνη.
Είδη ατομικής υγιεινής: χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, οινόπνευμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα για τα χέρια, οδοντόκρεμες, σερβιέτες, αποσμητικά, πάνες για μωρά, κρέμες για μωρά.
Είδη καθαριότητας χώρου: καθαριστικά μπάνιου, καθαριστικά για τα τζάμια και το πάτωμα, χλωρίνη, απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, χαρτί κουζίνας.
Σχολικά είδη & παιχνίδια: Μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, υπολογιστές, εκπαιδευτικά CD, DVD, παζλ, παραμύθια, τουβλάκια, παστελίνες, τετράδια, μολύβια, γόμες, στυλό, γεωμετρικά όργανα, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, πινέλα, τέμπερες, κόλλες, χαρτόνια κλπ.
Καινούρια φάρμακα & επιδεσμικό υλικό
d
 
«Είναι σημαντικό να προσφέρεις»
Από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το «Μαζί για το Παιδί» διαθέτει πρόγραμμα δωρεάν σίτισης απόρων οικογενειών και έχει βοηθήσει έως τώρα 240 δικαιούχους. Οι άπορες οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα  για διάστημα έξη μηνών, ψωνίζουν δωρεάν μέσω κουπονιών σε μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ  της χώρας.
Σκοπός, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων οικογενειών που θα έχουν πρόσβαση στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Στόχοι του προγράμματος είναι να:
Ελαφρύνει τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό άπορων οικογενειών που απευθύνονται στους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται  το «Μαζί για το Παιδί» για βοήθεια.
Βοηθήσει μακροπρόθεσμα τις προστατευόμενες οικογένειες να ανακάμψουν από το σοκ της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους
Διασφαλίσει τη διαφάνεια στις διαδικασίες που ακολουθούνται για την παροχή σίτισης σε άπορες οικογένειες  καθώς οι οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα δε συμμετέχουν και σε άλλα προγράμματα.
Ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη
Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν δωρεά στο «Μαζί για το Παιδί» καλώντας στο 210 74 82 690 για περισσότερες πληροφορίες.
t
 
Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:
Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη.
Αγ. Θωμά 14, Αθήνα 115 27 |  Τηλ.: 210 7482690 | Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | www.mazigiatopaidi.gr | www.facebook.com/mazigiatopaidi | https://twitter.com/mazigiatopaidi | www.instagram.com/mazigiatopaidi/


20 Χρόνια «Μαζί για το Παιδί» 
1996  από το χθες…
Το «Μαζί για το Παιδί» γεννήθηκε χάρη στην ιδιωτική εθελοντική πρωτοβουλία. Το όραμα της κυρίας Κάρεν Μαυρίδη για μια Ένωση αυτόνομων σωματείων παιδικής  προστασίας, με ένα όνομα και έναν κοινό σκοπό, που θα λειτουργούσαν ανεξάρτητα αλλά και συνεργατικά, αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα πρώτα οκτώ ιδρυτικά μέλη της Ένωσης, το 1996.
Το όνομα «Μαζί για το Παιδί» προέκυψε «αυτονόητα» όπως αναφέρει η ιδρύτρια της Ένωσης, Κάρεν Μαυρίδη. Σκοπός της Ένωσης ήταν και παραμένει η συνεργασία των φορέων μελών της για τη στήριξη και βοήθεια του άπορου, άρρωστου και κοινωνικά περιθωριοποιημένου παιδιού, ενώ τους επιμέρους στόχους αποτελούν η παροχή υλικής, πνευματικής και ηθικής φροντίδας στα παιδιά αυτά καθώς και η ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους.
Από τις πρώτες κιόλας προκλήσεις της Ένωσης ήταν ο συντονισμός και η ευελιξία. Το θέμα  της αρμονικής συνύπαρξης ήταν και παραμένει μία επιχείρηση λεπτής ισορροπίας, με αρκετές προκλήσεις και δυσκολίες, που η ιστορία έχει αποδείξει πως ξεπερνιούνται, χάρη στη δύναμη της θέλησης για προσφορά αλλά και στα σημαντικά πλεονεκτήματα της συνεργασίας πολλών οργανώσεων με έναν κοινό σκοπό.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων λειτουργίας της, από το 1996 έως το 2006, η Ένωση επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες με σκοπό την εξεύρεση πόρων, πραγματοποιώντας περισσότερες από 15 φιλανθρωπικές συναυλίες και εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση των 10 σωματείων μελών της.
Το 2002, ο Όμιλος Vivartia αγκαλιάζει το «Μαζί για το Παιδί» στο πλαίσιο του προγράμματος ArGOODAKI και αρχίζει μια μακροχρόνια συνεργασία, με προσανατολισμό να υλοποιηθούν μεγάλα έργα υποδομής στα 10 σωματεία μέλη της Ένωσης, καθώς και  σε μικρότερους φορείς που φιλοξενούσαν παιδιά στην επαρχία. Το «Μαζί για το Παιδί» καταφέρνει να ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις αυτού του δύσκολου εγχειρήματος. Η συνεργασία, κράτησε πέντε χρόνια και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην Ένωση, αυτή της  υλοποίησης προγραμμάτων.
Η «ισχύς εν τη ενώσει» ήταν και παραμένει το διαχρονικό μήνυμα που μεταδίδει αυτή η πρωτοποριακή συμμαχία από το 1996 μέχρι και σήμερα που συμπληρώνει 20 Χρόνια Προσφοράς σε παιδιά και ευάλωτες οικογένειες στην Ελλάδα. 
στο σήμερα…
Σήμερα, το «Μαζί για το Παιδί» έχει φτάσει να βοηθά περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.
Πιστή στο όραμά της για ένα δίκτυο αρμονικής συνύπαρξης και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, η Ένωση βοηθά, πλέον των μελών της, περισσότερους από 170 φορείς για παιδιά πανελλαδικά και έχει αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων κοινωνικών προγραμμάτων με σκοπό να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και να διευρύνει, γεωγραφικά και ποσοτικά, το κοινωνικό της αποτύπωμα.
Επιπλέον, σε συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις,  τα μέλη της Ένωσης πρωτοστατούν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας αλλά και την προαγωγή της  επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν βρέφη, παιδιά και εφήβους σε ανάγκη, ενώ οι υπηρεσίες που αφιλοκερδώς προσφέρουν στις εγκαταστάσεις τους, είναι υψηλού επιπέδου και πολλά από τα προγράμματα που αναπτύσσουν, πρότυπα στον τομέα τους.
Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.
Τα προγράμματα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» σήμερα είναι:
2009 «Γραμμή 115 25» – Συμβουλευτική γραμμή για την καθοδήγηση και ψυχο-συναισθηματική στήριξη παιδιών και οικογενειών.
2012 «Γίνε κι εσύ κομμάτι της καρδιάς μας» – Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών δημοτικών σχολείων για τον εθελοντισμό.
2012 «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» – Πρόγραμμα  συγκέντρωσης και διανομής ειδών πρώτης ανάγκης, σε φορείς που εξυπηρετούν ανήλικα παιδιά και άπορες οικογένειες  στην Ελλάδα.
2013 «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» – Πρόγραμμα για την κάλυψη αναγκών σίτισης άπορων οικογενειών σε εξάμηνη βάση, σε συνεργασία με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αθήνας, Πειραιά & Θεσσαλονίκης.
2015  «Συμβουλευτικό Κέντρο» – Συμβουλευτικό Κέντρο όπου πραγματοποιούνται δωρεάν ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες, Ψυχοεκπαιδευτικά Σεμινάρια για γονείς και παιδιά, καθώς και ομιλίες ψυχολόγων σε σχολεία και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.
2015 «Είμαι μέσα» – Πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής διαρροής στην 7η Σχολική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

Related posts