Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 21 Ιουν 2018
 
 

Η δραματική έκκληση του Κυβερνήτη της Φλόριντα: Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας για να σωθείτε

Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017 - 09:59

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

Άρον άρον φεύγουν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι στη Φλόριντα για να σωθούν από τον τυφώνα  Ίρμα που απειλεί να καταστρέψει 8,5 εκατ. κτίρια στην Φλόριντα. Το Μαϊάμι θυμίζει πόλη – φάντασμα, καθώς περισσότεροι από έξι εκατομμύρια κάτοικοι έχουν δεχθεί εντολή να εκκενώσουν την περιοχή και εγκαταλείπουν την μεγαλούπολη με κάθε μέσο.

Άλλωστε η έκκληση του κυβερνήτη Ρίκι Σκοτ ήταν αυστηρή και δεν άφηνε κανένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις. Είπε χαρακτηριστικά: «Αν σας δόθηκε εντολή να φύγετε, πρέπει να φύγετε τώρα… Όχι απόψε, όχι σε μια ώρα. Πρέπει να φύγετε τώρα».

Ο τυφώνας Ίρμα  έχει σαρώσει μέχρι στιγμής την Καραϊβική κατευθύνεται πλέον για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο στη Φλόριντα.  Μέχρι στιγμής, οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα στα νησιά του Ατλαντικού ανέρχονται σε 21.

Ο Ρίκι Σκοτ ζήτησε βοήθεια. Τουλάχιστον 17.000 εθελοντές ετοιμάζονται να βοηθήσουν τους κατοίκους των περιοχών που θα «χτυπηθεί» από τον τυφώνα. Οι άνεμοι πνέουν με 200 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ο όγκος νερού που θα πέσει στη χερσόνησο της Φλόριντα θα είναι άνευ προηγουμένου.

Βάσει μελέτης της εταιρείας CoreLogic, υπολογίζεται πως «8.456.455 κατοικίες και καταστήματα αντιμετωπίζουν «εξαιρετικό», «πολύ υψηλό» ή «υψηλό» κίνδυνο από τους ανέμους του τυφώνα Ίρμα». Την ίδια ώρα, υπολογίζεται πως επιπλέον 3.494.735 κτήρια αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να υποστούν ζημιές από τον τυφώνα. Η μελέτη μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Fox News, δεν εξετάζει ενδεχόμενες ζημιές από πλημμύρες, παρά μόνο από τους ανέμους.

Παράλληλα, η εταιρεία ηλεκτρισμού της Φλόριντα υπολογίζει πως τα εννιά από τα δέκα συνολικά εκατομμύρια κατοίκους που ηλεκτροδοτούνται από αυτήν θα μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω της Ίρμα, μπορεί και για εβδομάδες!

Το Μαϊάμι της Φλόριντα, που με κομμένη την ανάσα περιμένει το χτύπημα του τυφώνα «Ίρμα», έχει αδειάσει, καθώς υπολογίζεται πως έχουν μετακινηθεί ή πρόκειται να μετακινηθούν τις επόμενες λίγες ώρες πριν τον τυφώνα συνολικά περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι. Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι ουρές των αυτοκινήτων που σχηματίστηκαν στις εξόδους της πόλης ήταν τεράστιες, με μποτιλιαρίσματα ωρών να επιτείνουν την ταλαιπωρία και την αγωνία των κατοίκων, οι οποίοι δεν είχαν πάντως άλλη επιλογή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εξάλλου, το Μαϊάμι και οι περιοχές της πολιτείας που θα χτυπηθούν από την Ίρμα τις επόμενες ώρες, αναμένεται να μείνουν χωρίς ρεύμα και επικοινωνία για αρκετές ημέρες! Αναμένεται μάλιστα να κλείσει και το πάρκο της Ντίσνεϊ στην Φλόριντα, το οποίο μέχρι χθες θεωρείτο ασφαλές .Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: