Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Ιούλ 2024
Απόψεις

Διώξτε τους ανεγκέφαλους και καρεκλοκένταυρους. Έλεος !!!!


Του Πέρη Χαλάτση
Υπάρχουν φορές που διερωτώμαι αν αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας γίνονται από βλακεία η από κάποια σκοπιμότητα. Πολλά είναι αυτά που έχω σημειώσει αλλά σήμερα θα σας πω μόνο ένα. Θα επικεντρώσω τις παρατηρήσεις μου στο μετρό.
Σε όλη την Ευρώπη τα μετρό γεμίζουν από κόσμο. Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν το μετρό για να πάνε στις δουλειές τους η να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
‘Όσοι μένουν κοντά στους σταθμούς του μετρό δεν βγάζουν τα αυτοκίνητά τους από τα παρκινγκ. Χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία και σε δυο τρία λεπτά φτάνουν στις στάσεις του μετρό που τους εξυπηρετούν.
Τι γίνεται όμως αν μένουν μακριά; Αυτοί οι λίγοι που το κράτος δεν έχει καταφέρει να τους εξυπηρετήσει με κάποια λεωφορείο, χρησιμοποιούν το Ι.Χ τους μέχρι την πλησιέστερη στάση του μετρό.
Εδώ έχουμε δύο εκδοχές. Η υπάρχει χώρος για στάθμευση η αν δεν υπάρχει, οι άνθρωποι αυτοί δεν διατρέχουν κίνδυνο να τιμωρηθούν με κάποιο πρόστιμο.
Τι γίνεται στην Ελλάδα;
Οι Έλληνες άρχισαν να χρησιμοποιούν τελευταία το μετρό όχι από συνήθεια αλλά από ανάγκη. Λόγω λιτότητας .
Οι υπεύθυνοι του μετρό , προτρέπουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν το μετρό γιατί είναι και φθηνό αλλά και γρήγορο. Και πολύ σωστά κάνουν. Μόνο που σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώσαμε ότι το μετρό τιμωρεί αυτούς τους πολίτες με απαγορευτικές πινακίδες- παγίδες.
Θα έλεγα μπράβο στα απαγορευτικά αλλά αυτό θα γινόταν αν σε κάθε μετρό της Αθήνας υπήρχε και ένα μεγάλο παρκινγκ. Δεν μιλάμε για το Σύνταγμα η την Ομόνοια. Μιλάμε για την Αργυρούπολη , τον Άλιμο , το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή.
Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στο μετρό στη στάση Άλιμος.
Εκεί λοιπόν η Αστυνομία ένα βράδυ τιμώρησε αυτούς που είχαν παρκάρει …νόμιμα.
Λέω νόμιμα γιατί το απαγορευτικό σήμα είναι από τη μία πλευρά, όπως εισέρχεσαι στο δρόμο.
Άρα οι οδηγοί βλέπουν ότι απαγορεύεται και παρκάρουν αριστερά. Έλα ντε που οι φωστήρες έχουν βάλει και μια πινακίδα στο τέλος του δρόμου που σου λέει ότι απαγορεύεται και από δεξιά.
Δηλαδή όσοι εισέρχονται στο μικρό στενό θα πρέπει να πάνε με τα πόδια έως τη γωνία για να δουν τι λέει άραγε αυτή η πινακίδα.
Ρωτήθηκε ο δήμαρχος Αλίμου κ. Θάνος Ορφανός. Η απάντηση ήταν ότι τις πινακίδες γύρω από το μετρό τις τοποθέτησε το μετρό.
Ευτυχώς για εμάς – υπάρχουν και αστυνομικοί – που έχουν μυαλό. Υπάρχουν αστυνομικοί που αναγνωρίζουν τα λάθη. Για παράδειγμα ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλίμου Αστυνόμος Α, κ. Σωτήρης Καλταμπάνης, κινείται παντού στην περιοχή του και κάθε καταγγελία που του γίνεται την εξετάζει έτσι ώστε να αποφασίζει δίκαια.
Ποιοι όμως ευθύνονται για τα λάθη της εταιρίας μετρό που αντί να έχουν φροντίσει για χώρους παρκινγκ (επι πληρωμής φυσικά) έχουν γεμίσει απαγορευτικές πινακίδες ;
Δεν θα το συνεχίσω περισσότερο. Ελπίζω οι φωστήρες που απλά λένε χωρίς να ξέρουν βασικά πράγματα να αναθεωρήσουν πολλές από τις εντολές τους.
Αν θέλουν να γεμίσουν με κόσμο τα μετρό.
Και κάτι τελευταίο. Ας κάνουν μια βόλτα στο εξωτερικό. Μια βόλτα στο Παρίσι η στο Λονδίνο. Για να δουν πως κανένας επιβάτης δεν μπορεί να περάσει στο μετρό αν δεν έχει εισιτήριο. Στην Αθήνα οι μισοί κυκλοφορούν χωρίς εισιτήριο. Και ξέρετε γιατί. Γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Δεν υπάρχουν μπάρες που να ανοίγουν η με την ανίχνευση του εισιτηρίου η της μηνιαίας κάρτας. Ας φροντίσουν να περιορίσουν τους τζαμπατζήδες και ας αφήσουν τη σήμανση στους δρόμους να την κάνουν αυτοί που ξέρουν καλύτερα από αυτούς. Στην κυβέρνηση τι κάνουν όλοι αυτοί που λένε ότι θα διορθώσουν τα στραβά.Έλεος !!!! Διώξτε τους ανεγκέφαλους και καρεκλοκένταυρους !!!!