Διορθωτικές κινήσεις ώστε να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να διορθωθούν ορισμένες αδικίες ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση.
Στόχος είναι να μπουν σ αυτό το πακέτο περισσότερες οικογένειες και να δοθεί μια ανάσα σ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα. Εξετάζεται το ύψος του κοινωνικού μερίσματος να αυξηθεί κατά 20 έως 30 εκατ. ευρώ, για να φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ.
Οι δικαιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους το κοινωνικό μέρισμα που τους αναλογεί από τις 27 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Για να προλάβουν στο αρμόδιο υπουργείο αυτές τις ημερομηνίες, άνοιξε ειδικός τηλεφωνικός αριθμός για το κοινωνικό μέρισμα που λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι και να λύνουν τυχόν απορίες τους.
Στο koinonikomerisma.gr έχει αναρτηθεί για πληροφόρηση των δικαιούχων και ολόκληρη η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους δικαιούχους και τις διαδικασίες για τη χορήγηση 700 ευρώ.Από την απόφαση προκύπτει ότι καταργείται το κριτήριο ηλικίας (24 έτη) για τα ΑμΕΑ δικαιούχους.Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στα ΙΒΑΝ, που πρέπει να είναι στο όνομα τουλάχιστον του ενός δικαιούχου, αλλιώς πρέπει να γίνει διόρθωση στην τράπεζα πριν τις 27 Δεκεμβρίου.
Related posts
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Φώτα, κάμερα…έρευνα!: Παιδικό βιβλίο του Isaac Palmiola από τις εκδόσεις Διόπτρα
Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο Σέργουφ και η παρέα του θα συμμετέχουν στα γυρίσματα μιας ταινίας και είναι ενθουσιασμένοι….