Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Ιαν 2020
Auto-Moto

Δύο νέα πλήρως ηλεκτρικά αγωνιστικά MiEV Evolution II για το Pikes Peak

 

 

 

Και ποιος δεν ξέρει την ανάβαση Pikes peak. Την ανάβαση που είδαμε πρίν από μερικά χρόνια να ανεβαίνει με ένα αυτοκίνητο  500 ίππων ο Αρι Βατάνεν.

Δεν γυρίζουμε πίσω και δεν λέμε τίποτα άλλο για τον οδηγό που έκανε πασίγνωστη την πίστα σε όλο τον κόσμο μετά από αυτό το τρομερό βίντεο που είδαμε μέσα από το αυτοκίνητο της Peugeot.

Στη φετινή διοργάνωση θα δούμε δύο  Mitsubishi που θα τρέξουν στην ανάβαση που θα γίνει από τις 25 – 30 Ιουνίου στο Colorado . Η διαφορά είναι ότι τα αγωνιστικά θα είναι με το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο MiEV Evolution II. Με το αναβαθμισμένο MiEV Evolution II, η MMC στοχεύει σε μία πρώτη θέση γενικής κατάταξης. Η ομάδα της MMC θα τρέξει με δύο νέα, πλήρως ηλεκτρικά τετρακίνητα (4WD) αγωνιστικά οχήματα.

Η MMC συμμετείχε στον αγώνα Pikes Peak για πρώτη φορά πέρσι με το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο i-MiEVEvolution και τερμάτισε 2η στην Ηλεκτρική Κατηγορία (Electric Division). Από τη συμμετοχή της αποκόμισε άφθονες πληροφορίες ως προς την ταχύτητα του οχήματος, την επιτάχυνση και άλλα δεδομένα ταξιδιού καθώς και την κατανάλωση ενέργειας από την μπαταρία κίνησης, τη θερμοκρασία του ηλεκτροκινητήρα και λοιπά στοιχεία και δεδομένα κρίσιμα για την εξέλιξη των  ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως το περσινό i-MiEV Evolution, το MiEV Evolution II χρησιμοποιεί εξαρτήματα οχημάτων παραγωγής σε συνδυασμό με μία μπαταρία υψηλής χωρητικότητας και ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, όλα σχεδιασμένα από προμηθευτές της MMC. Με βάση την εμπειρία που απέκτησε από τον περσινό αγώνα, η MMC πρόσθεσε ενιαίο σύστημα ελέγχου δυναμικής οχήματος S-AWC (Super All-Wheel Control) σε ένα σύστημα τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων δύο εμπρός/δύο πίσω για καλύτερη οδική συμπεριφορά και έλεγχο του MiEV Evolution II. Σε συνδυασμό με ένα ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα με μειωμένο βάρος και βελτιωμένη αεροδυναμική, αναβαθμίζεται αισθητά η οδική συμπεριφορά.

Hiroshi Masuoka              Greg Tracy

Ένα MiEV Evolution II θα οδηγήσει ο δύο φορές πρωταθλητής γενικής κατάταξης του Ράλι Ντακάρ, Hiroshi Masuoka, ο οποίος πέρσι ανέδειξε το i-MiEV Evolution στη 2η θέση της Κατηγορίας Ηλεκτρικών Οχημάτων, ενώ παράλληλα θα είναι αρχηγός της ομάδας της MMC. Το δεύτερο MiEV Evolution II θα οδηγήσει ο Greg Tracy, έξι φορές πρωταθλητής μοτοσικλετών στο Pikes Peak.

Επιπλέον, η Mitsubishi Motors North America (θυγατρική της MMC στις ΗΠΑ) συμμετέχει σαν Presenting Sponsor (Χορηγός Τίτλου) στο φετινό αγώνα και το νέο Outlander της MMC – που πρόσφατα κέρδισε Πέντε Αστέρια JNCAP στην Ιαπωνία και το Πρώτο Βραβείο JNCAP για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στην Ασφάλεια *3 – θα είναι φέτος το ‘Επίσημο Αυτοκίνητο Ασφαλείας’ στο διάσημο αγώνα.

 

Δύο λόγια για την ανάβαση

Η Διεθνής Ανάβαση Pikes Peak που πραγματοποιείται των ΗΠΑ είναι μία ετήσια ανάβαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην κορυφή του Pikes Peak ύψους 4.300 m στο Colorado με τους συμμετέχοντες να καλύπτουν μία υψομετρική διαφορά σχεδόν 1.500 m. Η ανάβαση που χρονολογείται από το 1916 γιορτάζει φέτος την 91η χρονιά της που σημαίνει ότι είναι ο δεύτερος παλαιότερος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις ΗΠΑ μετά το Indianapolis 500. Είναι γνωστός και σαν ‘Αγώνας προς τα Σύννεφα’  The Race to the Clouds, με την ατμοσφαιρική πίεση, τη  θερμοκρασία, τις καιρικές και λοιπές συνθήκες να αλλάζουν σημαντικά από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Αυτό απαιτεί βέλτιστο σετάρισμα ώστε τα οχήματα να αποδίδουν τα μέγιστα, σε όλη τη διάρκεια της ανάβασης. www.ppihc.com/

 

Δυο λόγια για το αυτοκίνητο

 

Το MiEV Evolution II είναι ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο βασισμένο στα στοιχεία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκαν από τον περσινό αγώνα του Pikes Peak, που χρησιμοποιεί εξαρτήματα από ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής συμπεριλαμβανομένου του i-MiEV. Επίσης υιοθετεί μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών βελτιωμένες από το περσινό i-MiEV Evolution. Οι τεχνολογίες πλαισιώνουν ένα ειδικά σχεδιασμένο, ελαφρύ και αεροδυναμικό αμάξωμα που περιλαμβάνει μία μπαταρία υψηλής χωρητικότητας και τέσσερις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες για βελτιωμένη ελκτική ισχύ σε συνδυασμό με σωληνωτό πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα  ώστε να μειώνεται το βάρος και να βελτιώνεται η αεροδυναμική.

 

Οι συναρπαστικές επιδόσεις, η ακριβής οδική συμπεριφορά και η άριστη ευστάθεια του MiEV Evolution II οφείλονται:

•             Στο χαμηλό κέντρο βάρους λόγω της μπαταρίας που είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα

•             Στο σύστημα κίνησης 4WD  τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων – δύο μπροστά/δύο πίσω, με ενιαίο σύστημα ελέγχου δυναμικής οχήματος S-AWC της MMC

•             Στο AYC (Active Yaw Control), που ελέγχει άριστα τη ροπή περιστροφής του αμαξώματος με στόχο τις υψηλές πλευρικές επιταχύνσεις στις στροφές

•             Στο ASC (Active Stability Control) που βελτιώνει στην ευστάθεια ελέγχοντας αυτόματα τη δύναμη  πέδησης σε έναν ή περισσότερους τροχούς και την  ελκτική ισχύ

•             ABS (Anti-lock brake system)

 

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm)   4.870 x 1.900 x 1.390

Θέσεις  1

Σύστημα κίνησης             4WD

Ηλεκτροκινητήρες

(Meidensha)      Διάταξη               4 (2 εμπρός, 2 πίσω)

Μέγιστη Ισχύς (kW)        400 (100kW x 4 ηλεκτροκινητήρες)

Μπαταρία

(LEJ)       Μέγιστη Χωρητικότητα (kWh)  50

Πλαίσιο                Ειδικά σχεδιασμένο σωληνωτό πλαίσιο

Αμάξωμα            Ανθρακονήματα

Ελαστικά (Dunlop)          260/660-18

Related posts