Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 19 Ιουλ 2018
 
 

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Καλύτερη η εικόνα των ακτών από τη ρύπανση

Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 - 17:26

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια αισθητή βελτίωση στις ακτές του – συγκριτικά με τις πρώτες ημέρες – διαπιστώνει σήμερα (24/9), ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, δυο εβδομάδες μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», που μόλυνε τον Σαρωνικό.

Αυτό σημειώνει και σε ανακοίνωση που εξέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πληροφόρηση των δημοτών:

«Τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου με στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Λιμενικού Σώματος και των εταιριών που έχουν αναλάβει την απορρύπανση, έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά, καθώς η εικόνα των ακτών μας, (παραλία Ελληνικού, Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών «ΕΛΚΕΘΕ», παραλία Αγίου Αλεξάνδρου, λιμάνι ερασιτεχνών ψαράδων, Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών), έχει βελτιωθεί θεαματικά.

Κλιμάκιο με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Σταμάτη Ράπτη, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Βασίλη Κρητικό, χθες 23/9, επιθεώρησαν το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, διαπιστώνοντας τα θετικά αποτελέσματα της γιγαντιαίας προσπάθειας απορρύπανσης, ενώ δεσμεύτηκαν για την πλήρη αποκατάσταση των παραλιών.

Παράλληλα, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, ρυμουλκό θα τροφοδοτεί πλέον με καθαρό νερό, από απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, τις δεξαμενές ερευνών του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι οποίες λόγω της μόλυνσης είχαν σταματήσει την λειτουργία τους».

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: