Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Απρ 2021
SLIDER

Δίκη μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ-Τι δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Κεχαγιόγλου

Χθες ξεκίνησε η δίκη του μοντέλου απ’ τη Μυτιλήνη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ. με τον Εισαγγελέα της έδρας Φίλιπ Ρος φαίνεται να αντιμετωπίζει την κατηγορούμενη με σκληρότητα.

Στις 11 Μαρτίου το μοντέλο Ειρήνη Μελισσαροπούλου πρόκειται να καταθέσει στο δικαστήριο, καθώς το Νοέμβριο του 2017 συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,52 κιλά κοκαΐνης στην κατοχής της.

Ο Εισαγγελέας ξεκινώντας την αγόρευση του είπε “Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου”. Το μοντέλο είχε αρνηθεί ότι γνώριζε για το περιεχόμενο της τσάντας καθώς και ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην διακίνηση και εμπορία.

“Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δύο τσάντες, η μία ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά”, τόνισε ο εισαγγελέας. “Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο Facebook και στο κινητό αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πώς θα περάσεις τους ελέγχους”, κατέληξε.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ο εισαγγελέας επικαλούμενος κατάθεση τελωνειακού υπαλλήλου είπε ότι μέσα σε μια κόκκινη βαλίτσα είχε τοποθετήσει καλά κρυμμένο και πιεσμένο ένα μαύρο σακίδιο και πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου το μοντέλο ήταν νευρικό.

Η κοπέλα δεν έχει μάρτυρες υπεράσπισης, αντιθέτως καταθέτουν 8 μάρτυρες εναντίον της.

Αν κριθεί ένοχη μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Δηλώσεις Σάκη Κεχαγιόγλου

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ειρήνης, Σάκης Κεχαγιόγλου ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η πρώτη ακροαματική φάση με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ για τις 11 Μαρτίου ορίστηκε η κατάθεση της κατηγορουμένης, η οποία θα εξεταστεί σύμφωνα με το ισχύον στο Χονγκ Κονγκ νομικό σύστημα, τόσο από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσης αρχής όσο και από το συνήγορο υπεράσπισής της. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις και η έκδοση της απόφασης.

Συγκεκριμένα δήλωσε “Όσον αφορά τα όσα γράφτηκαν ότι ο εισαγγελέας Φίλιπ Ρος ήταν “ιδιαίτερα σκληρός” και “καταπέλτης”, οφείλω να επισημάνω ότι ούτε σκληρός υπήρξε ούτε “καταπέλτες” χρησιμοποίησε. Αν όσοι διατύπωσαν παρόμοια σχόλια, σε ημεδαπά ή αλλοδαπά μέσα, έκαναν τον κόπο να ενημερωθούν για το δικονομικό σύστημα του Χονγκ Κονγκ (αλλά και όπου αλλού ισχύει το Αγγλοσαξωνικό Δίκαιο) θα διαπίστωναν ότι ο δικηγόρος τον οποίο προσλαμβάνει το κράτος για να υποστηρίξει το κατηγορητήριο, είναι υποχρεωμένος εκ καθήκοντος να το πράξει. Δεν έχει τη δυνατότητα εάν αμφιβάλλει για την ενοχή του κατηγορουμένου να προτείνει την απαλλαγή του, όπως ο Εισαγγελέας στο νομικό σύστημα της Ελλάδος. Το μόνο λοιπόν που έπραξε ο δικηγόρος- κατήγορος ήταν με επιμέλεια και επαγγελματισμό να υποστηρίξει την κατηγορία”

“Από την πλευρά του ο Βρετανός συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης και διακεκριμένος ποινικολόγος του Χονγκ Κονγκ Andrew Bullet, με άψογη προετοιμασία και επεξεργασία της σχετικής δικογραφίας, εκμεταλλεύτηκε τα κενά του κατηγορητηρίου με σκοπό τη δημιουργία αμφιβολιών. Επιθυμώ να επισημάνω, ότι η απολογία της κατηγορουμένης, οι εξηγήσεις που θα παράσχει την Δευτέρα και η υποβολή της στις ερωτήσεις των διαδίκων, θα αποτελέσουν κομβικό και αποφασιστικό σημείο για την δικανική κρίση του 7μελούς σώματος των Ενόρκων, καθότι το μοναδικό ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν είναι το εάν είναι απολύτως βέβαιοι για το αν γνώριζε ή όχι η κατηγορουμένη ότι μεταφέρει ναρκωτικές ουσίες”, συνέχισε ο συνήγορος.

Τέλος πρόσθεσε “κατά παράκληση των γονέων της κατηγορουμένης επιθυμώ να εκφράσω δημοσίως τις θερμές τους ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Χονγκ Κονγκ κ. Ιωάννη Μαλούκο και τον Υποπρόξενο κ. Κωνσταντίνο Τσιάντα για την συγκινητική συμπαράσταση προς την κόρη τους και τους ίδιους στη διάρκεια των τελευταίων 17 μηνών της κράτησής της”.

Related posts