Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Οκτ 2021
Απόψεις

Οι Διακρίσεις Ηλικίας στο φαινόμενο Ανεργία

diakrisis-ilikias-4

 

Elira MpregkouΑπό την Ελίρα Μπρέγκου

 Μαζί με το φαινόμενο Ανεργία, σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την πραγματική διάκριση ηλικίας στον χώρο εργασίας τους. Από το 2010 ενάμιση εκατομμύριο εργαζόμενοι, σταδιακά, έχουν βρεθεί χωρίς εργασία για εβδομάδες, μήνες ή χρόνια. Δυστυχώς τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το 45% των μακροχρόνια ανέργων αποτελείται από εργαζόμενους ηλικίας άνω των 45 ετών και με πολλά χρόνια υπηρεσίας.

Δύο στους τρεις εργαζόμενους άνω των 50 ετών αναφέρουν ηλικιακό ρατσισμό στην εργασία τους και οι υπόλοιποι ομολογούν ότι δεν μπορούν να βρουν εργασία. Ακόμη και όταν προσληφθούν, οι εργαζόμενοι μεγάλης ηλικίας, ειδικά αν έχουν μείνει εκτός εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, συχνά βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, όπως σε διαφορετικά επαγγέλματα από τις προηγούμενες δουλειές τους και για λιγότερα χρήματα.

diakrisis-ilikias-7Σε μια έρευνα του 2014, το 57% των ανέργων μεταξύ 45 και 60 ετών δήλωσαν ότι «οι εργοδότες τους θεωρούν overqualified και over-aged για να τους προσλάβουν στην δουλειά“. H ίδια έρευνα επιβεβαιώνει ότι η διάκριση ηλικίας στην εργασία αρχίζει πραγματικά από την ηλικία των 35 ετών με ρεκόρ απολύσεις εις βάρος των υψηλόβαθμων στελεχών, μιας και οι εταιρείες προτιμούν να απαλλαγούν από τους υψηλά αμειβόμενους υπαλλήλους.

diakrisis-ilikias-1Τα αίτια που προκαλούν το φαινόμενο διακρίσεων λόγο ηλικίας είναι τα επιβλαβή στερεότυπα που ανησυχούν τους εργοδότες όπως:

  1. Οι εργαζόμενοι μεγάλης ηλικίας δεν σηκώνουν τις απαιτήσεις της δουλειάς γιατί δεν έχουν τη δύναμη, την ενέργεια και την ταχύτητα που απαιτεί η σημερινή τεχνολογία.
  2. Είναι προσκολλημένοι στους παραδοσιακούς τρόπους και δυσκολεύονται να αναφέρουν σε νεότερους προϊσταμένους.
  3. Κρατούν την θέση εργασίας τους ώσπου να συνταξιοδοτηθούν και 4, η αμοιβή τους είναι μεγαλύτερη σχετικά με την απόδοσή τους.

 

Πάνω από 400 μελέτες διαπίστωσαν ότι τα αρνητικά αυτά στερεότυπα, όπως χαμηλό επίπεδο ενέργειας, περισσότερα προβλήματα υγείας, επιπλέον οικογενειακές υποχρεώσεις, και αντίσταση στην αλλαγή, είναι εντελώς αβάσιμα. Οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι εργαζόμενοι άνω των 50 ετών:

Α. Κοστίζουν λιγότερο από ό, τι αναμενόταν.

Β. Εμφανίζουν μεγαλύτερο επαγγελματισμό, αφοσίωση στις υποχρεώσεις τους.

Γ. Παρουσιάζουν ισχυρότερη ηθική εργασίας και είναι πιο πιστοί.

Δ. Έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και περισσότερες διασυνδέσεις για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Ε. Έχουν  μείωση του κύκλου εργασιών.

diakrisis-ilikias-5

Οι διακρίσεις ηλικίας, τόσο στο χώρο εργασίας όσο και έξω από αυτό, είναι γεγονός που δεν πρόκειται να αλλάξει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Για αυτό οι  ειδικοί προτείνουν: οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν ευθέως την κατάσταση με το να επικεντρώνονται στις ικανότητές και στα δυνατά σημεία τους που προσφέρουν σύμφωνα με τις ανάγκες του εργοδότη τους.

Η εξωτερική εμφάνισή πάντα μετρά, διότι οι άνθρωποι συνεχίζουμε να κρίνουν το βιβλίο από το εξώφυλλό του. Για την διατήρηση σωματικής υγείας χρήσιμο είναι η συχνή επίσκεψη στο γυμναστήριο.

Η συνεχής ενημέρωση στις εξελίξεις της τεχνολογίας και η γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι απαραίτητη στο σύγχρονο εργασιακό χώρο όπως και η συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα. Το να συμμετέχετε ενεργά στο LinkedIn δείχνει ευελιξία και βοηθά στο να εξοικειωθείτε καλλίτερα με την τεχνολογία.

diakrisis-ilikias-6

Επίσης αν αντιμετωπίζετε διακρίσεις λόγο ηλικίας στην εργασία, θα πρέπει να αντιδράσετε άμεσα. Μην διστάσετε να δηλώσετε την ενόχληση και εάν χρειαστεί, να το καταγγείλετε αμέσως στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Η κίνηση σας αυτή θα ανάψει το πράσινο φως στους συνεργάτες σας.

diakrisis-ilikias

Αν τιμωρηθείτε πειθαρχικά άνευ λόγου ή δεν πάρετε την δικαιούμενη προαγωγή σας, να απαιτείτε  εγγράφως την επανεξέταση των ληφθέντων μέτρων.

Οι διακρίσεις ηλικίας είναι δύσκολο να αποδειχθούν διότι οι εργοδότες δεν πρόκειται να δηλώσουν γραπτώς τα άδικα πειθαρχικά μέτρα, ή την απόλυση σας λόγο ηλικία. Συνεπώς προτού υπογράψετε την απόλυσή σας, συμβουλευτείτε τον δικηγόρο σας.

Στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες οι διακρίσεις λόγω ηλικίας αντιμετωπίζονται ως νομικό αδίκημα. Παρότι τις δυσκολίες να αποδειχτεί η διάκριση ηλικίας, το 2015 στην Αμερική είχαν υποβληθεί πάνω από 21.000 καταγγελίες.

 

 

Related posts