Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Φεβ 2023
Πολιτισμός

Διαγωνισμός καινοτομίας από το Τ.Α.Π. Bootcamp στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

To Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής του, διοργανώνει διήμερο διαγωνισμό καινοτομίας TAP 2 OPEN Bootcamp με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Η δράση αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, για μια προσέγγιση ανθρωποκεντρική στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, μέσω της υιοθέτησης νέων διεθνών καλών πρακτικών, της προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού στον χώρο του πολιτισμού και τη δημιουργία εμπειρίας και τεχνογνωσίας, μέσα από διαδικασίες ανοιχτής καινοτομίας, με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο TAP 2 OPEN Bootcamp,  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019, θα αναπτυχθούν εφαρμογές για την εμπειρία του επισκέπτη κατά την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (visitor experience) καθώς και για την αντίστοιχη ανάλυση δεδομένων και τάσεων (visitor experience behaviour and data analytics).

Στον διαγωνισμό, που διοργανώνεται  στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, μπορούν να συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι, επισκέπτες για παρακολούθηση των εργαστηρίων, πάροχοι δεδομένων και μέντορες. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, μέχρι αύριο Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στον ιστότοπο: http://ticketing.crowdhackathon.com/crowdpolicy/tap2open-bootcamp. 

 

Το Συνολικό Πρόγραμμα TAP 2 OPEN bootcamp

 Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

09:30 – 11:30 Registrations – Check in Προετοιμασία των ομάδων, σχηματισμός ομάδων από μεμονωμένους συμμετέχοντες και επισκέπτες, κατανομή μεντόρων.

10:00 – 11:30 Kick Off meeting, Παρουσίαση του οράματος και των στόχων της πρωτοβουλίας TAP 2 Open Πολιτική Ηγεσία Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Πρόεδρος Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder & CIO/CTO, Crowdpolicy.

11:30 – 12:30 Πάνελ 1: Στρατηγική και παρεμβάσεις για τη προώθηση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στον πολιτισμό. Συμμετέχουν: Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος ΤΑΠ, Εκπρόσωπος Cosmote, Χάρης Λιναρδάκης, IBM Cloud Leader, Greece and Cyprus, Εκπρόσωπος Google.

12:30 – 13:30 Πάνελ 2: Ψηφιακή καινοτομία και νεανική επιχειρηματικότητα στον πολιτισμό. Συμμετέχουν: Βίκυ Ευαγγελίου, Αν. Μέλος ΔΣ ΤΑΠ, Marketeer, Μιχάλης Κόκκινος, Founder & Managing Director, Moptil, Παναγιώτης Γκιόκας, Founder, Mentor,  Ειρήνη Κριμπά, Marketing Manager Clio Muse.

13:30 – 14:30 Πάνελ 3: Το οικοσύστημα του πολιτισμού βασικός πυλώνας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Χαριτάτου, Ιστορικός – Μουσειολόγος, μέλος ΔΣ του ΤΑΠ, Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director, Crowdpolicy, Νεκταρία Καλογεροπούλου, Business Leader for the Enterprise Sector Nokia.

14:30 – 15:00 Παρουσίαση των στόχων και της διαδικασίας TAP 2 Open bootcamp, Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder & CIO/CTO, Crowdpolicy.

Η Αθηνά Χατζηπέτρου,πρόεδρος ΤΑΠ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 09:00 και ολοκληρώνεται στις 17:00. Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις των ομάδων στο κοινό και την κριτική επιτροπή. Οι ομάδες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο για να αναπτύξουν την ιδέα εφαρμογή τους, την οποία θα παρουσιάσουν στο τέλος του bootcamp. Οι 3 καλύτερες θα βραβευθούν με ισάριθμα χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας € 6.000. Οι ομάδες θα υποστηρίζονται σε όλη τη διάρκεια του bootcamp από εξειδικευμένους μέντορες σε όλους τους τομείς, όπως τεχνολογία, υλοποίηση, design, business model, εξειδικευμένα θέματα διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς κοκ. Κατά τη διάρκεια του bootcamp θα παρέχεται νερό, καφές, αναψυκτικά, φαγητό.

Επίσης θα διατίθενται ασύρματο διαδίκτυο και ρεύμα ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τους δικούς τους (φορητούς) υπολογιστές. Παράλληλα με τον διαγωνισμό θα οργανώνονται εργαστήρια (Labs) με συναφείς θεματικές ενότητες με το bootcamp, τα οποία φαίνονται αναλυτικά στη συνέχεια. 09:00 Έναρξη Bootcamp – Διαγωνισμού Οι ομάδες ξεκινούν να δουλεύουν στην ιδέα / εφαρμογή τους και με τη βοήθεια των μεντόρων τη βελτιώνουν σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Προετοιμάζονται επίσης για την παρουσίαση.

10:00 – 11:00 Design Thinking (Lab) Θα αναπτυχθούν οι βασικές αρχές της μεθοδολογίας ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών design thinking, με εξειδίκευση στον τομέα του πολιτισμού. Θα υπάρξει εξειδικευμένη καθοδήγηση των ομάδων.

12:00 – 13:00 Καλές πρακτικές εφαρμογής νέων τεχνολογιών στον πολιτισμό και τη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη (Lab) Μιχάλης Κόκκινος, Founder & Managing Director, Moptil Ιωάννης Έξαρχος, Founder, VR Productions

14:00 – 15:00 Agile Development (Lab) Θα αναπτυχθούν οι αρχές της μεθοδολογίας ανάπτυξης εφαρμογών agile development, η οποία είναι η πιο κατάλληλη για ανάπτυξη πρωτοτύπων και πειραματισμό σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, με το ελάχιστο κόστος.

16:00 – 17:00 Καινοτομία στις τοπικές κοινωνίες με αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάπτυξη της μικρο-επιχειρηματικότητας (Lab), Ελισάβετ Τσιγαρίδα, Αρχαιολόγος, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ειρήνη Κριμπά, Marketing Manager Clio Muse

17:00 – 19:00 Παρουσιάσεις Ομάδων – Pitching

19:00 – 20:00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων και απονομή βραβείων – Networking

 

Ιστότοπος Ενημέρωσης: http://www.crowdhackathon.com/tap2open/

Related posts