Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Δεκ 2023
Κόσμος

Διαβουλεύσεις για την ένταξη της Παλαιστίνης

Μετά από την κατάθεση του αιτήματος για την ένταξη του παλαιστινιακού κράτους στα Ηνωμένα Έθνη από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκίνησε σήμερα τις διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, η συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας δε θα καταλήξει σε αποφάσεις αλλά θα δείξει τις τάσεις ανάμεσα στα μέλη του.

Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι “ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα επιτρέψει στην Παλαιστίνη να γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών”.

Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής σημείωσε ακόμη ότι ελπίζει πως το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αποδείξει την υπευθυνότητά του, υπογραμμίζοντας ότι 131 χώρες έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κυρίαρχο κράτος.

“Θα συναντηθούμε με όλες τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για να τις πείσουμε να ψηφίσουν υπέρ της ένταξης της Παλαιστίνης” πρόσθεσε.

Related posts