Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Δεκ 2018
Media

Διαβάστε στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Νέες φρεγάτες για το ΠΝ – Όλα δείχνουν ότι θα είναι γαλλικές

Το κολοσσιαίο τουρκικό εξοπλιστικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με την κάθετη κλιμάκωση της απειλής, έκαναν τα κενά στην πολιτική της ελληνικής ασφάλειας μετά από σχεδόν 12 χρόνια ελληνικού αυτο-αφοπλισμού να εμφανιστούν κρίσιμα και επικίνδυνα για το ίδιο το μέλλον της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό η αναθέρμανση της υπόθεσης  για την προμήθεια φρεγατών για το ΠΝ είναι ένα από τα κρίσιμα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου το ΠΝ να αποκτήσει μια ουσιαστική ναυτική αποτροπή.

Διαβάστε στη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» που κυκλοφορεί μια ολοκληρωμένη ανάλυση και παρουσίαση στοιχείων που αφορά το θέμα των φρεγατών FREMM όπως και πολλά άρθρα για τις τελευταίες εξελίξεις στα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ.

ΝΕΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Όλα δείχνουν ότι θα είναι γαλλικές…

Η προμήθεια γαλλικών φρεγατών ή κορβετών έχει επανέλθει στο προσκήνιο καθώς το ΠΝ αναζητά εναγωνίως μια κύρια μονάδα επιφανείας μέσω της οποίας θα μπορέσει να σχηματίσει μια ικανή δύναμη ναυτικής αποτροπής απέναντι σε ένα τουρκικό Ναυτικό που μετεξελίσσεται σε μία παγκόσμια ναυτική δύναμη με τη ναυπήγηση του LPD ή καλύτερα «μίνι» αεροπλανοφόρου Anadolu, των φρεγατών Istif, των φρεγατών μεγέθους αντιτορπιλικού TF-2000, των κορβετών stealth του προγράμματος Ada, των υποβρυχίων Type 241T κλπ.

P-3ΗΝ Orion

Tο ΠΝ αποκτά το καλύτερο ΑΦΝΣ της Ευρώπης Σε φάση υλοποίησης εισήλθε και επίσημα το πρόγραμμα αναβαθμίσεως και εκσυγχρονισμού των πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion του ΠΝ. Το αεροσκάφος που θα βγει από το πρόγραμμα αναβάθμισης δεν θα είναι ένα απλό ΑΦΝΣ αλλά μια πλατφόρμα καθηκόντων C3 με πρωτοφανείς ικανότητες στην συλλογή και μετάδοση πληροφοριών και στον έλεγχο και διοίκησης.

LINK-16

«Αόρατος»πολλαπλασιαστής ισχύος

Το Link 16 είναι το πιο σύγχρονο σήμερα σύστημα ανταλλαγής πακέτων δεδομένων που χρησιμοποιείται για σκοπούς ανταλλαγής τακτικών πληροφοριών μεταξύ διαφορετικών στρατιωτικών μονάδων ή πλατφορμών παρέχοντας πρωτοφανείς δυνατότητες.

Tu-160M2

Η Tupolev αποκάλυψε το αναβαθμισμένο «Blackjack» της επόμενης δεκαετίας Η αποκάλυψη του πρωτότυπου του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160M2 στις εγκαταστάσεις της Kazan τον περασμένο Νοέμβριο αποτέλεσε μια νέα προσπάθεια της ρωσικής Αεροπορίας προκειμένου να ενισχύσει την δύναμη στρατηγικής και πυρηνικής κρούσης. Το Tu-160M2 πρόκειται λίγη σχέση να έχει με το υπάρχον Tu-160M καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό αεροσκάφος με μόνο κοινό σημείο την άτρακτο.

Βόρεια Συρία: Οι άξονες της τουρκικής εισβολής

Τα πρώτα διδάγματα

Η τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» η οποία εξαπολύθηκε στην βόρεια Συρία για την εξουδετέρωση του YPG προχωρά με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς. Η αντίσταση από τις κουρδικές δυνάμεις είναι ισχυρή και ένας από τους αντικειμενικούς στόχους της επιχείρησης η κατάληψη της Αφρίν θα επιτευχθεί -εάν επιτευχθεί- πολύ δύσκολα και με κόστος.

Πολεμική Αεροπορία Vs Turk Hava Kuvetleri

Ο πόλεμος στoυς ουρανούς του Αιγαίου & της Αν.Μεσογείου από το 1964 μέχρι σήμερα

Από τα γεγονότα της Κύπρου το 1964 μέχρι και την εναέρια σύγκρουση και πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-16C Block 52+ Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη το 2006 έχουν μεσολαβήσει συμβάντα, από τα οποία πολλά έχουν κρατηθεί μυστικά από την κοινή γνώμη.

Η ιστορία της δράσης των ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με αντικείμενο την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας ξεκίνησε με την δράση της 348 Μοίρας, πάνω από την Κύπρο το καλοκαίρι του 1964, με αεροσκάφη RF-84F.

Πολεμώντας από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο

Επιχειρήσεις σε όλη τη Θράκη προβλέπει ο νέος σχεδιασμός του ΓΕΣ

Όταν στο πλαίσιο της σύγκρουσης νεο-οθωμανών και κεμαλικών στην Τουρκία, στις 20 Ιανουαρίου 2010, η τουρκική εφημερίδα Taraf αποκάλυψε το τουρκικό σχέδιο «BALYOZ» («Βαριοπούλα») που προέβλεπε εισβολή στην Ελλάδα το 2003 και κατοχή του βόρειου Έβρου στα ελληνικά Επιτελεία και ειδικά στο ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ, αρχικά απόρησαν με την ευκολία με την οποία πίστευαν οι Τούρκοι επιτελείς που κατέστρωσαν το σχέδιο (βασικά ο τότε διοικητής Ακαδημιών Πολέμου και μετέπειτα αρχηγός της Διοίκησης Αεροπορικών Δυνάμεων (THK: Turk Hava Kuwetleri) πτέραρχος Ιμπραήμ Φιρτίνα, ο τότε αρχηγός της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (TDK: Turk Deniz Kuwetleri) ναύαρχος Όζντεν Ορνέκ και ο στρατηγός (ε.α.) Εργκίν Σαϊγκούν, πρώην στρατιωτικός εκπρόσωπος της Τουρκίας στο NATO) πίστευαν ότι θα επιτύγχαναν την αποστολή τους.

Υποψήφια αντιαρματικά συστήματα για τον ΕΣ

Σε αναζήτηση «φονέα» των τουρκικών ALTAY

Ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα του δεκαετούς ελληνικού εξοπλιστικού σχεδιασμού 2013-2023 είναι και η προμήθεια 72 αντιαρματικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, 72 θερμικών διοπτρών σκόπευσης και 72 οχημάτων φορέων συνολικού προϋπολογισμού 78,5 εκατ. ευρώ (χωρίς τα οχήματα).

«Ο πόλεμος των αγωγών» 

East Med vs Turkish Stream και η Ελλάδα «στη μέση»

Το «πράσινο φως» που πήρε από την Κομισιόν η χρηματοδότηση ύψους 34,5 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε.  για τις τελικές τεχνικές μελέτες του αγωγού East Med από θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύπρου προς την ηπειρωτική Ελλάδα δια μέσου της Κρήτης, ανοίγει νέες πρωτόγνωρες προοπτικές για το ενεργειακό σύμπλοκο στην Α. Μεσόγειο, στο οποίο περιλαμβάνεται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Αντιτορπιλικά «Δόξα» & «Νίκη»

Ο «κορμός» του Βασιλικού Ναυτικού μετά τον Β’ ΠΠ

Τα αντιτορπιλικά «Δόξα» και «Νίκη» του Ελληνικού Ναυτικού παρελήφθησαν από τις ΗΠΑ το 1950 και για 20 χρόνια αποτέλεσαν δυο κύριες μονάδες του Στόλου. Προέρχονταν από την κλάση του αμερικανικού Ναυτικού Gleaves η οποία ξεκίνησε να ναυπηγείται μεταξύ των ετών 1938 και 1942 αποδίδοντας 66 συνολικά σκάφη.

Related posts