Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Απρ 2024
Ελλάδα

Deutsche Bank: Μεγαλοστελέχη επισκέφθηκαν στριπ κλαμπ και το χρέωσαν στην εταιρεία

Η Deutsche Bank έγινε πρωτοσέλιδο την προηγούμενη εβδομάδα, στη Γερμανία και αλλού, όταν μια παρέα τραπεζιτών της ξόδεψε χιλιάδες ευρώ σε στριπ κλαμπ και είπε ψέματα γι’ αυτό. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται η New York Post, ο μόνος τραπεζίτης που «γλίτωσε» την απόλυση ομολόγησε για τις πράξεις του.

Η γερμανική τράπεζα αποφάσισε να διεξαγάγει έρευνα όταν διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοί της είχαν χρεώσει την εταιρεία περίπου 1.000 ευρώ για μια βραδιά στο συγκεκριμένο κλαμπ, ισχυριζόμενοι ότι είχαν πάει σε κάποιο εστιατόριο για δείπνο σχετικό με τη δουλειά τους.

Τρεις από τους τραπεζίτες που επισκέφθηκαν το κλαμπ «Sapphire New York» στη Νέα Υόρκη απολύθηκαν, ενώ μόνον ένας, που παραδέχθηκε την αλήθεια και δήλωσε μετάνοια για τις πράξεις του, κατάφερε να κρατήσει την θέση του στη Deutsche Bank. Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα της New York Post, το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι η ανειλικρίνεια των τριών στελεχών της τράπεζας κρίθηκε ως σοβαρότερο ατόπημα από την επίσκεψή τους στο εν λόγω κλαμπ.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, το κλαμπ «Sapphire» («Ζαφείρι») προσφέρει ειδικά εταιρικά πακέτα σε συμφέρουσες τιμές, που  περιλαμβάνουν τη δωρεάν είσοδο για πέντε άτομα, ένα τραπέζι VIP στον κεντρικό όροφο και πίστωση 500 δολαρίων για φαγητό και ποτό.  Το συνολικό κόστος του πακέτου, συμπεριλαμβανομένου του φόρου, ανέρχεται στα 683,04 δολάρια. Δεν είναι γνωστό το πόσο κοστίζει ένας «γύρος» ιδιωτικού χορού στο κλαμπ, ωστόσο στην ιστοσελίδα αναγράφεται πως υπάρχει έκπτωση, εάν κανείς εγγραφεί στην λίστα αλληλογραφίας του Sapphire.

Οι απολυμένοι τραπεζίτες δεν έχασαν απλώς τις δουλειές τους, αλλά και εκατομμύρια που θα έπαιρναν σε αποζημίωση, είπαν πηγές στην Post.

Στην Deutsche Bank, τα μπόνους για τους κορυφαίους υπαλλήλους —συνήθως ένας συνδυασμός μετοχών και μετρητών— αναβάλλονται ως επί το πλείστον για πολλά χρόνια, είπαν οι πηγές. Όταν ένας εργαζόμενος απολύεται για συγκεκριμένους λόγους, χάνει όλη την αποζημίωση που έχει συγκεντρώσει.

Για δύο από τους απολυμένους τραπεζίτες – τον επικεφαλής των κεφαλαιαγορών, Μπεν Ντάρσνεϊ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης SPAC της τράπεζας, Ραβί Ραγκουνάθαν, αυτά τα μπόνους ήταν σημαντικά. Οι πηγές εικάζουν ότι ο Ντάρσνεϊ και ο Ραγκουνάθαν έχασαν έως και 6 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η απώλεια όλης της αναβαλλόμενης αποζημίωσης θα μπορούσε να τους βοηθήσει να βρουν μια καλή δουλειά αλλού, είπε μια πηγή στην Post. Εάν ένας ανταγωνιστής θέλει να προσλάβει έναν τραπεζίτη από άλλη εταιρεία, θα πρέπει να προσφέρει ανταγωνιστικό μισθό που θα «πληρώσει» την αναβαλλόμενη αποζημίωση του τραπεζίτη.

Δεδομένης της δημοτικότητας του Ντάρσνεϋ και του Ραγκουνάθαν με τους πελάτες, οι άνθρωποι που τους γνωρίζουν πιστεύουν ότι θα σταθούν σύντομα στα πόδια τους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Related posts