Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Οκτ 2021
SLIDER

Δεν κάνει πίσω ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο Καραμπάχ-Έκρυθμη η κατάσταση–Ανησυχούν οι ηγέτες

Ο Πρόεδρος του Ναγκόρνο Καραμπάχ έστειλε το δικό του μήνυμα σ αυτούς που πολεμούν την πατρίδα του. Είπε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται  να κάνει εκκένωση της πρωτεύουσας αλλά πηγαίνει με τους καταδρομείς του στην πρώτη γραμμή.

Την ίδια ώρα η Βουλή του Αρτσάχ  έστειλε κείμενο – κάλεσμα στην Τουρκία λέγοντας : «Θέλουν να τουρκοποιήσουν τον Καύκασο. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Το Κοινοβούλιο του Καραμπάχ απευθύνεται προς τους πολίτες του Αζερμπαϊτζάν, μιλώντας χωρίς περιστροφές για τον ρόλο της Τουρκίας .Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο πρόεδρος της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ή Αρτσάχ, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν δήλωσε ότι θα μεταβεί στην πρώτη γραμμή μαζί με τις ειδικές δυνάμεις.

Μάλιστα και μετά την επίθεση Αζέρων, Τούρκων και ισλαμιστών μισθοφόρων στην πρωτεύουσα, το μαρτυρικό Στεπανακέρτ οι αρχές του Ναγκόρνο- Καραμπάχ δήλωσαν ότι δεν θα εκκενωθεί η πόλη και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν τον αγώνα εκεί.

Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε ότι η πρωτεύουσα δεν θα εκκενωθεί και ότι ήδη έχουν στον λογαριασμό 19 εκατομμύρια δολάρια για αποζημιώσεις. Οι Αζέροι με πυραυλικές επιθέσεις χτύπησαν την πρωτεύουσα και υπήρξαν 10 νεκροί αλλά είναι αποφασισμένοι να μην φύγει κανένας.

Το κείμενο είναι κάλεσμα της βουλής του Αρτσαχ προς τους Αζέρους, στο οποίο διακρίνεται η πολιτική της Τουρκίας:

«Στις 27 Σεπτεμβρίου, με την ανοιχτή υποκίνηση της Τουρκίας, οι αρχές του Μπακού ξεκίνησαν μια άλλη μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας του Artsakh, επαναλαμβάνοντας τις εχθροπραξίες. Πράγματι, αυτή τη φορά ένας από τους κύριους στόχους της ανανέωσης του πολέμου είναι η απότομη εξάπλωση της τουρκικής επιρροής στην περιοχή, για την οποία οι αυτόχθονες του Αζερμπαϊτζάν χύνουν το αίμα τους, πεθαίνουν ή μένουν ανάπηροι. Κανένας εκπρόσωπος τους γηγενούς λαούς του Αζερμπαϊτζάν δεν θα κερδίσει τίποτα από αυτόν τον πόλεμο, δεν υπάρχει τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ εσάς και των Αρμενίων του Artsakh, τα συμφέροντά μας δεν είναι σε αντίθεση μεταξύ τους.

Οι Αρμένιοι του Artsakh σας φέρονταν πάντα με σεβασμό και τις τελευταίες δεκαετίες είναι οι αρχές του Μπακού που εμπόδισαν την επικοινωνία και τη φιλία μεταξύ μας, μια φιλία που έχει ιστορία χιλιάδων ετών. Στο Artsakh γνωρίζουν ότι οι αρχές του Μπακού αναζητούν τη στρατιωτική θητεία μεταξύ των αυτοχθόνων λαών του Αζερμπαϊτζάν, στέλνοντάς τους στην πρώτη γραμμή, τους πιο επικίνδυνους τομείς του μετώπου, όπου η πιθανότητα θανάτου είναι υψηλότερη.

Έτσι, οι αρχές του Μπακού επιλύουν δύο προβλήματα: αφενός, σας χρησιμοποιούν ενάντια στο Artsakh, αφετέρου, να απαλλαχτούν από εσάς, επειδή είστε εμπόδιο στο δρόμο της μαζικής Τουρκικοποίησης του Αζερμπαϊτζάν. Ανεξάρτητα από το πόσο ενεργά συμμετέχετε στην επίθεση εναντίον του Artsakh ως μέρος του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, ο λαός του Artsakh αισθάνεται βαθιά θλίψη για κάθε θύμα και τραυματίες στις τάξεις σας. Επειδή πλησιάζει το τέλος μιας σημαντικής δημογραφικής και ιστορικο-πολιτιστικής ανακατάταξης σε αυτήν την περιοχή με ιστορία χιλιάδων ετών. Προκειμένου να μη σκοτωθείτε για τις ιδιοτροπίες των αρχών του Μπακού, απευθύνουμε έκκληση στους αυτόχθονες λαούς του Αζερμπαϊτζάν: Lezgins, Talysh, Avars, Tatars, Udins, Tsakhurs, Ingilos, Rutuls, Shahdags, Kurds, που βρίσκονται στα πρόθυρα αφομοίωσης τους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν συζήτησαν την Παρασκευή για τις συγκρούσεις που επικρατούν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι ηγέτες εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για συμμετοχή εξτρεμιστών από τρομοκρατικές ένοπλες οργανώσεις της Μέσης Ανατολής στις συγκρούσεις.

 

 

 

Related posts