Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
01 Δεκ 2023
SLIDER

Δέκα εκατομμύρια Γάλλοι έκαναν την 3η δόση για τον Covid 19

O υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσε ότι 10.000.000 Γάλλοι έχουν ήδη κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η Γαλλία έχει πληθυσμό 67 εκατομμύρια κατοίκους και όλοι οι πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών δικαιούνται να κάνουν αναμνηστική δόση. Μάλιστα όταν πριν από δέκα ημέρες ανακοινώθηκε ότι όλοι οι ενήλικες έχουν το δικαίωμα πλέον στην αναμνηστική δόση, αμέσως δεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού.

Το σημαντικό –όπως δήλωσε ο υπουργός- είναι ότι οι Γάλλοι από μόνοι τους έχυν πεισθεί για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Για αυτό κάνουν την Τρίτη δόση. Για να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Για τον υπουργό Υγείας, δεν υπάρχει καμία υλικοτεχνική δυσκολία που να αποτρέπει την ομαλή διεξαγωγή της εκστρατείας εμβολιασμού με αναμνηστική δόση που στοχεύει στη δημιουργία ενός τείχους προστασίας κατά του πέμπτου κύματος της επιδημίας.

Οι υγειονομικές αρχές επανέλαβαν την Παρασκευή ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη δόσεων εμβολίων.

Από τις 15 Ιανουαρίου, η αναμνηστική δόση θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες ηλικίας 18 – 64 ετών προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει το υγειονομικό τους πάσο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εμβολιασμός πρέπει απαραίτητα να έχει γίνει πριν από αυτήν την ημερομηνία που αντιστοιχεί απλά στην έναρξη ισχύος του μηχανισμού: από τις 15 Ιανουαρίου, το υγειονομικό πάσο αυτών των ανθρώπων θα απενεργοποιηθεί εάν δεν έχουν κάνει την αναμνηστική τους δόση το πολύ 7 μήνες μετά την τελευταία δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts