Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
15 Νοέ 2019
Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ

Χριστούγεννα και όλοι προβληματιζόμαστε τι διαφορετικό θα μαγειρέψουμε για τους αγαπημένους μας! Η Αργυρώ Μπαμπαρίγου προτείνει μια μοναδική χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα χωρίς φύλλο! Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

 

1 κοτόπουλο βρασμένο

4 καρότα μεγάλα

5-6 πατάτες

4 φέτες ψωμί του τοστ

2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα τυριά τριμμένα

αλάτι

πιπέρι

Για την κρέμα

750 γραμμ. γάλα φρέσκο

3 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 αυγά

αλάτι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο (ξαφρίζοντάς το συχνά). Μόλις μισομαλακώσει, προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε φέτες και τις πατάτες σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε καλά τα βρασμένα λαχανικά. Τον ζωμό τον κρατάμε αν θέλουμε για άλλο φαγητό. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το ψήνουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε (εκτός φωτιάς) το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Αλατίζουμε. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα. Βουτυρώνουμε ένα πυράντοχο σκεύος. Απλώνουμε τις φέτες του τοστ. Επάνω τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά. Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε την κοτόπιτα για 25΄-30΄, να ροδίσει, στους 200οC.

argiro.gr

Related posts