Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 24 Νοε 2017
 
 

Χρηματιστήριο :  Κρίσιμη η επαναφορά και διατήρηση πάνω από τις 640 μονάδες

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 - 11:00

-a Μέγεθος κειμένου +A

χρηματιστηριο

Σιουτης ΒαγγεληςΑπό τον  Βαγγέλη Σιούτη

Πτωτικά κινήθηκε  για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο. Η συσσώρευση είκοσι μονάδων που έχει ταλαιπωρήσει τον γενικό δείκτη από τις 20/2 διασπάστηκε προσωρινά στη χθεσινή συνεδρίαση και μετά από δεκαεπτά συνεδριάσεις είχαμε κλείσιμο κάτω από τον απλό ΚΜΟ 30 ημερών . Η άμεση επαναφορά πάνω από τις 640 μονάδες και η διατήρηση του γενικού δείκτη πάνω από αυτό το επίπεδο είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να μην εκδηλωθεί ένα νέο πτωτικό κύμα που θα οδηγήσει τον δείκτη στην επόμενη στήριξη του εκθετικού ΚΜΟ 200 ημερών στις 618 μονάδες.

Η έναρξη ήπιων ρευστοποιήσεων στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι απόλυτα κατανοητή αφού όπως όλα δείχνουν και το ορόσημο του Eurogroup στις 20/3 έχει χαθεί και οι ελπίδες για μια καταρχήν συμφωνία έστω και σε τεχνικό επίπεδο έχουν μετατεθεί για το επόμενο στις 7/4.

Η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει όχι μόνο το επενδυτικό κλίμα αλλά και την πραγματική οικονομία και ο στόχος , μετά τις τόσες καθυστερήσεις , για ανάπτυξη 2,7% για το 2017 φαντάζει ουτοπικός παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από το μέτωπο του τουρισμού.

Ο τραπεζικός κλάδος για μια ακόμη φορά είναι ο αδύναμος κρίκος σε αυτό το περιβάλλον. Η πτωτική διάσπαση του απλού ΚΜΟ 200 ημερών στις 747 μονάδες επιδείνωσε το κλίμα αφού επόμενη στήριξη είναι τα χαμηλά του έτους στις 693,97 μονάδες ( κλείσιμο ). Η άμεση επαναφορά πάνω από τις 747 μονάδες είναι απαραίτητη για να αλλάξει η πτωτική εικόνα του κλάδου. Η κατάθεση της τροπολογίας για τον αναβαλλόμενο φόρο ( δυνατότητα εικοσαετούς απόσβεσης ζημιών που εγγράφουν στον ισολογισμό από διαγραφές δανείων ) είναι ένα πρώτο θετικό βήμα για τις τράπεζες αλλά επιβάλλεται να ακολουθήσουν και τα επόμενα σύντομα για να αντιμετωπιστεί το δύσκολο θέμα των κόκκινων δανείων.

Η δημόσια προσφορά ομολογιών ύψους ως 200 εκ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ είναι ένα πρώτο θετικό βήμα για την αφύπνιση των επενδυτών ενώ το προχθεσινό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία παρέχει μια περίοδο ηρεμίας στην Ευρώπη ως τις επόμενες κρίσιμες εκλογές στην Γαλλία.

*** Ο Βαγγέλης  Σιούτης, είναι υπεύθυνος  συναλλαγών της Guardian Trust Χ.Α.Ε.Π.Ε.ΥΜοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: