Επιστροφή στην κορυφή
Κυριακή, 17 Δεκ 2017
 
 

Χαλάει ο καιρός- Σε επιφυλακή οι αρχές για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2017 - 08:59

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

xioniaΠέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 : Για σήμερα αναμένονται αρχικά νεφώσεις στα βόρεια, στα δυτικά, και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο . Στις  περιοχές αυτές θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ λίγοι όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στον νότιο Αιγαίο. Από το μεσημέρι, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Προς το τέλος της ημέρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές της Θράκης. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία προς το βράδυ θα σημειώσει πτώση της τάξης των 2 έως 3 βαθμών στα βορειοδυτικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά της διάρκεια της νύχτας στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς, στην κεντρική από 2 έως 15, στη νότια από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 8 έως 14 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 19.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Θερμαϊκού και των Σποράδων μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 έως 8, και τοπικά στο νότιο Ιόνιο τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 3 έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειώνονται βροχές και χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς.

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: