Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Φεβ 2024
SLIDER

Broken circle: Η ταινία επιστημονικής φαντασίας αρχαία τραγωδία του Δημήτρη Κατή

Μια φανταστική ταινία φιλοσοφικού και ψυχολογικού περιεχομένου με δραματικές και επικές ανατροπές που λαμβάνει χώρα στην Αρχαία Ελλάδα την μυκηναϊκή εποχή, με στοιχεία συνεχούς υπαρξιακής αναζήτησης ρομαντισμού και έρωτα, αγνότητας αλλά και δυνατά απρόοπτα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Μια ταινία την οποία χαρακτηρίζει ο δημιουργός της, ως επιστημονικής φαντασίας αρχαία τραγωδία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνδυάζεται ο λογοτεχνικός θεατρικός λόγος σε συνδυασμό, με την “εικαστικής ομορφιάς”, κινηματογραφική φωτογραφία και την πλούσια σε μελωδίες μουσική σύνθεση που “δίνει το παρών” με “πρωταγωνιστικό” τρόπο . Η προσπάθεια κινηματογράφησης τέτοιου είδους ταινίας αποτελεί πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα. Πρόκειται για μία ανιδιοτελή ιδέα, δημιουργία και συνεισφορά του ίδιου του δημιουργού Δημήτρη Κατή πρωτίστως, αλλά και των συνεργατών του και συντελεστών της ταινίας. Μία προσφορά προς τον Ελληνικό πολιτισμό τον οποίο, που φιλοδοξούν όλοι τους μαζί, να διαφημίσουν, σε ολόκληρο τον κόσμο και τα διεθνή φεστιβάλ, μέσω της ταινίας αυτής. Το Broken Circle είναι μία μεγάλου μήκους ταινία διάρκειας 139 λεπτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ταινία ήδη, με την έναρξη αποστολής της στα διεθνή φεστιβάλ, επιλέχθηκε για επίσημη συμμετοχή από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ντάκα, πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Νότιας Ασίας (Cinemaking International Film Festival Dhaka).

O γνωστός διεθνούς φήμης πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Κατής είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του Broken Circle, υπογράφοντας την παραγωγή & σκηνοθεσία, το πρωτότυπο σενάριο και φυσικά την μουσική σύνθεση και το soundtrack της ταινίας. Επίσης ο ίδιος, είναι και κινηματογραφιστής και διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας. Είναι καθαρά προσωπική / ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς καμία απολύτως κρατική ή άλλου είδους χρηματοδότηση ή επιδότηση ή βοήθεια, πλην απλών ανθρώπων χωριών και συλλόγων που βοήθησαν με τον εθελοντισμό τους και την προσωπική τους συμμετοχή κι εργασία..
Το καστ της ταινίας αποτελείται, από αξιόλογους και ταλαντούχους ηθοποιούς, με ονόματα από την Λυρική Σκηνή και το θέατρο αλλά και την ελληνική τηλεόραση και κινηματογράφο, καθώς και εμφάνιση νέων ηθοποιών, αλλά και γνωστών μοντέλων στα πρώτα τους κινηματογραφικά βήματα.

Οι βασικοί ρόλοι:
Χρήστος Γλυκός ως Αγαμέμνων
Χρήστος Αμβράζης ως Μάντης
Βάγια Κωφού ως Κλυταιμνήστρα
Νεκτάριος Παπαλεξίου ως Μενέλαος
Δημήτρης Μαζιώτης ως Οδυσσέας
Κατερίνα Χολή ως Γραία
Μαρίζα Σπιρίτο ως Ηλέκτρα
Δήμητρα Δερζέκου ως Φιλομήλα
Αποστόλης Γεωργίου Ζωναράς ως Άνθος
Ντιάνα Τσεμέρις ως Χρυσόθεμις
Γιώργος Καρατζάς ως Αχιλλέας
Κρυσταλλία Κεφαλούδη ως Αρχιέρεια
Ελπίδα Κατή ως Ιφιγένεια
Ειδική εμφάνιση: Σύλλογος Πολιτιστικής Προβολής “Ιερολοχίτες Θηβών” με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Storyline (ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ):
Στην Αρχαία Ελλάδα, την εποχή του Αγαμέμνονα, Οδυσσέα και Αχιλλέα, λίγο πριν τον Τρωϊκό πόλεμο, τα γεγονότα ανατρέπονται και η σειρά των πραγμάτων αλλάζει τροπή. Οι δύο νέοι σε ένα ερωτικό παιχνίδι αγάπης παγιδευμένη στη ρωγμή του χρόνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Synopsis/Plot Summary (ΣΥΝΟΨΗ):
“Χιλιάδες χρόνια πριν σε τούτον τον κόσμο σε αυτήν την αρχέγονη Γαία, η χαρά ξελογιάστηκε από τον απατηλό χρόνο που της έστησε μία αδυσώπητη παγίδα. Ήταν όμως ξέγνοιαστα χρόνια, με κυρίαρχο παίχτη το άγνωστο. Η φύση εναρμονισμένη με τον άνθρωπο, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε εκείνος.. Η νεαρή κόρη με άδολη αγάπη για τη ζωή και με πολλά ερωτήματα για τα μυστήρια που την περιβάλλουν, ξεχύθηκε σε μία νοητικά ερωτική αναζήτηση της αλήθειας, με γνώμονα την αμφισβήτηση των εννοιών του κατεστημένου της εποχής. Την παράδοξη αυτή εκδοχή της πορείας της θα περιγράψουμε σε αυτήν εδώ την ιστορία.. ήταν η εποχή όταν τα βασίλεια εναλλάσσονταν από φιλόδοξους ευγενείς και στυγνούς βασιλείς και δυνάστες, αλλά και σοφούς, ήρωες, ημίθεους, δίκαιους και αμερόληπτους.. και τα σύνορα ήταν ρευστά.. Μία ιστορία που κανείς δεν γνωρίζει εάν πράγματι ήταν αληθινή ή ήταν ένα όνειρo μέσα σε ένα άλλο.. είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή της πραγματικότητας αυτού εδώ του σύμπαντος ..ή ενός άλλου”.
Tα κοστούμια υπογράφει η Παναγιώτα Νέννε και τα set & props ο Εξηκίας Τριβουλίδης οι οποίοι συνεργάστηκαν πολλές φορές με τον Δημήτρη Κατή καθώς και στην δημιουργία του video clip του γκρουπ ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Γεωργούλη, το 2016.Την ηχογράφηση και το Foley της ταινίας υπογράφει και φέρει εις πέρας ο Κωνσταντίνος Κατής. Υπεύθυνος CGI (3D Visual Effects Supervisor) ο Πάνος Μακούλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Make up artists, Μαριάννα Μονόπολη και Δέσποινα Λουιζίδου.Σχεδιαστής και κατασκευής κοσμημάτων, Παντελής Κοντάκης. Styling μαλλιών: Γιώργος Σαρρής, Δημήτρης Πίσσας, Άγγελος Σαχιτζής.
Το επίσημο website της ταινία είναι το ακόλουθο: WWW.BROKEN-CIRCLE.NET
Facebook: https://www.facebook.com/brokencircleoneirema
Instagram: https://www.instagram.com/brokencircle_featurefilm/
Twitter: https://twitter.com/BrokenKatis
Το Link του επίσημου trailer της ταινίας “Broken Circle”

Related posts