Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Ιουν 2018
 
 

Βρέθηκαν λαθραία καύσιμα στο δεξαμενόπλοιο που έκανε απάντληση στο «Αγ. Ζώνη»!

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 - 18:33

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακόμη ένα φιάσκο έρχεται να «ταράξει τα νερά» στο ζήτημα του «Αγία Ζώνη», μόνο που αυτή τη φορά δεν αφορά το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο αυτό καθ’ αυτό, αλλά κάτι καινούργιο.

Ο λόγος για το δεξαμενόπλοιο «Lassea», το οποίο είχε ενεργό ρόλο συμμετοχής στη διαδικασία της απάντλησης του πετρελαίου από το μοιραίο σκάφος που προκάλεσε την εξάπλωση πετρελαιοκηλίδας στις ακτές της Αττικής.

Νωρίτερα, στη δημοσιότητα είχε έρθει η είδηση ότι θα αποσυρόταν καθώς έληγε το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του, αυτό όμως φαίνεται να ήταν μονάχα η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς στις δεξαμενές του διαπιστώθηκε να φέρει λαθραία καύσιμα!

Η ποσότητα των παράνομων καυσίμων, σύμφωνα με τις πληροφορίες ανέρχεται σε τουλάχιστον 100 τόνους πετρελαίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού το συμβάν έγινε γνωστό όταν σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή κλιμακίου του τελωνείου και Λιμενικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δεξαμενών έρματος περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Αυτό οδήγησε στη σύλληψη του πλοιάρχου του δεξαμενόπλοιου, καθώς και του α’ μηχανικού που αναμένεται να βρεθούν ενώπιον εισαγγελέα εντός της σημερινής (20/9) ημέρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την υπόθεση από το Λιμενικό.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: